Φαύστα ...η απολεσθείς κόρη

Είδαμε την παράσταση ¨Φαύστα… η απολεσθείς κόρη¨ του Μποστ από τον πειραματικό θίασο  του Δήμου Περιστερίου, στην πειραματική θεατρική σκηνή Ανδρέας Βαρούχας - ή αλλιώς στην Ξυλοτεχνία.

 Η παράσταση είναι σε ιαμβικό δεκαπεντασύλλαβο, όπως γράφτηκε από τον Μποστ, ο οποίος έχει διατηρηθεί ακόμα και στα σημεία που παρουσιάζεται διαφοροποίηση από το αρχικό κείμενο, προκειμένου ν’ αποφευχθούν γεγονότα της εποχής που είναι άγνωστα στο σημερινό κοινό κι έχουν αντικατασταθεί με σύγχρονα κοινωνικά θέματα (προφανώς ένα σχόλιο για το ΔΝΤ δεν έλειψε). Η παράσταση είναι κωμική με κοστούμια που προσεγγίζουν την εποχή στην οποία αναφέρονται και υπερβολικό μακιγιάζ, ώστε να προστεθεί μια κωμική - και ίσως ειρωνική - διάθεση απέναντι στους χαρακτήρες. Εντύπωση προξένησαν τα σκηνικά… και φυσικά το σουρεαλιστικό θέμα της παράστασης! Αν ξεπεράσετε το περίεργο-ασυνήθιστο θέμα, η παράσταση είναι γεμάτη νοήματα και αφήνει ευχάριστη αίσθηση. Ειπώθηκε μάλιστα από κάποιους θεατές, πως ο θίασος θα μπορούσε κάλλιστα να είναι επαγγελματικός, αφού η παραγωγή ήταν αρκετά προσεγμένη.

Οι παραστάσεις δίνονται πολύ κοντά στη στάση του μετρό Άγιος Αντώνιος. Δεν απαιτείται κράτηση, οπότε βολεύει ακόμα κι αν το αποφασίσετε τελευταία στιγμή να την παρακολουθήσετε!

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το θέμα και το θίασο ακολουθείτε τους παρακάτω συνδέσμους:

~ scarecrow 

The Best United Kingdom Bookmaker lbetting.co.uk Ladbrokes website review