Δε θα είσαι ποτέ Charlie

Αχ άνθρωπε, πόσο εντυπωσιακό πλάσμα είσαι! Από τη μία δημιουργείς τόσα πολλά, όταν από την άλλη καταστρέφεις άλλα τόσα. Δημιουργείς ιδέες και από την άλλη τις δολοφονείς.

 

Για την τραγωδία στη Γαλλία δεν υπάρχουν πια λόγια. Ο φανατισμός έχει ξεπεράσει κάθε υπαρκτό όριο. Δεν πρόκειται πλέον για θρησκευτικό ζήτημα, αλλά για τρομοκρατία. Μια τρομοκρατία που ρουφά δύναμη από την έλλειψη παιδείας και μόρφωσης των ισλαμικών χωρών, και κυρίως από την κατάχρηση ενός βιβλίου. Ενός βιβλίου αρκετά εντυπωσιακού, που αν είχε υλική υπόσταση, δε θα μπορούσε παρά να ντρέπεται για τα γεγονότα που βιώνει σήμερα ο κόσμος στο όνομα του.


Ανοιχτές απειλές ενάντια σε χώρες που θεωρούνται "άπιστες".

 

Δολοφονικές επιθέσεις απέναντι σε σκιτσογράφους έχουν ξαναγίνει. Και θα εξακολουθούν να γίνονται, όσο ο κόσμος δεν θα μπορεί να κατανοήσει τη διαφορά μεταξύ σεβασμού και σάτηρας. Γιατί όλοι θέλουμε τη σάτηρα, πόσοι όμως τη δεχόμαστε;

 

 

Εκεί φαίνεται ο πραγματικός σεβασμός προς αυτή. Η ελευθερία του λόγου δε θα χαθεί ποτέ, κι όσο πιο γρήγορα μπορέσει κάθε είδους εξουσία να το αποδεχτεί, τόσο καλύτερα γι'αυτήν. Χαρακτηριστικού αυτού αποτελεί η "κύρηξη πολέμου" από τους Anonymous, προς την Isis.

 

Το πρόβλημα που ζούμε αυτές τις μέρες δεν πρέπει να γίνει φούσκα. Αν αύριο μεθαύριο, γυρίσουμε όλοι στις όμορφες ζωές μας, μάταια θα έχει σκοτωθεί όλος αυτός ο κόσμος. Μάταια χάθηκαν οι άνθρωποι που «προτιμούσαν να πεθάνουν παρά να γονατίσουν», όπως είχε πει και ο διευθυντής της εφημερίδας Charlie Hebdo.


Οφείλουμε να συνειδητοποιήσουμε τι έχει συμβεί και να μη γυρίσουμε στην εύκολη λύση του συντηριτισμού. Γιατί δεν υπάρχουν μόνο στη Γαλλία Lepen που τρίβουν τα χέρια τους με αυτά τα γεγονότα.

 

Άνθρωπε, αν αφήσεις το μίσος που σου προκάλεσαν αυτά τα γεγονότα να καταλάβει την καρδιά σου, και να απαντήσει ως μίσος απέναντι σε άλλους, λυπάμαι που θα στο πω, αλλά δε θα γίνεις ποτέ Charlie, όσα ρεκόρ κι αν σπάσεις.

 

 

The Best United Kingdom Bookmaker lbetting.co.uk Ladbrokes website review