Πίστεψε στην μαγεία της ζωής χωρίς το πρόσχημα των γιορτών

Μην αναζητάς τη μαγεία μόνο όταν πλησιάζουν τα Χριστούγεννα. Να την αναζητάς κάθε μέρα, όλη τη χρονιά.

 

Δε χρειάζεται να στολίσεις δέντρο, να ανάψεις τα λαμπάκια στο μπαλκόνι σου και να πιεις ζεστή σοκολάτα δίπλα στο τζάκι για να καταλάβεις ότι η ζωή είναι όμορφη. Δε χρειάζεται να δεις τα ερωτευμένα ζευγάρια να περπατάνε στους στολισμένους δρόμους της πόλης για να συνειδητοποιήσεις ότι την ζωή πρέπει να τη μοιράζεσαι με τους ανθρώπους που αγαπάς.

 

Μη θυμάσαι αυτούς που υποφέρουν μόνο όταν πλησιάζουν οι γιορτές. Να νιώθεις τυχερός κάθε μέρα και ποτέ μην ξεχνάς να βοηθάς αυτούς που δεν είναι. Μην περιμένεις την αντίστροφη μέτρηση του νέου έτους για να φιλήσεις αυτόν ή αυτήν που ήθελες όλη την χρονιά. Μην περιμένεις να έρθει η Πρωτοχρονιά για να αγκαλιάσεις σφιχτά τους δικούς σου ανθρώπους, την οικογένεια σου και τους φίλους που με τα χρόνια έγιναν οικογένεια - να τους δείχνεις κάθε μέρα ότι τους αγαπάς.

 

 

Μην περιμένεις τις γιορτές για να χαμογελάσεις σε περαστικούς και να πεις μια καλή κουβέντα στους γείτονες. Να έχεις καλή διάθεση όλη τη χρονιά. Κι ας κάνει κρύο έξω, κι ας βρέχει, κι ας χιονίζει, μέσα σου να έχει πάντα λιακάδα.

 

Δεν χρειάζεται να πάρεις πολλά και ακριβά δώρα για να νιώσεις ευτυχισμένος και αγαπητός. Τα δώρα που θέλεις πραγματικά δεν μπορούν να μπουν σε χριστουγεννιάτικες λίστες ούτε να στοιβαχθούν κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο.

 

Μην περιμένεις από τον Άγιο-Βασίλη να πραγματοποιήσει όλα αυτά που ονειρεύεσαι, διεκδίκησε τα όλο το χρόνο. Κι όταν σε ρωτήσει τι θες να σου φέρει τα Χριστούγεννα, να του πεις ότι δε θέλεις τίποτα. Έχεις τα πάντα. Αποκλείεται θα σου πει, δε γίνεται να έχεις όλα τα παιχνίδια του κόσμου. Μα ποιος μίλησε για παιχνίδια καλέ μου Άγιε-Βασίλη;

  

 

Δε χρειάζεται να κρεμάσεις παντού λαμπάκια για να φωτίσεις την ζωή σου. Πρέπει απλά να πιστέψεις στη μαγεία δίχως να ψάχνεις να βρεις την αιτία της. Να πιστεύεις στην μαγεία της ζωής χωρίς να χρειάζεσαι το πρόσχημα των γιορτών.

 

Από μικρό παιδί αυτό έκανες, απλά κάποια στιγμή σου είπαν ότι μεγάλωσες. Και εσύ τι έκανες; Τους πίστεψες και έτσι ξέχασες. Έπαψες να πιστεύεις. Μικρός όμως όταν ήσουν, δε ρώταγες ποιος πηγαίνει τα γράμματα στο Βόρειο Πόλο, ούτε πως πετάει το έλκηθρο, ούτε πως χωράει στην καμινάδα του σπιτιού σου, ούτε πως ξέρει άμα ήσουν καλό παιδί φέτος, ούτε πως προλαβαίνει να μοιράσει δώρα σε όλα τα παιδιά του κόσμου.Δεν χρειαζόσουν εξηγήσεις γιατί πίστευες. Ήσουν μαγεμένος όχι μόνο με τις γιορτές, αλλά και με την ίδια τη ζωή.

 

Γι' αυτό θα σου δώσω μια συμβουλή και αυτό θα είναι το δώρο μου για σένα φέτος: Πήγαινε να κάνεις Χριστούγεννα με την οικογένειά σου, με τους γονείς σου στην επαρχία ή στην πόλη που γεννήθηκες αλλά τώρα μένεις αλλού. Κάνε μια βόλτα στον κήπο που έπαιζες με τις ώρες για να αποφύγεις να διαβάσεις. Πήγαινε στο παλιό παιδικό σου δωμάτιο, που τώρα μοιάζει σαν να έμενε ένας ξένος που ζούσε την ζωή σου. Διάβασε το παλιό σου ημερολόγιο που το κλείδωνες για να μην μάθει κανείς τα μυστικά σου, μήπως και θυμηθείς ποιος ήσουν πριν αλλάξουν όλα. Όταν η ζωή ήταν απλή και τα προβλήματά σου ασήμαντα. Ανέβα στο πατάρι και ψάξε τα άλμπουμ με τις παλιές σκονισμένες φωτογραφίες που ήθελες να κρύβεις γιατί ντρεπόσουν όταν έρχονταν φίλοι σου στο σπίτι. Ψάξε στα παλιά σου παιχνίδια, στα βιβλία που σε συντρόφευαν τα βράδια που έξω έβρεχε, στα παιδικά ρούχα που δεν σου έκαναν πια γιατί μεγάλωσες και ψήλωσες, στους παλιούς σου έρωτες που εσύ αποφάσισες πως δεν σου έκαναν πια. Ψάξε καλά και ίσως κάπου βρεις τον εαυτό σου.

 

  

Κι αν είναι να κάνεις μια ευχή φέτος, αυτό να ζητήσεις:

Να βρεις ξανά την χαμένη μαγεία των παιδικών σου χρόνων και να μην την ξαναχάσεις ποτέ.

 

 

The Best United Kingdom Bookmaker lbetting.co.uk Ladbrokes website review