Είμαι καλά

Λένε ότι το «καλά είμαι», είναι το πιο συχνό ψέμα που λέμε. Ακόμα και όταν δεν είμαστε, η απάντησή μας συνήθως είναι «καλά είμαι, αλλά...». Οι στιγμές που δεν θα το πούμε, είναι εκείνες που είμαστε στο κρεβάτι του πόνου, άρρωστοι είτε σε άθλια κατάσταση.

 

Δεν θέλω να μιλήσω για το κομμάτι της υγείας, αλλά για το εσωτερικό και τα συναισθήματά μας. Πόσες και πόσες φορές απαντάμε με αυτές τις δύο λέξεις ενώ μέσα πνιγόμαστε, ενώ θέλουμε να δείξουμε δυνατοί και ατσαλάκωτοι, την ώρα που θέλουμε να ουρλιάξουμε; Πόσες φορές βγαίνει το χαμόγελο, αλλά οι σκέψεις δακρύζουν, τα μάτια κοιτούν το άπειρο, και η καρδιά κοντεύει να κοπεί στα δύο;

 

Πότε λέμε ότι είμαστε καλά; Γιατί δεν είμαστε ευχαριστημένοι με αυτά που έχουμε; Μπορεί να έχουμε την υγεία μας, την δουλίτσα μας, τους φίλους μας και την σχέση μας. Τα hobby, τις βόλτες, τις καινούργιες εμπειρίες, τις καινούριες γνωριμίες. Αλλά πάντα όταν απαντάμε «καλά είμαι», σκεφτόμαστε ότι θα θέλαμε κάτι παραπάνω.

 

Σίγουρα η εποχή που ζούμε δεν είναι η καλύτερη. Έχει δυσκολίες, αλλά το συναισθηματικό δέσιμο μεταξύ των ανθρώπων δεν θα χαθεί ποτέ. Ίσως είναι εκεί που το χρήμα δεν μετράει. Όταν θα «τελειώνεις» με το άτομο που αγαπάς, όταν θα γελάς με τους κολλητούς σου, όταν θα λέτε πράγματα σαν να μην υπάρχει αύριο, όταν θα κάνεις το άθλημα που αγαπάς και η αδρεναλίνη σου θα χτυπάει στα ύψη. Εκεί, αν σε ρωτήσουν, θα απαντήσεις με περισσότερη ενέργεια το «είμαι καλά».

 

 

Οι λόγοι που ζητάμε περισσότερα, κατά την ταπεινή μου άποψη, βρίσκονται ξεκάθαρα πάνω στο χτίσιμο της κοινωνίας μας. Θέλουμε περισσότερα, όχι γιατί τα έχουμε ανάγκη, αλλά επειδή βλέπουμε άλλους να έχουν περισσότερα. Και πιθανώς χωρίς μεγάλο κόπο - απλά έτσι τους έτυχε στη ζωή. Επειδή η κοινωνία μας, μας θέλει δυνατούς, με ψηλά το κεφάλι, να μην δείχνουμε σημάδια συναισθήματος, ανασφάλειας, σημάδια του «δεν είμαι καλά». Γιατί όπως και να το κάνουμε, καλύτερα να κλαις στην Mercedes σου, παρά στο ποδήλατό σου.

 

Αν αρχίσουμε όλοι να πιστεύουμε πως είμαστε καλά και χαμογελάμε λίγο παραπάνω, ακόμα και σε αυτούς που δεν το αξίζουν, ίσως δούμε πιο αισιόδοξα τον κόσμο και όντως το «είμαι καλά» να βγαίνει με νόημα και πραγματικό χαμόγελο.

 

 

The Best United Kingdom Bookmaker lbetting.co.uk Ladbrokes website review