Κυκλοθυμικός… με διαίσθηση!

Γιατί τα χειρότερα «στα’ λεγα», μας τα λέει ο εαυτός μας!

 

Τι εννοώ όταν λέω κυκλοθυμικός με διαίσθηση...

Πρόκειται για άτομα που αντιλαμβάνονται το κάθε τι που συμβαίνει γύρω τους, τουλάχιστον στο βαθμό που τους αφορά. Πολλές φορές, βιάζονται κιόλας να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα, ίσως γιατί έχουν ήδη ψυχανεμισθεί το τι μέλει γενέσθαι.

 

Θα μπορούσαν τότε να χαρακτηριστούν άτομα με οξεία διαίσθηση. Γιατί όμως κυκλοθυμικοί;

Γιατί όταν αυτό που αντιλαμβάνεσαι είναι αρνητικό, προσπαθείς να το αποτινάξεις, ενώ μια φωνή μέσα σου φωνάζει: «Πρόσεξε!», «Σταμάτα!», και διάφορα άλλα αποτρεπτικά μηνύματα, ανάλογα με την περίπτωση που μπορεί να είναι μια σοβαρή απόφαση, μια κατάσταση, ένας άνθρωπος. Τότε, αρχικά ζητάς απ' τη φωνή αυτή να μιλά πιο σιγά. Να την κάνεις να σωπάσει πάντως σου είναι αδύνατον. Κι αρχίζεις να βασανίζεσαι.


Έπειτα, ζητάς μια δεύτερη γνώμη, το συζητάς - αυτό που αντιλαμβάνεσαι - με τα άτομα που εμπιστεύεσαι και αγαπάς. Κι αυτοί τότε, θα σε πουν «αρνητικό και προκατειλημμένο», «ότι μόνος σου πολεμάς τον εαυτό σου», «ότι δεν υπάρχει κάτι ανησυχητικό-αρνητικό στην όλη υπόθεση».

 

Εσύ τότε χαίρεσαι! Άλλοτε στ' αλήθεια και άλλοτε για να τους δείξεις ότι πείστηκες από τα επιχειρήματά τους. Τώρα είναι που αρχίζει η κυκλοθυμία. Χαίρεσαι, ενώ παράλληλα σε τρώει το σαράκι γι' αυτό το ένστικτο που έχεις την ίδια ώρα.

 

Δείχνεις ότι ζεις όλες σου τις στιγμές, όμως μερικές είσαι στ' αλήθεια απών και παλεύεις με τους δαίμονες του μυαλού σου. Αποφασίζεις, μετανιώνεις, φοβάσαι. Σκέφτεσαι, σκέφτεσαι!

Βιώνεις την ιστορία δύο φορές - μία στον πραγματικό της χρόνο και μία στο κεφάλι σου.

 

 

Κι όταν αποφασίζεις να ξεκαθαρίσεις τις αμφιβολίες σου είναι ήδη αργά. Το καμπανάκι είχε ήδη χτυπήσει, κι αυτό που φοβόσουν είναι μπροστά σου. Και δεν ξέρεις αν πρέπει να «χαρείς» ή να κλάψεις, που έπεσες μέσα άλλη μια φορά. 

 

Κι από μέσα αυτή η φωνή, που τσιρίζει «στα' λεγα». Φταις εσύ που δε μπορείς να την αγνοήσεις - δεν ξέρω.

Και εις άλλα μπλεξίματα με υγεία!

(χαριτολογώ!)

 

Υ.Γ. Δε θέλω να κλείσω αυτό το άρθρο με άσχημες εικόνες, αλλά με μια συμβουλή: Αντιμετωπίστε ότι σας τρώει την ψυχή! Δεν υπάρχουν άλυτα προβλήματα. Δισεπίλυτα μπορεί - άλυτα όχι!
Ό,τι δε λύνεται, κόβεται!


Είναι καλοκαίρι, ζήστε, ερωτευτείτε, ταξιδέψτε, χαμογελάστε, αγκαλιαστείτε (όπως είχα πει τις προάλλες)! Κλείστε τα αυτιά σας στις φωνές και ακούστε μόνο τραγούδια, χαρούμενα τραγούδια, με τα ηχεία στο τέρμα.
«Το θαύμα είναι να ζεις καρδιά μου, όλες σου τις στιγμές»!

 

Καλό Καλοκαίρι, σε όλους και όλες!

 

 

The Best United Kingdom Bookmaker lbetting.co.uk Ladbrokes website review