(π)ονειρεύομαι

Αναρωτιέμαι τι είναι αυτό που κάνει τους ανθρώπους τόσο παγωμένους, μπροστά τόσο στα συναισθήματα όσο στα ερεθίσματα που δέχονται από άλλους, από την φύση, από τον ίδιο τους τον εαυτό.

 

Ζω πολύ καιρό σε αυτήν την πόλη, όμως θα επέλεγα να ζήσω κάπου αλλού αν μπορούσα, κάπου κοντά σε δάσος, κάπου κοντά στην αλήθεια μου. Οι άνθρωποι εδώ είναι αδιάφοροι. Προδοσία είναι το να αδιαφορείς. Προδοσία στον εαυτό σου, στους ανθρώπους σου.

 

Είμαστε οι άνθρωποι μας και περισσότερο είμαστε οι άνθρωποι που δεν επιλέξαμε να αγαπάμε. Συμβαίνει η αγάπη. Σαν ατύχημα. Σαν μια εγκυμοσύνη. Απλά συνέβη, κι από την στιγμή που συνέβη κουβαλάει μαζί της ένα κιλό ευθύνες. Συνήθως αγνοούμε το γεγονός πως έχουμε ευθύνη απέναντι στους ανθρώπους που αγαπάμε. Διάβαζα κάπου πως το να αγαπάς κάποιον σημαίνει να τον τιμάς. Τιμάς τον άνθρωπο που αγαπάς; Είναι τα ματιά σου ο καλύτερος καθρέφτης του; 

 

 

Ξεκίνησα από την σκέψη πως οι άνθρωποι δεν αισθάνονται. Φοβούνται να δοκιμάσουν την καρδιά τους. Να δουν μέχρι που πάει, που είναι τα όρια της. Και φοβούνται γιατί έμαθαν να είναι δειλοί. Δεν ονειρευτήκαν ποτέ. Ντραπήκαν να δείξουν ποιοι είναι στην πραγματικότητα. Άλλαξαν αυτό που θέλησαν για να ταιριάζουν. Που ταίριαξαν όμως; Σε ένα τσίρκο από επιμελώς κρυμμένες προσωπικότητες; Δεν ξέρω για εσένα - έμενα δε θα με ενδιέφερε να δω παράσταση του. Δυστυχισμένοι άνθρωποι. Δεν τσαλακωθήκαν. Δεν έδωσαν χώρο στην καρδιά τους να είναι αληθινή, δεν άφησαν το μυαλό τους να ταξιδέψει με όνειρα.

 

Ονειρεύομαι και ζω. Ονειρεύομαι και αντιστέκομαι σε όσους επιθυμούν να με αλλάξουν. Σε όσους επιθυμούν να επέμβουν στην ζωή που θέλω. Γιατί ίσως η ζωή που θέλω είναι η ζωή που μου αξίζει. Αντιστέκομαι. Αντιστέκομαι και νιώθω. Είμαι τυχερή να νιώθω σε μια αναίσθητη εποχή και δεν ντρέπομαι. Είμαι εγώ και δε φοβάμαι.

 

Εσύ;

The Best United Kingdom Bookmaker lbetting.co.uk Ladbrokes website review