Το Ταινιόραμα ξεκίνησε!

Όταν είσαι σινεφίλ, όταν μένεις στην Αθήνα κι όταν προτιμάς κλασικά, αθηναϊκά σινεμά κι όχι multiplex γιγαντοοθόνες για να απολαμβάνεις διαμάντια της 7ης τέχνης, τότε καταλαβαίνεις πως το καλοκαίρι μπήκε με το που δημοσιευθεί το πρόγραμμα του Ταινιοράματος, αυτής της «γιορτής» κινηματογράφου που λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο στην σκοτεινή αίθουσα του Κινηματογράφου ΑΣΤΥ στην πλατεία Κοραή.


Η κινηματογραφική σεζόν μπορεί να μην έχει ακόμα ολοκληρωθεί - αναμένουμε διάφορες ενδιαφέρουσες ταινίες ακόμα να παρουσιαστούν στις ελληνικές αίθουσες, όμως το Άστυ φροντίζει να μην λησμονήσουμε και το παλιό καλό σινεμά.

 

Γιατί όταν μέσα σε 8 εβδομάδες δίνεται η ευκαιρία να παρακολουθήσουμε Φασμπίντερ, Αντονιόνι, Κουροσάβα, Βέντερς, Βάιντα, Παζολίνι, Μπέργκμαν, Χίτσκοκ, Ρενέ, Βισκόντι και πολλούς πολλούς άλλους, τότε τι περισσότερο μπορεί να θεωρηθεί κινηματογραφικός αναβρασμός;

 

 

Οι αδερφοί Στεργιάκη αναλαμβάνουν για μία ακόμα χρονιά την διοργάνωση και το πρόγραμμα του Ταινιοράματος, το οποίο μάλιστα κλείνει και 25 χρόνια φέτος (θα ήμουν 5 χρονών τότε). 

 

Καθημερινά από την Πέμπτη 14/5/2015 έως και την Τετάρτη 8/7/2015, θα προβάλλονται στο ΑΣΤΥ 3 ταινίες με ένα εισιτήριο των 7€  - ή 6 το μειωμένο - και όσοι τυχεροί προλάβουν μπορούν να αγοράσουν κάρτα απεριορίστων προβολών με 45€.

 

Όσοι μανιακοί σινεφίλ, βιαστείτε γιατί ο αριθμός τους είναι περιορισμένος. Δεν δύναται να μην έχουμε όλοι παρακολουθήσει έστω και μία ταινία από τόσο σπουδαίους κινηματογραφιστές που έχουν περάσει και αν μη τι άλλο, μπορεί κάποιοι να μην μπορέσαμε να παρακολουθήσουμε τις ταινίες τους στην λεγόμενη «πρώτη προβολή», μα τέτοια αφιερώματα παρέχουν και στους νεότερους τη δυνατότητα να ανακαλύψουν - ή να ανακαλύπτουν ξανά και ξανά - την 7η τέχνη.

 

Διαβάστε ολόκληρο το πρόγραμμα εδώ και τρέξτε στο ΑΣΤΥ! Δεν θα χάσετε!


Κινηματογράφος ΑΣΤΥ, Πεζόδρομος Κοραή 4 (μετρό Πανεπιστήμιο)

 

 

The Best United Kingdom Bookmaker lbetting.co.uk Ladbrokes website review