Η διαφορετικότητα δολοφονείται

Ρίχτηκε φως στην υπόθεση σχετικά με την εξαφάνιση του Βαγγέλη Γιακουμάκη, του φοιτητή με καταγωγή από την Κρήτη στη γαλακτοκομική σχολή στον Κατσικά Ιωαννίνων, δυστυχώς όμως ο επίλογος έμελλε να είναι τραγικός. Βρέθηκε νεκρός κοντά στην σχολή του και δίπλα του ένα μαχαίρι. Τώρα αν πρόκειται για δολοφονία ή αυτοκτονία έχει μικρή διαφορά, καθώς η ηθική αυτουργία θα βαραίνει πάντοτε τους βασανιστές του και τις οικογένειες τους, που ανέθρεψαν και μεγάλωσαν εγκληματίες.


Από τη στιγμή της εξαφάνισής του έγιναν γνωστά σ' όλη τη χώρα τα περιστατικά βίας, που έγιναν σε βάρος του από μια παρέα συντοπιτών του, οι οποίοι τον βασάνιζαν ανελέητα. Τον είχαν κάνει τζουκ μποξ, τον εξευτέλιζαν σε καθημερινή βάση, δένοντας τον σε καρέκλα και πετώντας του νερό, καφέδες ενώ παράλληλα τον έφτυναν, ακόμη τον τραβούσαν από το λαιμό με ιμάντα, ενώ ο ίδιος προσπαθούσε να ξεφύγει από τα βασανιστήρια τους. Το τραγικότερο όλων είναι πως έκαναν τις «αγαθοεργίες» τους υποστηρίζοντας πως θα τον κάνουν άνδρα, διότι ήταν πολύ μαλθακός, ευαίσθητος και καλοσυνάτος για τα γούστα τους, δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις για να ενταχθεί στην παρέα τους, δεν ήταν γνήσιος Κρητικός, αντίκειτο στα καθιερωμένα πρότυπα της «κρητικής λεβεντιάς».


Είναι προφανές πως είτε αυτοκτόνησε ο άτυχος νεαρός είτε τον δολοφόνησαν, το σίγουρο είναι πως πρόκειται ξεκάθαρα για δολοφονία. Πρόκειται για δολοφονία, καθώς με τις πράξεις τους όπλισαν το χέρι του, τον έκαναν να ντρέπεται που δεν είναι ίδιος με το υπόλοιπο σινάφι και τον οδήγησαν στο να απομονωθεί και να μην έχει που να μιλήσει για τα όσα τραβούσε, καθώς παντού συναντούσε κλειστές τις πόρτες.

 

Για άλλη μια φορά χάνεται όποιος είναι διαφορετικός, όποιος δεν ταιριάζει μ' εμάς, μας ξενίζει και προσπαθούμε με κάθε τρόπο να τον εξαφανίσουμε.

 

 

Οι Κρητικοί και οι οικογένειες του εν προκειμένω, είναι αυτοί που κράτησαν το μαχαίρι, γιατί δεν έμαθαν την αξία της αγάπης και της φιλίας. Οι οικογένειες τον μαχαίρωσαν διά μέσου των παιδιών τους, καθώς τους γαλούχησαν με τη λογική πως το πιο σημαντικό είναι το φύλο τους - το ανδρικό, και πως αυτό πιστοποιείται μέσω βιαιοπραγιών, μέσω ψευτονταηλικίου. Όποιος δεν είναι γνήσιος «άνδρας» πρέπει να εξαφανίζεται από το χάρτη - είναι μίασμα. Μόνο που η ανατροφή τους είναι το μίασμα, ο τρόπος ζωής της επαρχίας είναι το μίασμα, μεγαλώνουμε με το φόβο τι θα πει ο κόσμος με τις κακεντρέχειες και τα κουτσομπολιά του και δεν κοιτάμε να προστατεύσουμε το παιδί μας από τα πυρά των «ακαλλιέργητων, απάνθρωπων συγχωριανών μας».

 

Ο Βαγγέλης δεν είναι η μοναδική περίπτωση παιδιού που δεχόταν πυρά για την διαφορετικότητά του, χιλιάδες παιδιά υφίστανται bullying επειδή διαφέρουν από το πλήθος, παιδιά που φοβούνται να μιλήσουν για τα δεινά τους, παιδιά που ντρέπονται για το χαρακτήρα τους, παιδιά που κλαίνε πίσω από κλειστές πόρτες περιμένοντας μια απόκριση.

 

Το θέμα είναι εμείς ν' ανταποκριθούμε στο κάλεσμα τους, να τους συμπαρασταθούμε, να φροντίσουμε να μεγαλώνουμε τα παιδιά μας με την αξία της αγάπης, του σεβασμού στο διαφορετικό, της φιλίας και γενικότερα την αξία της συνύπαρξης μεταξύ διαφορετικών ανθρώπων μέσα στην κοινωνία. Οφείλουμε ν' αγκαλιάζουμε την διαφορετικότητα και να κλείνουμε τ' αυτιά στα κακοπροαίρετα σχόλια του περίγυρου. Και οφείλουμε αυτό να το συνειδητοποιήσουμε νωρίς, αλλιώς θα υπάρξουν κι άλλοι Βαγγέληδες, που τα όνειρά τους θα διακοπούν βίαια από κάποιον «γαλουχημένο δολοφόνο».


Κλείνω, λέγοντας πως η σήψη στο σώμα του νεκρού Βαγγέλη είναι η σήψη της σάπιας κοινωνίας του φαρισαϊσμού, στην οποία ζούμε. Από κει κι έπειτα εύχομαι καλό παράδεισο στον Βαγγέλη που πλέον ηρέμησε από τα βάσανά του, και να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι ένοχοι.

 

 

The Best United Kingdom Bookmaker lbetting.co.uk Ladbrokes website review