Αύγουστος ( August : Osage County)

Η ταινία που βασίζεται στo βραβευμένο με Tony και Pulitzer έργο, περιγράφει την ιστορία μιας δυσλειτουργικής οικογένειας με φόντο μια πόλη της μεσοδυτικής Αμερικής. Μια μητέρα εθισμένη σε ουσίες (Meryl Strip), ένας αλκοολικός πατέρας (Sam Shepard) και τρεις κόρες (Julia Roberts, Juliette Lewis, Julianne Nicholson) που προσπαθούν να βρουν την ισορροπία στις ζωές τους και αποτυγχάνουν. Με αφορμή την εξαφάνιση του πατέρα όλη η οικογένεια συγκεντρώνεται και πάλι στο πατρικό σπίτι, όπου κρυφές σχέσεις και καλά κρυμμένα μυστικά αποκαλύπτονται και αναστατώνουν τους ήρωες.

 Σε ένα cast αναγνωρισμένων ηθοποιών ξεχωρίζουν η Meryl Strip και η Julia Roberts και τιμώνται από την Ακαδημία Κινηματογράφου για την ερμηνεία τους με υποψηφιότητα για τα φετινά Oscar. Η Julia Roberts, τσαλακώνει την εικόνα της και ξεφεύγει από τους ρόλους που την είχαμε συνηθίσει παίζοντας την Barbara , την μεγαλύτερη κόρη της Violet και του Beverly που αντιμετωπίζει κρίση στο γάμο της και παράλληλα προσπαθεί να επιβληθεί στην έφηβη κόρη της, ενώ η Meryl Strip ενσαρκώνει την μητέρα της οικογένειας, μια γυναίκα άρρωστη, εθισμένη στις ουσίες και το αλκοόλ.

Χωρίς να θέλω να αποθαρρύνω όσους σκοπεύουν να την δουν, η ταινία με κούρασε παρόλο που το σενάριο είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον. Προσωπικά το αποδίδω στο γεγονός ότι κάποιοι από τους ερμηνευτές υπερβάλουν, ίσως στη προσπάθεια τους να γοητεύσουν τους κριτικούς και να αποσπάσουν κάποιο βραβείο. Παρόλα αυτά είναι μια αξιόλογη προσπάθεια μεταφοράς του φημισμένου έργου στη μεγάλη οθόνη, που αξίζει να την παρακολουθήσουν όσοι προτιμούν το συγκεκριμένο είδος ταινιών.

 

Είδος : Οικογενειακό Δράμα
Σκηνοθεσία : John Wells
Πρωταγωνιστούν : Meryl Streep, Dermot Mulroney, Julia Roberts, Ewan McGregor , Sam Shepard, Juliette Lewis, Benedict Cumberbatch, Julianne Nicholson, Chris Cooper

 Το trailer της ταινίας :

 

The Best United Kingdom Bookmaker lbetting.co.uk Ladbrokes website review