Κεφάλαιο Παρασκευή

Ας μιλήσουμε για ένα μεγάλο κεφάλαιο που βρίσκεται ενσωματωμένο μεσα σε κάθε εβδομάδα. Την Παρασκευή - καθότι το Σάββατο δεν το προτιμώ, ούτε το συνιστώ, αν οργανωθεί σωστά όμως, το συστήνω ανεπιφύλακτα.

 

Για τους περισσότερους, η Παρασκευή έχει ως εξής:
Ξύπνημα, σχολή /δουλειά ως το απόγευμα, και ανάλογα με το πρόγραμμα υποχρεώσεων του πρωινού του Σαββάτου, διαμορφώνεται και το υπόλοιπο της ημέρας. Άλλοι δουλεύουν πρωί και δεν δύνανται να ξενυχτήσουν κι άλλοι όχι.


Ας αναπτύξουμε επιλογές που να καλύπουν και τις δυο περιπτώσεις.
Επιστρέφουμε, λοιπόν, πίσω στην Παρασκευή σε εκείνη ακριβώς τη στιγμή λίγο πριν τελειώσουμε από δουλειές/σχολές. Βρίσκεσαι σε μια κατάσταση μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, δεν είσαι για σπίτι αλλά ούτε για πολλά πολλά - πιθανότατα πεινάς.
Μια καλή πρόταση είναι να τσιμπήσεις κάτι στα όρθια, κι έπειτα να συνεχίσεις για ένα χαλαρό ποτό.
Η ώρα γύρω στις 8.00 - περασμένη ώρα για καφέ. Ένα κρασάκι θα ήταν ό,τι πρέπει.

 

Μια βόλτα στην Ηπίτου θα σου ανεβάσει κατευθείαν τη διάθεση, και τα κατάμεστα μαγαζιά θα σε βάλουν σε mode: Friday Night Out

 

Η Ηπίτου αποτελεί ένα κρυφό πεζοδρομημένο στενάκι του κέντρου (κάθετη στη Βουλής) και φιλοξενεί 3 after-office μπαράκια, για να διαλέξεις. Όπου κι αν καθίσεις, θα νιώθεις kind of τυχερός που βρήκες θέση, ακόμη κι αν πρόκειται για ένα μικροσκοπικό κομμάτι στο μπαρ, ίσα-ίσα για το ποτό και τον αγκώνα σου.

 

 

Ένα εκ των τριών μπαρ, το ομώνυμο της οδού, και ίσως το πιο μικροσκοπικό, φέρει το concept του ανοικτού μπαρ που βλέπει στην πλατειούλα, ώστε ο κόσμος να νιώθει οικεία ακόμα και εκεί. Όσο για τις κρύες βραδιές, οι ιδιοκτήτες του έχουν φροντίσει, διαθέτοντας σόμπες και ατομικές κουβέρτες.

Αυτό το μπαρ θα το επιλέξεις για την ποικιλία στα cocktails.

Επιβάλλεται να δοκιμάσεις το Thai Manga Attack, το οποίο θα αποτελέσει τη spicy νότα της βραδιάς και θα ''σβήσει'' με ένα σορμπέ μάνγκο παγωτό, σερβιρισμένο σε ένα ξύλινο κουταλάκι επάνω στο ποτήρι του cocktail σου!

(Τιμές 7-9 )

 

 

Στην περίπτωση που θα σε ικανοποιούσε απλά και μόνο ένα ποτήρι κρασί, θα προτείνω το Kiki De Grece, αλλά θα καταστήσω σαφές ότι το ''απλά και μόνο'' δεν υφίστανται στα κρασιά και δη σε wine bar (όπως το εν λόγω), εκτός και αν θες να πιεις χύμα ξύδι εν είδει κρασιού, πράγμα το οποίο δεν θα βρεις εκεί.

Το κρασί μπορείς να το συνοδεύσεις με πιάτα ημέρας και ποικιλία προϊόντων από όλη την Ελλάδα, ενώ συχνά οργανώνει aperitivo, από τις 19.00 ως τις 21.00, όπου με ένα κρασί τσιμπάς ελεύθερα από το μπουφέ!

Tip! Απαγορεύεται το τσιγάρο μεσα. Οι καπνίζοντες, στα εξώ τραπέζια, με κουβερτούλα.

 

 

Ένα από τα highly-recommended bar με το καλύτερο gin tonic, όπως λένε είναι το Blue Bird. Διαθέτει ατμοσφαιρικό περιβάλλον, Jazz μουσική και mood συνοικιακού μαγαζιού. Είναι φημισμένο για τα cocktail του, αλλά και με ένα ποτήρι κόκκινο κρασί ικανοποιείσαι, όπου και αν καθήσεις. Ωστόσο, καλύτερη θέση στο Blue Bird αποτελεί το σκαμπό μπροστά στο παράθυρο.

Tip : Καθημερινά, εκτός Κυριακής, Happy Hour από τις 18:00 ως τις 21:00 με cocktail στα 6 ευρω!

 

 

Όποιο και αν διαλέξεις, το σίγουρο είναι ότι θα απολαύσεις το περιβάλλον και θα περάσεις ένα βράδυ με φίλους και καλά ποτά, τόσο κοντά και ταυτόχρονα τόσο μακριά από τη βαβούρα του κέντρου. Ένας μικρός και κρυφός παράδεισος, που αναδεικνύεται καλυτέρα τις ανοιξιάτικες βραδιές, περιμένει να τον ανακαλύψεις, αντιστρόφως ανάλογα με το ποσό κλισέ ακούγεται.

 

 

The Best United Kingdom Bookmaker lbetting.co.uk Ladbrokes website review