Για τους φίλους με τους οποίους χαθήκαμε

Οι άνθρωποι αλλάζουν. Οι φιλίες χάνονται. Με κάποιους θα χαθείς.

Εμένα μου λείπει η φίλη μου που γελάγαμε μες στη Φιλοσοφική, που  πηγαίναμε στη Σίφνο, που περπατάγαμε όλη την Αθήνα και χρονομετρούσαμε τις αποστάσεις. Μα οι άνθρωποι μεγαλώνουν, ερωτεύονται, κάνουν σχέσεις, φεύγουν από την Ελλάδα. Και δε μένετε μαζί για πάντα. Μα έρχονται άλλοι, όπως εκείνη η φίλη μου με την οποία τον τελευταίο χρόνο γυρνάμε τα μπαρ και τα vintage μαγαζιά της πόλης.

 

 

Και υπάρχουν και οι άλλοι φίλοι που δε θα βγείτε για μήνες, μα ξέρεις και ξέρουν πως θα ξαναβρεθείτε και πως θα είστε εκεί ο ένας για τον άλλον. Και όταν θα τους δεις, θα μιλάτε για ώρες και θα είναι σαν να μοιράζεστε τα πάντα, από την καθημερινότητα σας μέχρι όλα σας τα μυστικά και τις επιθυμίες.  

 

Και μεγαλώνοντας, διαπιστώνεις ότι οι άνθρωποι είναι παρά πολλοί και είναι περίπλοκοι και οι σχέσεις σου μαζί τους αντανακλούν αυτές τις ιδιότητες. Οπότε, μη λυπάσαι για όσους φεύγουν. Κάποια πράγματα δεν τα ελέγχουμε.

 

Οι άνθρωποι θα συνεχίσουν να εμφανίζονται στη ζωή σου και είναι στο χέρι σου να τους δεχτείς. Κι έτσι να τους προσφέρεις και να τους αφήσεις να σου δώσουν αισθήματα, ιδέες, μυστικά, στιγμές, γέλιο, ταξίδια, ανακούφιση, αγάπη. Ίσως κάποιοι μείνουν περισσότερο, ίσως να μείνετε μαζί για πάντα. Για όσο κρατάει αυτό το μαγικό για πάντα.

 

Και να θυμάσαι πως για κάθε έναν που φεύγει, αργά ή γρήγορα, κάποιος άλλος θα έρχεται.

 

 

The Best United Kingdom Bookmaker lbetting.co.uk Ladbrokes website review