Η μαγεία των Role Playing Games

Πώς θα σου φαινόταν να ήσουν για λίγες ώρες ο Gandalf, ο Legolas, ο Darth Vader, ο Tyrion Lanister, ο Iron Man, ο Ηρακλής ή ένα μυθικό Vampire; Ε, λοιπόν, μπορείς πολύ εύκολα! Με την δύναμη της φαντασίας, λίγη θέληση και μια καλή παρέα, μπορείς. Και δεν μιλάμε για παιχνίδια στον υπολογιστή.

 

Τα Role Playing Games υπάρχουν εδώ και κάποιες δεκαετίες, με αρχή το πιο διάσημο του είδους, το Dungeons and Dragons. Από 'κει και πέρα έχουν εξελιχθεί τόσο που πλέον υπάρχει ότι μπορείς (και δεν μπορείς) να φανταστείς. Είναι η αρχή όλων των RPG όπως Lineage, WoW, Skyrim κοκ.

 

Τι είναι όμως πρακτικά ένα Pen and Paper Role Playing Game;

Στα RPG λοιπόν, μαζεύεται μία παρέα συνήθως 5-6 ατόμων, γύρω από ένα τραπέζι. Έχουν τους φανταστικούς χαρακτήρες τους μπροστά τους σε ένα χαρτί, με δυνάμεις και αδυναμίες, μία γόμα, ένα μολύβι, λίγα βιβλία κανόνων και αρκετά ζάρια. Υπάρχει κάποιος, ο λεγόμενος Storyteller ή Dungeon Master, ο οποίος τελεί το χρέος να εξιστορεί την υπόθεση και να περιγράφει στους παίχτες το τι βλέπουν, τι ακούν, τι αισθάνονται, και πρακτικά «τρέχει» τον κόσμο. Αναλόγως με το τι τους περιγράφει ο St., οι παίκτες δρουν. Λένε στον St. πράγματα όπως «πάω εκεί», «κάνω επίθεση» και οτιδήποτε άλλο, οπότε η ιστορία συνεχίζεται. Σε μάχες συνήθως πέφτουν και κάποια ζάρια για να δεις αν χτυπάς τον αντίπαλο, αν του κάνεις ζημιά κ.α. Το παιχνίδι δεν σταματάει την ημέρα που παίζεις, παρά μόνο συνεχίζει την επόμενη φορά που θα μαζευτείτε, παίρνοντας xp, κερδίζοντας λεφτά και ανεβαίνοντας level!

 

 

Σίγουρα σου φαίνονται παράξενα. Σκέφτεσαι, «Πως γίνονται όλα αυτά; Μόνο με την φαντασία; Είναι δυνατόν να έχω απόλυτη ελευθερία;». Και σου απαντάω ΝΑΙ. Μόνο που όσο και να στο περιγράψω δεν θα καταφέρω ποτέ να σου πω με ακρίβεια τι είναι. Γι' αυτό φίλε αναγνώστη, σε προσκαλώ ανά πάσα στιγμή να επισκεφτείς έναν σύλλογο που είμαι και εγώ μέλος, τον Ε.Σ.ΠΑΙ.ΡΟ.Σ και να παίξουμε μαζί, δωρεάν ο,τι εσύ επιθυμείς και φαντάζεσαι! Πάρε την παρέα σου, αφιερώστε 3 ώρες την εβδομάδα και αφεθείτε στην φαντασία και την μαγεία των RPG!

 


Ε.Σ.ΠΑΙ.ΡΟ.Σ: Πατησίων 155 – 2ος Όροφος

http://www.espairos.gr/portal/

https://www.facebook.com/espairos 

 

The Best United Kingdom Bookmaker lbetting.co.uk Ladbrokes website review