Κάθε Πέμπτη κύριε Γκρην

Μετά την επιτυχία της παράστασης τον προηγούμενο χειμώνα, ανεβαίνει για δεύτερη συνεχή χρονιά στο θέατρο Άνεσις!

Η παράσταση πρωτοανέβηκε στη Νέα Υόρκη και έκτοτε έχει μεταφραστεί σε 22 γλώσσες και έχει παρουσιαστεί σε 40 χώρες. Η ιστορία που πραγματεύεται ο συγγραφέας του έργου, Τζον Μπάρον, έχει ως θέμα τη μοναξιά των ανθρώπων, αλλά και το πώς η διαφορετικότητά τους επηρεάζει τις σχέσεις που αναπτύσσουν μεταξύ τους. Ένας νεαρός άντρας, ο Ρος Γκάρντινερ, χτυπά με το αυτοκίνητό του ελαφρά έναν ηλικιωμένο, τον κύριο Γκρην. Το δικαστήριο επιβάλλει στον πρώτο να επισκέπτεται τον ηλικιωμένο μία φορά την εβδομάδα και να τον βοηθά με τα ψώνια και τις δουλειές του σπιτιού. Οι δύο άντρες μοιάζουν να έχουν πολλά κοινά, όμως ο κύριος Γκρην δε συμπαθεί το νεαρό και δεν τον θέλει μέσα στα πόδια του.

Ο συγγραφέας του έργου μας μιλά για το ρατσισμό (στις διάφορες μορφές που αυτός μπορεί να πάρει), και το πώς αυτός οδηγεί τους ανθρώπους στην απομόνωση. Επιπλέον μας δείχνει πώς μια επιλογή που κάνουμε στη ζωή μας, η οποία αρχικά μπορεί να φαίνεται ασήμαντη, μπορεί να μας επηρεάσει σε μεγαλύτερο βαθμό από αυτόν που φανταζόμασταν. Ο συγγραφέας αλλά και ο σκηνοθέτης θέλουν να μας προβληματίσουν για τις διάφορες καταστάσεις που συναντάμε καθημερινά χωρίς να δίνουμε σημασία, διότι πολύ απλά δε μας αφορούν. Στ’ αλήθεια δε μας αφορούν άραγε;

Το «Κάθε Πέμπτη κύριε Γκρην» είναι μια καλοφτιαγμένη παράσταση με πολλά σκηνικά και έναν όμορφο χώρο που θα σας αφήσει μια γλυκιά, αλλά και πικρή γεύση φεύγοντας από το θέατρο.

 

Πληροφορίες:

Θέατρο: Άνεσις - Λεωφόρος Κηφισίας 14, Αμπελόκηποι - 2107488881

Συγγραφέας: Τζεφ Μπάρον

Σκηνοθεσία: Γιώργος Μιχαλακόπουλος

Ηθοποιοί: Γιώργος Μιχαλακόπουλος, Τάσος Ιορδανίδης 

Ώρες και μέρες παραστάσεων: Τετάρτη, Κυριακή: 19:30 - Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο: 21:30

Τιμές εισιτηρίων: 16 & 12 Ευρώ

 

(φώτο: athinorama.gr)

The Best United Kingdom Bookmaker lbetting.co.uk Ladbrokes website review