Dream sweetheart

“Dream sweetheart, dream. If dreaming is what you do, you’d better do it big”

 

Ο παρακάτω διάλογος παρατίθεται από μνήμης:

 

-Χ: «Να εδώ πιο κάτω είναι η λίμνη, πάρε καμιά φωτογραφία και τα χρυσόψαρα, τα νερά είναι συνήθως διάφανα και φαίνονται πολύ καθαρά τα χρώματά τους»

-Μ: «Έχεις δίκιο, όντως φαίνονται πολύ καθαρά. Πέτα τους κανένα πατατάκι μήπως και μαζευτούν μπροστά μας»

-Χ: «Χρυσόψαρο ή χελώνα ;»

-Μ: «Έλεος με αυτό το χαζό παιχνίδι….χρυσόψαρο λοιπόν»

-Χ: «Υποθέτω μετά από ένα σημείο και έπειτα σου έγινε συνήθειο να επιλέγεις ότι πιο αδύναμο. Από χαρακτήρα έργου, από ανθρώπους σε μεταξύ τους διαμάχη μέχρι και ομάδες του μπάσκετ, εσύ τον χαμένο διαλέγεις. Είσαι πλήρως προβλέψιμη σε βαθμό που νευριάζει»

-Μ: «Δε διαλέγω τον πιο αδύναμο, διαλέγω αυτόν που καταβάλει την πιο μεγάλη προσπάθεια. Δεν είναι τα χρυσόψαρα αδύναμα σε σχέση με τις χελώνες. Οι χελώνες είναι από τη φύση τους πιο ικανές. Ζουν στη στεριά , στο νερό και έχουν και μια στοιχειώδη φωνή. Τα χρυσόψαρα για να ξεφύγουν από το νερό, για εκείνα τα λίγα δεύτερα, αναπηδούν στην επιφάνεια βάζοντας όλη τους τη δύναμη, και για εκείνα λοιπόν τα λίγα δεύτερα γίνονται σαν τις χελώνες. Είναι λοιπόν πιο αδύναμο το χρυσόψαρο; Το χρυσόψαρο έχει τη δύναμη και το όνειρο να ξεπεράσει τη φύση του που το τοποθετεί κάτω από το νερό. Η χελώνα ξεπέρασε ποτέ τη δική της φύση;»

-X: « Όχι, αλλά δεν υπάρχει ποτέ κανενός είδους ισότητα, ούτε στη φύση ούτε πουθενά αν αυτό εννοείς. Απλά η χελώνα είναι πιο κοντά στο όνειρο, αφού εκείνη γεννήθηκε για να το έχει πραγματικότητα, ενώ για το χρυσόψαρο είναι καταβολή προσπάθειας. Τα πράγματα είναι απλά έτσι...»

 

 

Το όνειρο του χρυσόψαρου είναι η αιώρηση πάνω από την ήρεμη επιφάνεια του νερού για τόσο λίγο ώστε μια ριπή ανέμου να χαϊδέψει τα λέπια του κορμιού του και να ξαναπέσει μετά με δύναμη πίσω στα νερά. Ασήμαντο έτσι; Με μια πρώτη ματιά σίγουρα.

Πόσα «χρυσόψαρα» από εσάς ονειρεύονται;

 

Είναι όμορφο να ονειρεύεσαι. Το όνειρο είναι μια πολύ ισχυρή επιθυμία, μια ελπίδα ή μια ευχή για την πραγματοποίηση ενός γεγονότος που για εμάς έχει μια σημασία ιδιαίτερη. Μικρά όνειρα, όνειρα μεγαλεπήβολα, όνειρα σύντομα και όνειρα ζωής. Κάνουν την καθημερινότητα πιο γλυκιά και δίνουν αυτό το πολυπόθητο «νόημα». Τα όνειρα είναι το νόημα της ζωής και τα όνειρα τα «φτιάχνουμε» εμείς. Σαν άλλοι πλάστες δίνουμε μορφή στον κόσμο γύρω μας, για μια στιγμή αιωνιότητας έχουμε στα χέρια μας μια δύναμη περίεργη - τη δύναμη μιας αγνής και καθάριας σκέψης.

Στη διάρκεια της ζωής μας, πόσες φορές ονειρευτήκαμε να γίνει πραγματικότητα κάτι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο; Πόσες φορές έγινε τελικά  πραγματικότητα το όνειρό μας; Μία, πολλές, καμία - έχει σημασία όμως τελικά;

 

Θυμάστε την όλη πορεία και προσπάθεια για την εκπλήρωση αυτού του ονείρου;  Στο τέλος μάλλον αυτό είναι που μετράει τελικά. Να προσπαθείς, να αγωνίζεσαι και να πιστεύεις πως μπορείς να κάνεις το όνειρο να αποκτήσει σάρκα και οστά. Τα όνειρα είναι αυτά για τα οποία αξίζει ο άνθρωπος να ζει. Αξίζει μόνο για τα όνειρα να προσπαθείς σε αυτή τη ζωή. Τα όνειρα σε πάνε ένα βήμα πιο πέρα από τον εαυτό σου, σε κάνουν εν δυνάμει να τον ξεπερνάς. Τσεκάρεις τα όριά σου στον κόσμο αυτό.

 

Κι αν είναι να ονειρεύεσαι, μην ονειρεύεσαι μίζερα. Τα όνειρα θέλουν τον πηγαίο ενθουσιασμό, θέλουν να ξεπερνάς την πεπατημένη της καθημερινότητάς σου σε ένα λογικό βαθμό. Θέλουν λίγη δόση ιδεαλισμού, λίγη δόση αισιοδοξίας και ένα νοητό γαρνίρισμα πίστης με υπομονή.

Ορίστε, έχεις λοιπόν τη γενική συνταγή. Το μόνο που μένει είναι βάλεις εσύ τα συστατικά που θες μέσα σε αυτή. Αλλά, αν θες τη γνώμη μου, απάλλαξέ τα από την κακομοιριά και τον συμβιβασμό. Η ψυχή σου να έχει μετριοφροσύνη στο κυνήγι του ονείρου, αλλά τα όνειρά σου να μην είναι όνειρα μετριότητας και η προσπάθειά σου για αυτά να μην είναι επίσης τέτοια. Ίσως να μη φτάσεις ποτέ εκεί που θες στο τέλος, όμως η απόστασή σου από το όνειρο μίκρυνε, και η απόστασή σου από τον πρότερο εαυτό σου μεγάλωσε.

 

 

 

 

The Best United Kingdom Bookmaker lbetting.co.uk Ladbrokes website review