Αγγελούδια της ζωής

Έφτασε κιόλας η άνοιξη φίλοι/ες μου. Η εποχή του έρωτα, της ανανέωσης, της αναγέννησης, όπου οι αισθήσεις τρελαίνονται, το μυαλό ταξιδεύει σε μέρη μακρινά και η φύση σε συνεπαίρνει μαζί της σε όμορφες διαδρομές γεμάτες ζωή! Φύση και άνθρωπος γίνονται ένα στο παιχνίδι αυτό. Ζωή. Ζωή και τρέλα (δημιουργική τρέλα βεβαίως-βεβαίως) που πάνε μαζί. Δημιουργική τρέλα; Κι όμως. Έμπνευση, ζωντάνια, δημιουργικότητα, φαντασία ξεδιπλώνονται σιγά-σιγά και σου μαθαίνουν τι σημαίνει να ''ζεις τη ζωή'' όπως της αρμόζει, όπως σου αξίζει, όπως αξίζει στον καθένα μας.

 

 

Μερικές φορές οι περισσότεροι/ες, αν όχι όλοι/ες, ξεχνάμε γρήγορα (ή μάλλον καλύτερα δεν εκτιμούμε) αυτό που έχουμε, αυτό που ζούμε, τη στιγμή - τις στιγμές. Κι έρχονται κάτι μικρά αγγελούδια (ευτυχώς) και μας υπενθυμίζουν τι σημαίνει ζωή, χαρά, αθωότητα, ξεγνοιασιά, αγάπη. Αγγελούδια, ξεχωριστά για τον καθένα, που μας δίνουν δύναμη, ζωή, αισιοδοξία και πολλή μα πολλή αγάπη. Τόση αγάπη που το ανθρώπινο μυαλό δεν είχε φανταστεί στο παρελθόν. Και έτσι παίρνουμε κουράγιο να συνεχίσουμε την ανάβαση, εφόσον έχουμε συνειδητοποιήσει ότι ο δρόμος του βίου δεν είναι ομαλός και ότι πρέπει να κοπιάσουμε αρκετά για να φτάσουμε-αν ποτέ φτάσουμε- στην κορυφή, στο πολυπόθητο τέρμα.

 

Αυτά τα αγγελούδια είναι κάτι σαν σωτήρες έχω την αίσθηση. Βρίσκονται μέσα μας, ξεχασμένα και αφημένα λόγω της ρουτίνας και των γρήγορων ρυθμών ζωής μας, και σαν τους δοθεί το κατάλληλο ερέθισμα, η κατάλληλη αφορμή και ευκαιρία, ξυπνούν, ενεργοποιούνται πάλι, βγαίνουν από το λήθαργο και μας «ξαναζωντανεύουν».

 

 

Αυτά τα αγγελούδια βρίσκονται εκεί έξω και λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο, σαν σωτήρες που μας λυτρώνουν κατά μία έννοια, μας βοηθούν, μας προστατεύουν, μας δίνουν ζωή. Μας δείχνουν το νόημα της ζωής που απλά λησμονήσαμε για κάποιο διάστημα ή κάναμε το λάθος να ξεχάσουμε. Κρίμα γιατί χάσαμε πολλά - αλλά ποτέ δεν είναι αργά.

 

Αγγελούδια της ζωής, σας ευχαριστώ πολύ που μου δείχνετε καθημερινά τι σημαίνει ζωή. Τι σημαίνει «ζω τη ζωή, ζω για τη ζωή, ζω με τη ζωή και παλεύω ακούραστα».


Εσείς αγαπητοί/ές αναγνώστες/τριες, έχετε τέτοια αγγελούδια; Ναι σε εσάς μιλώ, για ψάξτε καλύτερα. Μάλλον δεν βλέπατε και τόσο καλά ή δεν τα αναγνωρίζατε τόσο καιρό (ποιος ξέρει;). Είμαι σίγουρη όμως ότι υπάρχουν και για σας αυτά τα αγγελούδια, ίσως διαφορετικά από τα δικά μου και του καθενός. Σημασία έχει ότι υπάρχουν. Ανακαλύψτε τα, αναγνωρίστε τα και δείτε τα με τα «μάτια» - όχι τα συμβατικά μάτια που κοιτάζουν επιφανειακά πολλές φορές όμως. Με τα μάτια της καρδιάς δείτε, γιατί μόνο τότε αποκαλύπτονται τα μικρά αυτά πλασματάκια, που δίνουν φτερά και ώθηση σε όλους μας. Τι περιμένετε; Έφτασε κιόλας ή άνοιξη!

 

 

 

 

The Best United Kingdom Bookmaker lbetting.co.uk Ladbrokes website review