Σοκολάτα: Ένας μικρός παράδεισος στο τραπέζι σου

Παρασκευή, 23 Μαΐου 2014

 

Περπατώντας για πολλοστή φορά στα μικρά δρομάκια του κέντρου, είδα το υπέροχο καφέ. Όνομα: Σοκολάτα. Χωρίς να το πολυσκεφτώ μπήκα θαρρετά στο μικρό καφέ με την ρετρό αισθητική και κάθισα στις γυριστές καρέκλες μπροστά στον ξύλινο, ματ, καλογυαλισμένο πάγκο. Μαγαζί με μποέμικη διάθεση που το στολίζουν αφίσες και κάδρα-φόροι τιμής σε γνωστούς καλλιτέχνες της ζωγραφικής και του πενταγράμμου.

Πριν προλάβω να ακουμπήσω τα πράγματα δίπλα μου, άκουσα την ευγενική φωνή της Αντωνίας να μου προσφέρει τον κατάλογο, χαρίζοντάς μου την ίδια ώρα ένα από τα πιο ζεστά χαμόγελα. Η φιλική ατμόσφαιρα και η λέξη σοκολάτα έχουν μια καταλυτική επίδραση σε κάθε λάτρη του γλυκού εν γένει.

 

Πήρα τον κατάλογο στα χέρια μου και βρέθηκα στην ευχάριστη δυσκολία να επιλέξω μία από τις πολλές μορφές και μεταμορφώσεις της σοκολάτας. Ροφήματα σοκολάτας, γλυκά, καφέδες και άπειρα είδη τσαγιών χοροπηδούσαν στον κατάλογο, σε μια αρμονία καλλιγραφικών τίτλων. Η ευχάριστη δυσκολία έλαβε τέλος χάρη στη βοήθεια της Αντωνίας, ξεναγώντας με στον κόσμο των αρωμάτων του καφέ φίλτρου, δίνοντας μου τη δυνατότητα να μυρίσω και να αισθανθώ στην παλάμη μου το φρεσκοκομμένο φουντούκι και μύγδαλο. Η ιεροτελεστία της ξενάγησης έλαβε τέλος με την εκλογή φρέσκιας σοκολατόπιτας με σαντιγί και καφέ φίλτρου με γεύση φουντούκι.

 

Η παραμονή μου στο παριζιάνικου τύπου καφέ έγινε ακόμα καλύτερη όταν είχα την ευχαρίστηση να γνωρίσω τον άνθρωπο που κρύβεται πίσω από το κόνσεπτ της Σοκολάτας, που δεν ήταν άλλος από τη συμπαθέστατη κα Πελαγία Προσιτή και εγκάρδια μου έσφιξε το χέρι και με ξενάγησε στον κόσμο της σοκολάτας. Το πάθος, η καλή αισθητική, αλλά και η ακριβής ζαχαροπλαστική τέχνη της κας Πελαγίας, αποτελούν τα κύρια συστατικά της επιτυχίας. Η Σοκολάτα είναι ένα μαγαζί που διακρίνεται για την ποιότητα των εδεσμάτων που προσφέρει. Κύριο μέλημα, είναι ο πελάτης να αποχωρεί ευχαριστημένος, απολαμβάνοντας πάντοτε κάτι εκλεκτό. 

 

Μια ματιά – ένα ταξίδι στον κόσμο της καστανής θεάς, που η κα Πελαγία εισάγει από το εξωτερικό για το καφέ. Τζαντούγια, Γκάνα και πολλές ακόμα ποικιλίες, εμφανίζονται σε ζεστό ρόφημα, κρύο, σε γλυκά, και προσφέρονται στον εραστή της σοκολάτας κάθε ηλικίας.

 

 

 

 

Καφέδες: 5/5

Γλυκά: 4/5

Σοκολάτες (ζεστές/κρύες): 5/5

Λοιπά ροφήματα: 4/5

 

Διεύθυνση: Βουλής 35 & Απόλλωνος 7, Σύνταγμα, 105 57 Αθήνα

Ιστοσελίδα: http://www.sokolata-athens.gr

FB page: http://www.facebook.com/SokolataVoulis

 

 

The Best United Kingdom Bookmaker lbetting.co.uk Ladbrokes website review