Πρωτομαγιά

 

 

Θα 'ναι Πρωτομαγιά και εγώ θα φοράω λουλούδια στα μαλλιά μου. Έτσι. Επειδή θα γιορτάζει η φύση και θα έχει ήλιο. Ίσως, θα υπάρχει και ένα μικρό συννεφάκι κάπου μακριά για να μην είναι βαρετός ο ουρανός. Θα 'ναι Πρωτομαγιά όταν θα φεύγω. Θα 'μαι πάνω σε ένα καράβι και θα κοιτάω το λιμάνι να απομακρύνεται και τα λουλούδια μου θα τρέμουν από τον αέρα. Αέρα αλμυρό και υγρό, αέρα της θάλασσας.


Θα 'ναι Πρωτομαγιά και θα φεύγω με ένα καράβι για να σε ξεχάσω, και να ξεχάσω πως δεν είχες χώρο στο μέλλον σου για μένα. Δεν θα σου κρατάω κακία εκείνη την μέρα γιατί θα έχει φως, και δεν θα λυπάμαι γιατί θα είμαι με άτομα που αγαπώ, σε ένα καράβι που θα φεύγει. Θα έχω και τα λουλούδια.


Θα πλέουμε και θα κουνιόμαστε και μπορεί η κοντή φίλη μου να ζαλιστεί από την θάλασσα. Θα της δώσουμε χαπάκια, όμως, και θα το ξεχάσει. Θα 'χει και πολύ φως και ζέστη και η άλλη φίλη μου θα φοβάται να μην καεί, μα θα φορά ένα μεγάλο καπέλο και θα ξεχάσει τον φόβο της.


Την Πρωτομαγιά που θα τρέχω και θα φεύγω με τον αέρα στα μαλλιά μου, θα φορώ λευκά και δεν θα είσαι στο μυαλό μου, ούτε εσύ ούτε τα λόγια σου και η αμφιβολία που έβαλες στην κάρδια μου. Θα είναι άνοιξη και η άνοιξη είναι σίγουρη για τα λουλούδια της. Η αμφιβολία δεν της ταιριάζει.


Θα 'ναι Πρωτομαγιά όταν θα φτάσουμε σε εκείνο το νησί, και θα έχουν μπερδευτεί τα μαλλιά μας όμως δε θα μας πειράζει. Θα νοικιάσουμε ποδήλατα να γυρνάμε γύρω γύρω, κι εγώ δε θα σκέφτομαι πως γύρω από εσένα γυρνούσα τόσο καιρό. Θα νιώθω ελεύθερη και θα πίνω βυσσινάδα κόκκινη κι εσύ δε θα είσαι εκεί. Ποτέ δε θα είσαι. Δε θα το σκέφτομαι όμως.


Θα βουτήξουμε στο αλατόνερο, και θα 'ναι κρύο και θα πιτσιλάμε εδώ και εκεί τη θάλασσα τσιρίζοντας υστερικά. Θα μοιραζόμαστε σοκολάτες και δεν θα υπάρχει κομμάτι για σένα. Θα ξαπλώνουμε στα χόρτα και θα γελάμε. Θα γελάω και δε θα μου λείπεις.


Θα είναι Πρωτομαγιά και θα κάνουμε στεφάνια από αγριολούλουδα που μαραίνονται εύκολα. Δε θα πειράζει που θα μαραίνονται. Θα υπάρχει η ανάμνηση τους και αυτό θα αρκεί, όπως υπάρχεις και εσύ σαν ανάμνηση, μα δε θα σε σκέφτομαι. Θα είμαι απασχολημένη και θα πλέκω μαργαρίτες.


Θα βγάλουμε φωτογραφίες με θάλασσα παντού και αέρα να φυσάει τα μαλλιά και τα φουστάνια μας, κι εσύ δεν θα τις δεις ποτέ, γιατί δεν είχες χώρο για έμενα στο μέλλον σου.


Θα 'ναι Πρωτομαγιά και κάπου θα είσαι. Δεν θα ξέρω που, θα ξέρω όμως στα σίγουρα πως θα είναι μακριά, όπως σίγουρα ήξερα πως δεν ήσουν σίγουρος. Λουλούδια δεν θα έχεις ούτε και θάλασσα. Θα τα έχω όλα εγώ. Ίσως έχεις και μια κοπέλα να ζητάει μαργαρίτες ή τους φίλους σου να ζητάνε τσιγάρα από τα βαριά. Δεν θα με νοιάζει. Θα 'ναι Πρωτομαγιά και θα σε ξεχνάω, γιατί το μυαλό μου θα είναι γεμάτο λουλούδια και ήλιο και θάλασσα. Θα γελάω και δεν θα είναι για σένα.


Θα 'ναι Πρωτομαγιά όταν θα φύγω. Θα 'ναι Πρωτομαγιά και εγώ θα φοράω λουλούδια στα μαλλιά μου.

 

 

The Best United Kingdom Bookmaker lbetting.co.uk Ladbrokes website review