Ένας καινούργιος κόσμος

Σε πόσους πολλούς και καινούργιους κόσμους μπορεί να σε ταξιδέψει ένα μυθιστόρημα; Σε ποιους ανθρώπους θα σε γνωρίσει και σε πόσους τόπους θα σε πάει; Ποιους θα αγαπήσεις εκεί και ποιους θα μισήσεις;

 

Το διάβασμα βιβλίων ανοίγει καινούργιες πόρτες στους ορίζοντες του μυαλού και διασκεδάζει τον αναγνώστη κάνοντάς τον να περνάει ευχάριστα την ώρα του. Δεν είναι όμως μόνο πνευματικά τα πλεονεκτήματα ενός καλού βιβλίου. Έρευνές έχουν δείξει πως μία απλή ανάγνωση για 6 λεπτά, μειώνει το άγχος κατά 60%, επιβραδύνει τον καρδιακό ρυθμό, χαλαρώνει την ένταση των μυών και βοηθάει στο να ηρεμεί το μυαλό. Άρα και το σώμα μας ουσιαστικά ευχαριστιέται από το διάβασμα και μας το δείχνει χαλαρώνοντας.

 

Υπάρχουν πάρα πολλά είδη βιβλίων και με τα χρόνια "βγαίνουν" στην αγορά ακόμη περισσότερα. Όλοι οι άνθρωποι έχουν σκεφτεί να γράψουν έστω μια μικρή νουβέλα, τουλάχιστον μια φορά στη ζωή τους. Και γιατί να μην το κάνουν άλλωστε; Μπορούν να καλλιεργήσουν τον κόσμο της φαντασίας τους και να ταξιδέψουν μαζί με τους αναγνώστες τους μέσα σ’ αυτόν ή ακόμα και να "εξιλεωθούν" για τις αμαρτίες τους γράφοντας στο χαρτί τη δική τους εξομολόγηση. 

 

 

 

Πιστεύω πως τα μυθιστορήματα πουλάνε πιο πολύ. Οι λόγοι γνωστοί και μη εξαιρετέοι. Η φαντασία εξιτάρει τον αναγνώστη - μα ακόμη και εκείνον που γράφει. Το μυαλό ταξιδεύει. Και από τη στιγμή που το μυαλό ταξιδεύει δεν μπορείς να το συγκρατήσεις. Και αυτό είναι το ωραίο. Το ελεύθερο.

 

Λοιπόν; Εσύ πού θα ταξιδέψεις σήμερα;

 

 

The Best United Kingdom Bookmaker lbetting.co.uk Ladbrokes website review