Real bodies

Πολλά άτομα αγνοούν πόσο δύσκολο είναι για μερικούς ανθρώπους να κοιτάξουν τον εαυτό τους στον καθρέφτη. Γενικά, θα μπορούσες να πεις πως ένας καθρέφτης είναι αρκετά τρομακτικός. Αν συνδυάσεις έναν καθρέφτη και πολύ φως, τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο τρομακτικά. Είναι το αντίθετο από αυτό που ισχύει συνήθως. Μερικές φορές το φως είναι πιο τρομακτικό από το σκοτάδι.


Μεγαλώσαμε στα χρόνια που ξεκινούσε όλη αύτη η τρέλα με τα μέσα, τα πρότυπα τους και τα στερεότυπα τους, για τα σώματα των ανθρώπων και πώς αυτά πρέπει να είναι. Όταν είμαστε έφηβοι, ήταν στο αποκορύφωμα της ανάπτυξης τους. Έτσι περνούσαμε, ίσως, την μεταβατικότερη εποχή για έναν άνθρωπο, μέσα σε ένα καταιγισμό από εικόνες. Γυναίκες ψηλές, αδύνατες με τέλεια μακριά μαλλιά και τέλεια φρύδια, τέλεια στοματά, τέλειες φιγούρες.


Το να βάζεις μια αναπτυσσόμενη γυναίκα μέσα σε χιλιάδες τέλειες εικόνες, μπορεί να την μπερδέψει και να την αναγκάζει να αυθυποβάλλεται σε καλούπια που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Είναι πολύ δύσκολο να προάγεις την μοναδικότητα της, όταν έχεις να της παρουσιάσεις μόνο μια σειρά από παρόμοιες τέλειες εικόνες, που, ίσως και αυτές οι ίδιες, δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα.

 

Βλέποντας τα ίδια σώματα, τα ίδια μοτίβα να επαναλαμβάνονται, αναμφίβολα το μυαλό συνηθίζει. Αναγνωρίζει ως σωστό αυτό που έχει δει τις περισσότερες φορές. Έτσι ξεκινάει ένας πόλεμος. Μόνο που συχνά ξεχνάς πως αυτό που πολεμάς είναι ο εαυτός σου και το σώμα σου. Τότε κάνεις έναν μεγάλο εχθρό. Εσένα.

 

Το να βρίσκεσαι σε πόλεμο με το σώμα σου είναι ίσως ένα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα μιας κοινωνίας που ευημερεί και υπάρχουν τα πάντα, με το άτομο να έχει πρόσβαση παντού. Μαθαίνεις από μικρή ηλικία να μισείς τα φρύδια σου, που δεν φυτρώνουν ομοιόμορφα και σε τέλεια ισορροπία όπως της γυναίκας στην διαφήμιση που είδες. Μισείς τα χέρια σου, γιατί δεν είναι λεπτά και μακριά. Μισείς την μέση σου που δεν είναι ακριβώς 30 εκατοστά μικρότερη από το στήθος και την λεκάνη σου. Μισείς τα πόδια σου, τους γοφούς σου, τα νυχιά σου, το στόμα σου, τα μαλλιά σου. Μαθαίνεις μόνο να μισείς. Εσένα και όσα είσαι.


Όταν μισείς το σώμα σου καταλαβαίνεις πως είναι δύσκολο να το μεγαλώσεις σωστά. Πάντα θα κοιτάς στον καθρέφτη σου και θα βλέπεις όσα δεν σου αρέσουν, γιατί πάντα, μόνο αυτά μπορούσες να βλέπεις. Δεν καταλαβαίνεις που έγκειται η ομορφιά σου, αλλά μόνο που υπάρχει η ασχήμια σου - όπως λάθος πιστεύεις. Το να αγαπήσεις το σώμα σου είναι μια πολύ επίπονη διαδικασία. Το να είσαι άνετα μέσα του. Να βολεύεσαι στην θαλπωρή του δέρματος σου. Να σε βλέπεις στον καθρέφτη και να μην επικεντρώνεσαι σε αυτά που σε ενοχλούν, αλλά σε αυτά που υπάρχουν και διαμορφώνουν το όμορφο εσύ σου. Το να σε αγαπήσεις είναι το τέρμα ενός πολύ μακρύ δρόμου.


Είναι πολύ σημαντικό να ξεκινήσουμε από αυτήν ακριβώς την αποδοχή του σώματος μας. Το να κοιταχτούμε στον καθρέφτη μας και να είμαστε καλά με αυτό που βλέπουμε. Το να αναγνωρίσεις πως, ναι, η λεκάνη σου είναι μεγαλύτερη από την ιδανική εικόνα που έχεις στο μυαλό σου, αλλά δεν πειράζει. Να αποδεχτείς το σημάδι που έχεις τρία εκατοστά αριστερά από το δεξί σου μάτι. Να το αγαπήσεις. Είναι εσύ.

 

 

Καιρός να σταματήσουμε να νιώθουμε άσχημα για τις μικρές μας ατέλειες. Κανένας δεν έχει δικαίωμα να μας κάνει να νιώθουμε με αυτό τον τρόπο για το σώμα και το μυαλό μας, ακόμα και αν αυτοί είναι τα αγαπημένα μας πρόσωπα, οι εφαρμογές στα κινητά μας, κι όλες οι διεστραμμένες επιταγές μιας κοινωνίας που νοσεί. Η δύναμη πηγάζει από γυναίκες και άντρες που πιστεύουν στον εαυτό τους και στις δυνατότητες τους και αγωνίζονται να γίνουν η καλύτερη εκδοχή τους.

 

Να είσαι αυτό που σε κάνει να νιώθεις ο εαυτός σου, ακόμα και αν αυτό σημαίνει μερικά κιλά παραπάνω ή μερικά κιλά λιγότερα. Να αγωνίζεσαι για αυτό.

 

Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας και αλλάζουμε τα πρότυπα και τις συνήθειες. Δεν καταναλώνουμε απλά τις εικόνες αυτού του κόσμου. Τις διαμορφώνουμε και τις αλλάζουμε. Έχουμε μεγάλη δύναμη μέσα στην διαφορετικότητα μας. Αγαπάμε ό,τι μας κάνει να νιώθουμε καλά.


Δεν θα συγχωρήσω πότε αυτήν την κοινωνία και τις εικόνες της, που με έκαναν από πολύ μικρή ηλικία να αμφισβητώ το σώμα μου, την δύναμη του και όσα αυτό μπορεί να καταφέρει. Δεν θα της συγχωρήσω που δεν με προστάτεψε από αυτόν το πόλεμο που κήρυξε, η ίδια, στο σώμα μου.


Θα ήθελα να πω στις νεαρές γυναίκες όλου του κόσμου πως είμαστε σημαντικές. Είμαστε αληθινές και αυτό είναι το πιο δυνατό μας σημείο. Θέλω να πάψουμε να καταναλώνουμε χρόνο και ενέργεια, για να σκεφτόμαστε πως αυτό που έχουμε δεν είναι αρκετό. Το σώμα μας είναι το μόνο που μας ανήκει και δεν θα μας δοθεί καινούριο.

 

Αυτό το καλοκαίρι ξεκινά να είσαι αυτό που θες. Να φόρας αυτά που θες. Να τρως αυτά που θες. Να δίνεσαι εκεί που θες. Να σκέφτεσαι αυτά που θες και να τα κάνεις πραγματικότητα. Είμαστε όσα εμείς θέλουμε.

 

 

The Best United Kingdom Bookmaker lbetting.co.uk Ladbrokes website review