Εκλογικό παραλήρημα

Προσοχή: Το παρακάτω άρθρο περιέχει ισχυρή δόση σαρκασμού.

...

Ήρθαν οι εκλογές. Και ξαφνικά οι δρόμοι ξαναφτιάχνονται (οι λακκούβες θα είναι καλά κρυμμένες για 15 μέρες), οι κλήσεις της τροχαίας ακυρώνονται. Όλοι είναι χαρούμενοι. Πλέον η ψήφος μας μετράει, και δεν είμαστε απλοί θεατές, αλλά ενεργοί πολίτες της κοινωνίας μας. Είναι θαυμαστό το πως αλλάζει ο καιρός τόσο γρήγορα δε νομίζετε; 

 

Ας σοβαρευτούμε τώρα...

 

Δυστυχώς σαν λαός, διακατεχόμαστε από δύο πολύ βασικά ελαττώματα, όσο αφορά την πολιτική ζωή του τόπου μας: την κοντή μνήμη και τον κοψοχερισμό.

Μπορεί για μια τετραετία να βρίζουμε και να κατηγορούμε δημάρχους, υπουργούς κυβερνήσεις, και να ευχόμαστε να μη ξανακυβερνήσουν ποτέ. Ωστόσο, όταν επιτέλους έρχεται η ώρα να αναλάβουμε δράση, να πάρουμε το μέλλον στα χέρια μας για μια αλλαγή, "κόβουμε το χέρι μας" που λέει και ο λαός. Και παραμένουμε στα ίδια καλά παλιά.

Στα άτομα που τόσο καιρό βόλεψαν και μας βόλεψαν. Και αναρωτιόμαστε γιατί τα πράγματα δεν αλλάζουν. Μα πολύ απλά, γιατί επιλέξαμε να μην αλλάξουν.

 

Όσο αφορά την κοντή μας μνήμη, συνδέεται άμεσα και με τα προηγούμενα, καθώς κάθε φορά, μια βδομάδα πριν τις εκλογές, με κάποιο τρόπο μυστήριο και μαγικό, ξεχνάμε τα πάντα που πέρασαν. Πλέον όλες οι υποσχέσεις είναι ειλικρινείς, και όλοι έχουν αγαθή καρδιά. Ξεχνάμε τα περασμένα λόγια και τις "κωλοτούμπες" (κάθε χρώματος), και παραμένουμε πιστοί στην "παράδοσή μας".

Δυστυχώς όμως μια τέτοια κοινωνία, που ανακυκλώνει τον εαυτό της, δεν έχει μέλλον. Γιατί δε ψηφίζει με βάση τις ανάγκες της, παρά με βάση την ασφάλειά της. Ψηφίζει αυτούς που ξέρει διότι φοβάται την αλλαγή. 

Βγάζει την οργή της με τρόπο που ταΐζει το ίδιο το σύστημα που την καταστρέφει. Τρέφει το αυγό ενός φιδιού που την πνίγει. 

Αν δεν υπάρχει θέληση για αλλαγή, ας μην κάνουμε και εκλογές τότε - θα γλιτώσουμε και τα εκατομμύρια που πληρώνουμε.

 

Άνθρωπε, αν περιμένεις την αλλαγή να έρθει, θα περιμένεις για πολύ. Μεσσιανισμοί δε μπορούν να επιβιώσουν σήμερα. Για να αλλάξεις τον κόσμο πρέπει πρώτα να αλλάξεις τον εαυτό σου. Για να απαιτείς δικαιοσύνη και ισότητα, πρέπει να πρεσβεύεις πρώτα εσύ αυτές τις αρετές. Να είσαι η αλλαγή που θέλεις να δεις στον κόσμο.

Υ.Γ.  Όσο μαύρη και να είναι η κατάσταση στις μέρες μας, η αποχή ειδικά σήμερα δεν είναι η λύση. Πόσο μάλλον σε ευρωπαϊκό επίπεδο, όπου αποφασίζεις όχι μόνο για το μέλλον της χώρας σου, αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης. Οι νέοι άνθρωποι ειδικά, πρέπει να αντιληφθούν το βάρος που έχει πέσει πλέον στις πλάτες τους. Ας μη μείνουμε στην ιστορία σαν τη γενιά του στρουθοκαμηλισμού  ή της ελαφράς ψήφου. Ας μείνουμε σαν γενιά της αλλαγής, της ελπίδας.

 

 

The Best United Kingdom Bookmaker lbetting.co.uk Ladbrokes website review