Ο Πουπουλένιος

Σε πάρα πολλά από τα sites που αφορούν σε θεατρικές παραστάσεις βρίσκεται στο top 5 της εβδομάδας, του μήνα και της σεζόν.

Στο ραδιόφωνο γίνεται μια συνεχής διαφήμισή της, η οποία ήταν πιο έντονη κατά την έναρξη των παραστάσεων. Στην αρχή είχαν πάει πολλοί φίλοι και γνωστοί, οι οποίοι έφευγαν από το θέατρο με τις καλύτερες εντυπώσεις. Ώσπου αποφάσισα κι εγώ να πάω να την παρακολουθήσω. Κι ακόμα δεν έχω καταλάβει… προς τι όλος αυτός ο ενθουσιασμός; Τι το διαφορετικό έχε αυτή η παράσταση και έχει γίνει το blockbuster της χρονιάς; Δεν εννοώ πως είναι μια κακή παράσταση, αλλά μάλλον υπερτιμημένη.

Όμως ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. 

Είναι μια παράσταση που ανεβαίνει φέτος για πρώτη φορά κι έχει θέμα την κακοποίηση παιδιών. Ένας συγγραφέας (Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης) γράφει κάποιες ιστορίες που αφορούν στην κακοποίηση ανηλίκων και οι αστυνομικοί (Νίκος Κουρής και  Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος) τον συλλαμβάνουν γιατί τις θεωρούν ύποπτες. Είναι ένα τόσο ευαίσθητο θέμα που δεν επιλέγει κανείς συχνά να πραγματευτεί (είτε στον κινηματογράφο είτε στην τηλεόραση), και εδώ αντιμετωπίζεται ως κωμικό γεγονός σε κάποιες σκηνές. Η παράσταση υποτίθεται πως είναι κοινωνική - αστυνομική, αλλά χάριν σκηνοθεσίας υπάρχουν πολλές στιγμές γέλιου. 

~

Ας αναφέρω όμως και τα κομμάτια της παράστασης που μου άρεσαν.

Ο Μαρκουλάκης επέλεξε ένα ξεχωριστό και κάπως ασυνήθιστο θέμα για να αγγίξει - χωρίς αυτό να σημαίνει πως το χειρίστηκε με την αξιοπρέπεια που του αρμόζει. Οι ηθοποιοί είναι όλοι τους εξαιρετικοί, με τον κύριο Γιώργο Πυρπασόπουλο στο ρόλο του παιδιού με ειδικές ανάγκες να δίνει τον καλύτερό του εαυτό. Μία από τις ιστορίες που αφηγούνται, αυτή του Πουπουλένιου, είναι πολύ συγκινητική και στοργική, αλλά και το τέλος της παράστασης σου αφήνει μια αίσθηση μεγαλοψυχίας. Είναι στην ουσία ένα παραμύθι που θέλει να μας θυμίσει ότι είμαστε όλοι μας παιδιά - με φοβίες, τρυφερότητα, ενθουσιασμό και παρορμητισμό, με προσωπεία ενηλίκων. 

 

  

 

Πληροφορίες:

  • Θέατρο: Αθηνών - Βουκουρεστίου 10 - 2103312343
  • Συγγραφέας: Μάρτιν ΜακΝτόνα
  • Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης
  • Ηθοποιοί: Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Γιώργος Πυρπασόπουλος, Νίκος Κουρής, Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος
  • Ώρες και μέρες παραστάσεων: Τετάρτη-Κυριακή 21.00, Σάββατο 18.15 (λαϊκή), Κυριακή 18.00
  • Τιμές εισιτηρίων: Σάββατο βράδυ: 20€, λαϊκή: 17€, νεανικό (μέχρι 28 ετών) και συνταξιούχων: 14€, ανέργων: 10€ 

 

 

The Best United Kingdom Bookmaker lbetting.co.uk Ladbrokes website review