Ήγγικεν η ώρα της εξεταστικής

Να 'μαστε πάλι εδώ, μέσα στη ζέστη, εμείς και τα βιβλία μας και κάμποσοι άλλοι που μας καταλαβαίνουν και τους καταλαβαίνουμε. Λαμβάνοντας ως δεδομένο το γεγονός ότι έχουμε δοκιμάσει όλα τα πιθανά σημεία του σπιτιού και όλες τις στάσεις διαβάσματος (στο κρεβάτι, μπρούμυτα, ανάσκελα, με τα πόδια πάνω στο γραφείο, με τα πόδια κάτω από το γραφείο, στη βεράντα αλλά και στην κουζίνα), είμαστε έτοιμοι να βγούμε έξω από αυτό, προς αναζήτηση νέων τοποθεσιών κατάλληλων για μελέτη.


Πέραν της επιλογής των αναγνωστηρίων των πανεπιστημίων, που εν μέσω αυτής της περιόδου είναι κατάμεστα και αγχωτικά - κατ' εμέ, ειδικά αν διαβάζετε για το ίδιο μάθημα, υπάρχει η ευχάριστη εναλλακτική των βιβλιοκαφέ!


Επιλογή πρώτη : Floral (Ισόγειο Μπλε πολυκατοικίας)

Θεμιστοκλέους 80, Εξάρχεια - Τηλ: 2103800070

 

 

Το εν λόγω αποτελεί ένα είδος πολυχώρου καθώς συνδυάζει café, bar, βιβλιοπωλείο, χώρο μελέτης και αρκετές φορές φιλοξενεί και κάποιες εκδηλώσεις. Θαμώνες έχουν πει «Κάθομαι στο Floral, λες και είμαι στον καναπέ του σπιτιού μου». Μπορεί το κομμάτι της βιβλιοθήκης να θυμίζει στο ελάχιστον αναγνωστήριο πανεπιστημίου, αλλά δεν είναι. Οι θέσεις του είναι πολύ περιορισμένες, συνεπώς πολύ πιο ήσυχο.


Επιλογή δεύτερη : Ρότα Art Coffee Community

Σόλωνος 124 (Πολυχώρος Άγκυρα) - Τηλ: 2103801033

 

 

Συνεχίζοντας στο πλαίσιο των πολυχώρων και στην ίδια περιοχή, υπάρχει το café Ρότα. Ακριβώς ο,τι χρειάζεσαι για ένα πρωί, μεσημέρι, απόγευμα εξεταστικής και δη εαρινής στην Αθήνα. Διαθέτει δροσερή αυλή και εξαιρετικά ήσυχο περιβάλλον - παραδόξως, καθώς βρίσκεται επί ενός από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους του κέντρου. Όσοι το επισκεφτήκαμε το βρήκαμε εξαιρετικό, αφού σου δίνει την εντύπωση ότι διαβάζεις σε κάποιο παλιό αρχοντικό σε νησί.


Επιλογή Τρίτη : Βιβλιοκαφέ Έναστρον

Σόλωνος 101, Αθήνα -Τηλ: 2103828161

 

 

Μη θέλοντας, ακόμη, να ξεφύγουμε από αυτή τη ζώνη του κέντρου, όπου στεγάζονται τα περισσότερα εκπαιδευτικά ιδρύματα, συνεχίζουμε στον ίδιο δρόμο, λίγο πιο πάνω. Όταν πρωτ' άκουσα το όνομά του, χωρίς να ξέρω τι είναι, θεώρησα πως μιλούσαν για κάποιο ξενυχτάδικο. Δεν έπεσα και πολύ έξω, αφού το Έναστρον αποτελεί το καλύτερο ''ξενυχτάδικο'' διαβάσματος με ωράριο λειτουργίας 8 π.μ με 11 μ.μ. Είναι το μέρος στο οποίο θα βρεις από τους καλύτερους καφέδες, ώστε να κρατηθείς ξύπνιος και ορεξάτος, μέχρι το καλύτερο βιβλίο για έξτρα πληροφορίες για την εργασία σου. Όσοι το δοκίμασαν, έγιναν θαμώνες.


Επιλογή Τέταρτη & διαφορετική απ' όλες τις προηγούμενες: Yellow Café

Λουκά Μπέλλου 14, Μετρό Πανόρμου - Τηλ: 2105500791

 

 

 

Αποφεύγοντας τη βαβούρα του απόκεντρου, αλλά και την χρονοβόρα απόσταση που μπορεί να σας χωρίζει από την περιοχή σας, καταλήγουμε εδώ. Το Yellow Café είναι το καλύτερο ανάμεσα στα γειτονικά του, και ενδείκνυται για διάβασμα αλλά και ομαδικές εργασίες, καθώς διαθέτει μεγάλα τραπέζια των έξι ατόμων. Το plus αυτού του μαγαζιού είναι οτι ο καθένας έχει το δικό του φωτιστικό, για να το προσαρμόζει ακριβώς στις δικές του ανάγκες, όπως και στο σπίτι του!

 

Η μελέτη, και ειδικότερα το διάβασμα της εξεταστικής, είναι προσωπική υπόθεση και γίνεται πιο παραγωγικό εκεί όπου ο καθένας νιώθει πιο άνετα και μπορεί να συγκεντρωθεί καλύτερα. Μη έχοντας εξαντλήσει όλες τις πιθανές τοποθεσίες στο παρόν το άρθρο, αφήνουμε σε εσάς ένα χρονικό διάστημα για να τις επισκεφτείτε!


Καλό Διάβασμα!

 


  Πηγές φωτογραφιών:

- www.floralcafe.gr
- Ρότα Art Coffee Community #Rota Facebook Page
- Βιβλιοκαφέ Έναστρον Facebook Page
- Yellow café foursquare page

 

The Best United Kingdom Bookmaker lbetting.co.uk Ladbrokes website review