Αμφί..βολη επιτυχία

Εδώ και δυόμιση περίπου μήνες, το πανελλήνιο έχει συγκλονιστεί με τις ανασκαφές που πραγματοποιούνται στην Αμφίπολη. Το μυστήριο αυτού του τάφου με τις Καρυάτιδες και το εκθαμβωτικό ψηφιδωτό, έχει γεμίσει εθνική περηφάνια τον ελληνικό λαό, που με αγωνία αναμένει την ταυτότητα του ενοίκου του ταφικού αυτού μνημείου.

 

Πολυπόθητα όνειρα για ανακάλυψη του τάφου μια ιστορικής προσωπικότητας της αρχαιότητας, του αρχαίου ένδοξου ελληνικού πολιτισμού. Κι ενώ οι πιο «φανατικοί» φαντασιώνονται την ανακάλυψη του τάφου του Αλέξανδρου του Μέγα, ανακαλούν το ένδοξο παρελθόν και την τιμή που έχει ο κάθε άνθρωπος να είναι Έλληνας.

Αν έχουμε καταλήξει να μας κρατούν κάτι τέτοια ενωμένους σαν έθνος, δύσκολα βλέπω στον ήλιο μοίρα για μας.

 

Μιλάμε για εθνική περηφάνια και για την ένδοξη στιγμή της καριέρας αυτών των αρχαιολόγων, ενώ παράλληλα περνούνε από τη βουλή νομοσχέδια που καταστρέφουν τα όνειρα και τις προσδοκίες του κλάδου.

Θαυμάζουμε τις Καρυάτιδες της Αμφίπολης, ενώ στη Βουλή γίνεται ένας εμφύλιος άλλη μια φορά για μια ψήφο εμπιστοσύνης. 

Φυσικά και οι πιο κρίσιμες ανακαλύψεις θα ανακοινώνονται τις μέρες που το μυαλό σου κόσμε πρέπει να είναι στην εθνική περηφάνια.

 

 

 

 

Και είναι μεγάλη η λύπη μου, να βλέπω ένα τέτοιο σπουδαίο εύρημα - καθότι ας μην κοροϊδευόμαστε, η ανακάλυψη αυτή είναι τεράστια, να γίνεται ένα παιχνιδάκι στα χέρια των πολιτικών δυνάμεων. Μιλάμε για σεβασμό του παρελθόντος, όμως τι είναι αυτό;

Στην Αμφίπολη δε θα βρεθεί η λύση της κρίσης, ούτε λεφτά για να ξεχρεώσουμε το χρέος και κυρίως, δε θα βρεθεί η συνταγή για τη θεραπεία της κοινωνικής κρίσης.

 

Βλέπω τον κόσμο που παρακαλά για τροφή στους δρόμους να πληθαίνει. Τα πράγματα μόνο καλύτερα δεν πάνε.

Μήπως, να αφιερώσουμε λιγότερη προσοχή στο παρελθόν, γιατί χωρίς παρόν, βλέπω το μέλλον μας να είναι το ίδιο με τον τάφο. Συλλημένο.

 

 

The Best United Kingdom Bookmaker lbetting.co.uk Ladbrokes website review