Εξω-γήινες υπάρξεις

Δεν υπάρχει χρόνος. Δεν υπάρχει χώρος για λίγη ποίηση, λίγο χορό, λίγο φεγγάρι, λίγα κεριά μέσα σε ένα φανάρι. Μεταμορφώνεσαι από λιβελούλα σε κάμπια για να μπορέσεις να συμβαδίσεις, κάνοντας βήματα οπισθοχώρησης, καταστέλλοντας τους ίδιους τους νόμους της φύσης, κόντρα σε ότι ατένιζες στη λίμνη του ονείρου σου πως κάποτε θα ζήσεις. Δεν πρέπει να σε αντιληφθούν, εδώ η διαφορετικότητα δεν είναι στοιχείο που επικροτείται, αλλά λουλούδι που ξεριζώνεται.

 

Στα αλήθεια, σώπασε πρώτου αντιληφθούν ότι δεν είσαι από εδώ. Δεν καταλαβαίνεις τι λένε όταν μιλούν, γιατί καταστρέφουν ότι παράφορα αγαπούν, γιατί συμβιβάζονται με το τίποτα ενώ πλαστήκαν για τα πάντα. Τα μάτια σου είναι πράσινα, στο φως της νύχτας φωσφορίζουν. Γυαλίζουν. Αντιλαμβάνονται τις υποστάσεις και τις συνιστώσες των ανθρώπων με προσήματα μαθηματικών υπολογισμών, πλην και συν. Διαπερνούν τις απατηλές κόρες των ματιών, τα θεατρικά τα πρόσωπα, σκιαγραφώντας χάρτες του νου, σφυγμομετρώντας χτύπους καρδιάς για εκείνες τις λέξεις - Μ'αγαπάς; Μ'αγαπάς; Μ'αγαπάς;

 

 

Φοράς μανδύα σιωπής. Γίνεσαι άοσμος και άγευστος για να περνάς όσο το δυνατόν περισσότερο απαρατήρητος. Υποφέρεις γιατί είσαι από το φεγγάρι, εκπέμπεις φως από λυχνάρι και η ψυχή σου, βασίλειο του Άδη. Αναζητάς απελπισμένα ομοίους σου ξεπεσμένους εξωγήινους στο κράσπεδο της γης.

 

Παλεύεις. Παλεύεις. Παλεύεις, μέχρι να μάθεις να χάνεις, μέχρι που σβήνεις. Καληνύχτα εξωγηίνε! Καλύτερα ένα άθλιο τέλος, παρά μια αθλιότητα χωρίς τέλος.

 

 

 

The Best United Kingdom Bookmaker lbetting.co.uk Ladbrokes website review