Γιοι και κόρες

Στο θέατρο του Νέου Κόσμου ανεβαίνει για δεύτερη χρονιά η παράσταση Γιοι και κόρες. Μια ομάδα ανθρώπων έχουν πάρει συνολικά 85 συνεντεύξεις από ηλικιωμένους ανθρώπους, από τους οποίους  ζήτησαν να θυμηθούν μια ιστορία που σημάδεψε τη ζωή τους. Είναι μια ιδέα που υλοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Κομοτηνή το 2012 και βραβεύτηκε στο Φεστιβάλ Αθηνών.

Η παράσταση είναι ουσιαστικά μια σύνθεση των συνεντεύξεων. Οι ηθοποιοί δε χρειάζεται να αλλάζουν ρούχα ή να φεύγουν από τη σκηνή όταν δεν ερμηνεύουν κάποιο ρόλο. Παραμένουν και οι 5  καθ’ όλη τη διάρκεια της παράστασης πάνω στη σκηνή και εναλλάσσουν συνεχώς ρόλους διηγούμενοι τις διάφορες ιστορίες. Είναι μια παράσταση – performance που συνδέει με τα μεγάλα γεγονότα της Ελλάδας τον 20ο αιώνα με χρονολογική σειρά. Μπορεί να θίγονται πολλά θέματα του προηγούμενου αιώνα (π.χ. εμφύλιος), ενώ ο σκηνοθέτης δε παίρνει θέση, αλλά παραθέτει και τις δύο πλευρές. Άλλωστε δεν είναι αυτός ο στόχος του. Ο Γιάννης Καλαβριανός θέλει να περάσει το μήνυμα πως η ζωή είναι μικρή και οι συμπτώσεις της πολλές. Επίσης θέλει να δείξει στους νεότερους ότι οι ηλικιωμένοι υπήρξαν κάποτε παιδιά, έφηβοι, ερωτευμένοι, δολοφόνοι, άπιστοι, και πώς οι τελευταίοι αντιμετώπισαν διάφορες καταστάσεις της ζωής τους. Θέλει να μας μιλήσει για τον έρωτα και τη μοναξιά αλλά κυρίως για έννοιες - θεσμούς που επικράτησαν και επικρατούν ακόμα στην ελληνική κοινωνία (π.χ. οικογένεια). Θέλει να μας πει πως ο κόσμος μας θα ήταν αλλιώς αν δεν μας ένοιαζε η γνώμη των άλλων, αν είχαμε επιλέξει κάτι αντί για κάτι άλλο.

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Θέατρο Νέου Κόσμου, Αντισθένους 7, Νέος Κόσμος 

Παίζουν: Γιώργος Γλάστρας, Άννα Ελεφάντη, Αλεξία. Μπεζίκη, Γιώργος. Παπαπαύλου, σε διπλή διανομή Μαρία Κοσκινά, Στέφη Πουλοπούλου

Σκηνοθετεί: Γιάννης Καλαβριανός

Ημέρες και ώρες παράστασης: Δευτέρα, Τρίτη - 21.15

Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος: € 12, Ανέργων: € 10

Τηλέφωνο ταμείου: 2109212900

Παίζεται μέχρι: 8/4

Διάρκεια: 90 λεπτά

 

Εικόνες: athinorama.gr

 

The Best United Kingdom Bookmaker lbetting.co.uk Ladbrokes website review