Λουκούμι

Ελαφρώς ροκ διάθεση και ιντελεκουέλ αισθητική, για ψαγμένους και μη! Αυτό, αν με ρωτούσατε για τις λέξεις που θα χρησιμοποιούσα για να το περιγράψω.

 Έμαθα για «το λουκούμι» από παρέα φίλων που είπαν πως θα ήταν μια καλή ιδέα για να περάσουμε ένα όμορφο σαββατόβραδο σε ένα cozy καφέ με θέα την πλατεία Αβησυννίας και το μουντό ουρανό του Μοναστηρακίου.

Στα ατού του μαγαζιού η εξαιρετική διακόσμηση, που ξεκινά με τη στριφογυριστή  ξύλινη σκάλα που οδηγεί τους θαμώνες στον πρώτο όροφο του καφέ-μπαρ. Τραπέζια σε ποικίλα μεγέθη και ύψη , σκαμπό πέριξ του hard-rock café μπαρ από ξύλο και δέρμα.  Ενδιαφέρον φωτισμός από χειροποίητα φωτιστικά - ελπίζω η μεταμόρφωση της old-time υδρογείου σε φωτιστικό να είναι εμφανής από την φωτογραφία - και διακριτικά σποτ άνωθεν. Αναπόσπαστο κομμάτι του ντεκόρ, η παλιά βιβλιοθήκη με τοπικά περιοδικά,βιβλία και εφημερίδες των 70’s και ο μαυροπίνακας στο αριστερό χέρι, προσανατολισμένος από την κορυφή της σκάλας του πρώτου ορόφου, με ποικίλες ζωγραφιές από κιμωλία  και μότο. Ο δεύτερος όροφος προσφέρεται για τους πιο ρομαντικούς που τους αρέσει να απολαμβάνουν την όμορφη θέα, η οποία νομίζω θα εκτιμηθεί δεόντως τους καλοκαιρινούς μήνες και κυρίως το βράδυ!

Το «λουκούμι» αποτελεί ένα πολυσύχναστο μέρος, καθώς προσφέρει καφέ, γλυκά κλπ, αλλά διαθέτει και κουζίνα. Στην «κουζίνα» περιλαμβάνονται σαλάτες, ομελέτα, κρέπες και πίτσες επί των πλείστων, σε εξαιρετικά προσιτές τιμές και (υπέρ)χορταστικές μερίδες! Ωραίες γεύσεις, με δυνατότητα προσαρμογής συνταγών και προσθαφαίρεσης υλικών. 

 

Σαλάτα γραβιέρας  και ομελέτα με μπέικον και τυρί 

 

Σε αυτό το σημείο, αξίζει να σημειωθεί η γρήγορη εξυπηρέτηση των θαμώνων, όπως επίσης και η σωστή εκτέλεση των παραγγελιών. Σε γενικές γραμμές, αν όχι πάντα, δεν υπάρχει καθυστέρηση και η ευγένεια χαρακτηρίζει το προσωπικό.

Με ευχάριστη ατμόσφαιρα και κουλτουριάρικη αισθητική, το «λουκούμι» ξεχωρίζει με την παρουσία του, χωρίς να είναι κραυγαλέο με οποιονδήποτε τρόπο. Καλύπτει τα περισσότερα γούστα όσο αφορά την εξυπηρέτηση και τα προσφερόμενα είδη, χωρίς ωστόσο να ξεχωρίζει, σερβίροντας κάτι που να μη μπορεί να ζητηθεί και κάπου αλλού σε γεύση - μάλλον όχι όμως στην ίδια ικανοποιητική τιμή!

 

 

Η εσωτερική διαρρύθμιση και o διάκοσμος του αγαπημένου καφέ-μπαρ της πλατείας Αβησσυνίας

 

 

SUMMARY:

Ατμόσφαιρα: 4/5

Φαγητό(τιμές και γεύσεις):4/5

Εξυπηρέτηση: 4/5

Καφές(τιμές και γεύσεις): 3/5

Γλυκά: 4/5

Πρόσβαση: Μετρό-Στάση Μοναστηράκι,Πλατεία Αβησυννίας

 M.K.

The Best United Kingdom Bookmaker lbetting.co.uk Ladbrokes website review