Όνειρα παιδικά που γίνανε στόχοι ζωής!

Λένε, πως τα όνειρα μια μέρα παίρνουν την εκδίκηση τους. Όνειρα που ξέχασες, αυτά που παραμέλησες, εκείνα που άφησες για αργότερα. Λένε πως ότι αφήσεις σε αφήνει. Λένε. Τι ισχύει αλήθεια; Είναι άραγε τα όνειρα μας «εκδικητικά» και μας κάνουν να νιώθουμε τύψεις όταν δεν τα κυνηγάμε;


Ένα πράγμα θα ρωτήσω εγώ - το ίδιο πρέπει να κάνεις και συ κοιτώντας τον καθρέφτη σου, απευθυνόμενος το είδωλο σου. Ή μάλλον όχι. Εκεί δίπλα, όπως θα κοιτάς τον καθρέφτη σου, θα δεις ένα μικρό παιδί να σου κρατά το χέρι.

 


Ναι, κοίτα καλά και θα το δεις. Είναι δίπλα σου πάντα, είναι μέσα σου. Κοίταξε το, μίλα του.
Στέκεται δίπλα σου, γεμάτο όνειρα και σε κοιτάει μέσα στα μάτια. Αυτό το παιδί, είσαι εσύ. Σε θυμάσαι; Για δες τα μάτια του που λάμπουν γεμάτα προσμονή και αγωνία για το αύριο. Ανυπόμονο είναι, ανυπόμονο να καταφέρει το ακατόρθωτο.
Όταν αναγνωρίσεις το παιδί αυτό, ρώτα το λοιπόν, αντρίκια και με μπέσα, χωρίς πολλά-πολλά:
«Είσαι περήφανο γι' αυτό που έγινες;»


Αυτή λοιπόν είναι η ερώτηση.
Όλοι μας ως παιδιά είχαμε όνειρα. Ως έφηβοι, άλλα από αυτά τα αλλάξαμε, και άλλα τα αφήσαμε ίδια. Αργότερα, με την ενηλικίωση και πάλι κυνηγήσαμε καινούρια όνειρα ή εκείνα που είχαμε ως παιδιά (ίδια ή με μικρές διαφοροποιήσεις). Όλα όμως αυτά είχαν έναν κοινό παρανομαστή, τις παιδικές μας επιθυμίες.

Ως ενήλικες λοιπόν πια, ποιες από αυτές τις επιθυμίες έχουμε πραγματοποιήσει; Πόσο περήφανο είναι το παιδί μέσα μας για όλα όσα έχουμε κάνει;


Ευτυχισμένοι είναι εκείνοι που πραγματοποίησαν τα όνειρα τους στο έπακρο. Πόσοι είναι άραγε; Ελάχιστοι νομίζω. Οι υπόλοιποι, κάποια τα άφησαν στη μέση, κάποιοι δεν έφτασαν ούτε σε αυτό το σημείο, και κάποιοι άλλοι τα παράτησαν πριν καν αρχίσουν. Και δε μιλάω για στόχους - μιλώ για όνειρα. Οράματα, βαθιές και ουσιαστικές επιθυμίες! Οι στόχοι είναι πιο εύκολα επιτεύξιμοι. Τα όνειρα όμως; Θα μου πεις καμιά φορά, οι δύο έννοιες συγχέονται και μπερδεύεσαι, ή μετατρέπεις τους στόχους σε όνειρα και τα όνειρα σε στόχους.


Το δεύτερο κομμάτι είναι το ζόρικο. Να μετατρέπεις τα όνειρα σου σε στόχους και να παλεύεις για να τους κατακτήσεις. Κάθε στόχος – όνειρο, είναι μια κορυφή. Και πρέπει να την κατακτήσεις. Ναι, δεν είναι εύκολος δρόμος. Άλλωστε, σε ποια κορυφή μπορείς να ανέβεις, χωρίς να κοπιάσεις, ενδεχομένως και χωρίς να ματώσεις; Μπορεί να την πλησιάζεις την κορυφή και με μια «βεβιασμένη» κίνηση, ένα λάθος «πάτημα», να γλιστρήσεις, να πέσεις πάλι πίσω, χαμηλά, να χάσεις την κορφή απ' τα μάτια σου.Τότε; Τότε τι;


Εκεί φαίνονται οι νικητές. Τι εννοώ; Νικητής δεν είναι αυτός που θα ανέβει «με την πρώτη» στην κορυφή. Μεταξύ μας, αυτός μπορεί να είναι και λίγο τυχερός ...ή δεξιοτέχνης αναβάτης! Δεν τον κατηγορώ - απλά έτυχε!


Νικητής είναι αυτός που ενώ ανεβαίνει, πέφτει, ξανασηκώνεται, συνεχίζει, ξαναπέφτει. Ματώνει, πονάει, κι εκεί που είναι έτοιμος να τα παρατήσει, γιατί κάπου κουράζεται, γιατί κάπου δεν αντέχει τις πληγές του, παίρνει δύναμη απ΄ τον πόνο (σωματικό και ψυχικό) και συνεχίζει. Συνεχίζει ώσπου να δει την κορυφή ξανά! Κουρασμένος και «κομματιασμένος», ανεβαίνει πάνω της και η κατάκτηση της είναι το μεγαλύτερο δώρο που μπορεί να κάνει στον εαυτό του.

Εκεί είναι που ξεπερνά τον πόνο, την ταλαιπωρία και τις πληγές. Εκεί δίνει στο παιδί μέσα του, το χαμόγελο. Εκεί, μπορεί να σταθεί απέναντι του και να του πει: «Ναι, τα καταφέραμε μικρέ!».


Δύσκολος ο δρόμος της κορυφής. Δύσκολα τα όνειρα, και μπορεί να μην παίρνουν τα ίδια εκδίκηση, αλλά το κομμάτι της παιδικής ψυχής μας που τα έκανε για πρώτη φορά, πάντα θα πονάει και θα υποφέρει, όταν βλέπει ότι ενώ μπορούσε κάποτε να κατακτήσει στον κόσμο, αυτό που στην ουσία κάνει, είναι να κάθεται και να μετρά απώλειες. Μη συμβιβαστείς με τα «λίγα» λοιπόν που σου επιβάλλουν. Κυνήγησε αυτά που κάποτε θα κάνουν περήφανο το παιδί που στέκεται δίπλα σου!


Τότε ναι, θα είσαι ευτυχισμένος! Τουλάχιστον, προσπάθησε το.
Τουλάχιστον, πάλεψε για την ευτυχία που ζητάς, σ' ένα δρόμο γεμάτο όνειρα!

 

 

The Best United Kingdom Bookmaker lbetting.co.uk Ladbrokes website review