Φλας-μπακ

Το αόρατο χέρι του χρόνου μεταμφιέζει τα πάντα, σαρώνοντας στο πέρασμα του φυλές, πολιτισμούς και καθεστώτα. Άλλοτε σε εκπλήσσει θετικά, κυρίως όταν συνδυάζεται με την έννοια της εξέλιξης και της προόδου, κι άλλοτε σε απογοητεύει οικτρά όταν επιφέρει φθορά κι αλλοίωση.

 

Ο χρόνος τρέχει ανεπιστρεπτί χωρίς να χαρίζει βλέμματα ξοπίσω, χαράζοντας ευθεία πορεία, δίνοντας χρώμα και μορφή στα πρόσωπα των ανθρώπων. Κυλάει μέσα από τα χέρια μας όπως οι κόκκοι της άμμου, ανάλαφρα και ανέγγιχτα. Αναδύει την αλήθεια που κειτόταν στο νεκρικό πάτο της θαλασσής πιο εκτυφλωτική από ποτέ, όταν έρθει το πλήρωμα του, γίνεται ο πιο σκληρός κι αδέκαστος δικαστής που θα απονέμει τη δικαιοσύνη, τη κάθαρση και τη λύτρωση σε όσους στερήθηκαν άδικα το φως του ήλιου. Ο χρόνος δεν λησμονεί κανέναν, ανταμείβει κι ανταποδίδει με ευεργεσίες ή με αλλεπάλληλα χτυπήματα.

 

Οι δείκτες του ρολογιού μετρούν αρνητικά, πρέπει να προλάβεις το λεωφορείο για να προφτάσεις στη δουλειά σου, πρέπει να βιαστείς για να έχεις τελειώσει τα καθήκοντα σου μέχρι τις εννέα, πρέπει να ζήσεις και να χαρείς τις στιγμές που σου έκλεψε η ρουτίνα μέσα από τα χέρια, πρέπει να μη ξεχάσεις με όλα αυτά πως είναι αναγκαίο κακό να αναπνέεις για να ζήσεις, πως πρέπει πρώτα να ερωτευτείς για να κάνεις μια ευτυχισμένη οικογένεια.

 

Ο χρόνος έγινε συνώνυμο του πρέπει εκεί που ποτέ δεν έπρεπε, όπως στη τέχνη, στη ποίηση και τον έρωτα. Η μεγαλύτερη επιλογή που σου παρέχει ο χρόνος είναι η ελευθερία να κρίνεις εκ των υστέρων, να επιλέγεις, να ορίζεις και να ορίζεσαι από τους ανθρώπους που σε περιβάλλουν. Η μεγαλύτερη απολαβή του χρόνου αισθητοποιείται στα βαθειά σου γεράματα.

 

 

Αρμονία είναι να βυθίζεσαι στην αίγλη των χρωμάτων, να αγαπάς κάθε πτυχή του εαυτού σου, να ζητάς συγγνώμη όπου πιστεύεις πως οφείλεις γιατί οι άνθρωποί πληγώνονται, να αγαπάς χωρίς όρια, να ατενίζεις τις διακυμάνσεις και τα χρώματα των εποχών, να πλημμυρίζεις από ευτυχία και μόνο από τις αχτίδες του ήλιου που σε χαϊδεύουν ανεπαίσθητα το πρωί. Μη ξεχνάς να ανοίξεις το παράθυρο σου, ο ήλιος κάθε ώρα της ημέρας ακτινοβολεί μυριάδες χρώματα που είτε οι μεγαλύτερες παλέτες των ζωγράφων κατάφεραν ποτέ τους να αναμείξουν.

 

Μη ξεχνάς να αφουγκράζεσαι τους υπόηχους της θάλασσας όταν κολυμπάς στον βυθό, την μαγεία της σιωπής. Μη ξεχνάς να φωτογραφίσεις ότι είδες σήμερα, γιατί οι φωτογραφίες είναι το μόνο ζωντανό κρατητήριο των στιγμών και η απόδειξη πως κάπου, κάποτε, κάποιοι έζησαν και ήξεραν να ζήσουν τη ζωή τους γι'αυτό πέθαναν χορτασμένοι κι ευτυχισμένοι, γι'αυτό δεν φοβήθηκαν ποτέ τον θάνατο κι έφυγαν ανάλαφρα όπως δύο πούπουλα που πετάξαν στον αέρα, όπως δύο γαλήνια, ήμερα πουλιά που αγναντεύεις στον ξάστερο ορίζοντα την ημέρα.

 

 

The Best United Kingdom Bookmaker lbetting.co.uk Ladbrokes website review