Πανδοχείο ~ Το Όνειρον

« Ώρες, τύραννοι, άτιμοι δολιοφθορείς, χαράζετε δραματικές πορείες προς τον Γολγοθά της λήθης. Κι όσοι ξεχάστηκαν κάποτε στο γρανάζι του χρόνου, σφυρηλατήθηκαν ανελέητα, στιγματίστηκαν ανεπανόρθωτα, κι έκτοτε χάθηκαν παντοτινά σε άλλη διάσταση ζωής. »

Τότε που έβλεπα γύρω μου όλη τη θλίψη, έπαιρνα κουράγιο από το γέλιο σου που το 'βλεπα να ανθίζει.

Ο ύπνος είναι θάνατος, έλεγε κάποια. Θάνατος γλυκός κι επικός, που αξίζει μονάχα σε ήρωες κι ερωτευμένους. Για να σε συναντήσω αργά, όταν τα τείχη πέφτουν και σφραγίζουν ολωσδιόλου, ώσπου ο Ήλιος ξεπροβάλλει πάλι, να ξέρεις πρέπει να πεθάνω.

Κι αυτός ο θάνατος είναι αλλότριος. Τα βλέφαρα μου θα υψώσουν απόρθητα φρούρια για ξένους εισβολείς. Τα ακροδάχτυλα μου θα αιωρούνται στα κενά υποσυνείδητου και θα ξεδιαλέγουν όπως ένας ζωγράφος τα χρώματα - τις πιο φωτεινές μας εκστάσεις. Τα χείλη μου ατέρμονα θα ψάχνουν τα δικά σου.

Θα χάνομαι, αφού ο κόσμος των ονείρων είναι απέραντος - και κάπου κάπου θαρρώ πως όλοι μας χανόμαστε.

Για σένα όμως πάντα θα αναδύομαι. Θα αναδύομαι μέσα από ρινίσματα φωτός, πίνακες νερού και τέλματα χαώδη. Τα χέρια μου πάντοτε θα απλώνουν στα δικά σου.

Θα σε βρίσκω την άνοιξη, στην οδό Δάσους. Κι εσύ θα περιμένεις, όπως ένα παιδί υπομένει να τελειώσει η άνοιξη για να βγάλει το Μάρτη. Το μάτια σου, θα 'ναι σμήνος πουλιών. Θα προμηνύουν το μεγάλο ταξίδι - τον έρωτα. Η καρδιά σου θα 'ναι δόλωμα για μένα την ανόητη - κι ας είπα πρώτη εσένα ανόητο. Ένας κήπος γεμάτος από θεσπέσια άνθη του είδους, χρώματος λιλά και σμαραγδί.

Κι ευτυχώς θα λέω, που υπάρχουν πολλά λουλούδια για να μπορέσω να ζήσω εκεί για πάντα. Αν ήταν όνειρο, τότε θα προσευχόμουν με ευλάβεια να πέθαινα εκεί.

 ~

Γύρεψε με

Μ'έχουν πλακώσει τα αβάσταχτα ερείπια της ψυχής

Κοίταξε με

Είμαι σίγουρη πως πλέον δε μπορείς

Άγγιξε με

Νιώσε το ρίγος κι εκείνη τη φρικαλαιότητα της στιγμής

Φίλησε με

Είμαι η ίδια - ολάκερη ένα κατακόκκινο ματωμένο φιλί

Κι ύστερα σκότωσε με πάλι - ας είμαι κιόλας πλέον νεκρή

Για τελευταία φορά, βαλσάμωσε με

Κάνε με αέναη πνοή

ανάμεσα σ'εκείνα τα ξερά μαραμένα λουλούδια,

που καρτερικά μαζί μου προσμένουν 

Ιερή τελετή

 

The Best United Kingdom Bookmaker lbetting.co.uk Ladbrokes website review