Εμείς οι Έλληνες

Σε κάθε χώρα του πλανήτη υπάρχει τουλάχιστον ένας Έλληνας. Και δύο. Και τρεις. Θεωρούμαστε από τα πιο σπουδαία μυαλά και νιώθω πολύ περήφανη για αυτό. Ανακαλύπτουμε, δημιουργούμε, κατασκευάζουμε πιο γρήγορα και πιο σωστά από πολλά διακεκριμένα μυαλά της εποχής μας.

Πέρα όμως από μια έμφυτη ευφυΐα που θα μπορούσε ίσως να έχει μεγάλο μέρος του πληθυσμού, για την δεδομένη περιρρέουσα κατάσταση φταίει δυστυχώς  και το εκπαιδευτικό σύστημα που όλοι τόσο υποβιβάζουμε. Και έχουμε δίκιο. Αν συγκρίνουμε το σύστημα διδασκαλίας και μελέτης του εξωτερικού με το δικό μας, βρίσκουμε καταιγιστικές διαφορές. Το θέμα είναι όμως πως στο δικό μας "σύστημα παπαγαλίας" τα παιδιά μαθαίνουν τόνους και τόνους πληροφοριών σε όλη τη διάρκεια της σχολικής τους πορείας. Αυτό μόνο κακό θα μπορούσε να προξενήσει. Ή μήπως όχι; 

 

Στο εξωτερικό μαθαίνουν τα βασικά, κι έτσι τα Ελληνόπουλα καταλήγουν να έχουν υπερβολικά πολλές γνώσεις πάνω σε διάφορους τομείς, αποκτώντας μία δυνατότητα να δουλεύουν και να σκέφτονται συνδυαστικά. Αυτό τους βοηθά να προχωρήσουν σε πρακτικές και θεωρητικές μεθόδους σε όποιο τομέα τους ενδιαφέρει.

 

 

Μας ζητούν από παντού, κι εμείς προφανώς πάμε να συναντήσουμε και να γνωρίσουμε αυτόν τον καινούργιο, ανεπτυγμένο πολιτισμό που όλοι πραγματεύονται. Ίσως βαρεθήκαμε την υποανάπτυκτη - ή μάλλον αναπτυσσόμενη Ελλάδα, και είπαμε να πάμε μακριά. Το θέμα είναι όμως πως πρέπει να μείνουμε. Εμείς θα την αναπτύξουμε. Εμείς θα την πάμε μπροστά. Εμείς οι Έλληνες.

 

Πρέπει να είμαστε περήφανοι για ο,τι μας προσφέρετε, μικρό ή σπουδαιότερο, και να προσπαθούμε να το προχωρήσουμε ένα βήμα παρακάτω. Εγώ θα μείνω πάντως. Εσύ;

 

 

The Best United Kingdom Bookmaker lbetting.co.uk Ladbrokes website review