Έκανε πάντα λάθος

Ήξερε πάντα να χάνει. Ή τουλάχιστον αυτό ένιωθε πως έπρεπε να κάνει. Όλοι έχουν μια σύγκριση κακή, έλεγε. Όλοι έχουν ανάγκη να δείχνουν σε κάποιον πώς να κάνει κάτι. Όλοι χρειάζονται ένα λάθος. Έναν λάθος άνθρωπο στη ζωή τους για να τους δείχνει τους σωστούς.


Έκανε πάντα λάθος. Στην τάξη ποτέ δεν έλυνε σωστά το πρόβλημα. Δεν μετρούσε τα πορτοκάλια με τα μήλα, αλλά τα όνειρα με τους εφιάλτες. Δεν έκανε πρόσθεση, αφαιρούσε. Πάντοτε αφαιρούσε, του άρεσε να μένει με τα λίγα. Έτσι οι άλλοι θα είχαν τα πολλά.

 

Έκανε πάντα λάθος. Στο ποδόσφαιρο δεν κλοτσούσε την μπάλα. Την ξεφούσκωνε και την ζωγράφιζε να θυμίζει ήλιο, κόκκινο πρωινό. Οι άλλοι κέρδιζαν πάντα, εκείνος μια ομάδα μόνος του. Δε πειράζει, πάντα κάποιος χάνει. Κάποιος πάντα πρέπει να χάνει.

 

Έκανε πάντα λάθος. Δεν έλεγε ποτέ τι σκεφτόταν, του άρεσε να μένει σιωπηλός. Κάθε φορά οι άνθρωποι έφευγαν από δίπλα του κι εκείνος ήταν ανήμπορος. Κάποιος πρέπει πάντα να απογοητεύει. Κάποιος πάντα απογοητεύει. Κάνεις κάποιον να δακρύζει, κάποια στιγμή είσαι εσύ αυτός. Εκείνος πάντα.


Δεν έκανε ποτέ του κάτι σωστό. Δεν σε φιλούσε με πάθος όταν έπρεπε. Αδιαφορούσε, απλώς ακουμπούσε τα χείλη πάνω σου με ανεπαίσθητη αγάπη. Όταν σε έδιωχνε όμως δε μπορούσε να σε αφήσει. Δεν ήξερε πώς να το κάνει, κάποιος πρέπει να είναι υπερβολικός στους αποχαιρετισμούς, κάποιος πάντα είναι. Σου κράταγε το χέρι και στο άφηνε πάντα μισό. Ένα δάχτυλο πάντα ένιωθες πως ακουμπούσε στη τσέπη του παντελονιού του. Κι αυτό λάθος, στην καρδιά του έπρεπε.

 

Έκανε λάθος. Στη ζωή του, στη ματιά του, στο άγγιγμα του, στο περπάτημα του. Κάποιος δεν πρέπει πάντα να είναι λάθος; Κάποιος πάντα δε πρέπει να είναι αυτός που απουσιάζει, που μιλάει άσχημα, που δεν ξέρει πώς να φερθεί, πώς να αγαπήσει;

 

Λοιπόν αυτός ήταν και αυτός θα είναι πάντα. Το χειρότερο είναι πως δε θα μάθουμε ποτέ αν τα γνώριζε αυτά γιατί ποτέ κανείς δε θα του το επιτρέψει να μας δείξει. Πρέπει πάντα κάποιος να πιέζεται και να αδημονεί. Να ουρλιάζει και να ηρεμεί. Να τρέχει και να λαχανιάζει. Να λιποθυμά, να μην αντέχει. Κάποιος πάντα. Κάπου πρέπει να ακουμπά, να βασίζει.

 

Ή και κάποιος πάντα δεν υπάρχει. Είναι απών, δε σου ανήκει. Είναι αυτός που είναι πάντα εκεί και ποτέ κοντά σου. Κάποιος πρέπει και να μη σε αγαπά για να αντέχεις. Κάποιος θα σε κάνει λυπημένη, κάποιος θα σε βασανίζει. Θα σε τιμωρεί.

~


Πάντα θα είναι εκεί και πάντα θα κάνει λάθος. Για να είσαι εσύ σωστή.

 

 

 

 

The Best United Kingdom Bookmaker lbetting.co.uk Ladbrokes website review