Φέτος δεν ήρθαν

Φέτος δεν ήρθαν τα Χριστούγεννα. Είναι που βουτήξαμε στη θάλασσα και έφυγε το χιόνι. Το χαλάκι στην εξώπορτα δε γράφει «Welcome» πια. Γράφει «Αντίο».

 

Ο κρύος χειμώνας μόνο στα παραμύθια πια υπάρχει. Δε μιλάμε με αχνιστό αέρα τρίβοντας τα χέρια μας. Τα γάντια σου σκίστηκαν από την αλμύρα. Μπούκωσαν. Δε ξέρω για πόσό ακόμα θα ταξιδεύουμε σε πλοίο. Κουράστηκα. Θέλω να δω πλαγιές, ελάφια.

 

Το δέντρο δεν είναι πράσινο μέσα στο σαλόνι. Είναι κίτρινο με κόκκινα φύλλα. Φθινόπωρο ήρθε τελικά, να βγάλεις τις μπότες απ' τα πόδια σου. Θα χαλάσουν. Θα βρέξει. Δε νομίζω. Πάρε ομπρέλα. Και βατραχοπέδιλα. Οι κάλτσες να μην είναι μαύρες. Πολύχρωμες - μη γίνεσαι μουντός. Να δες βγήκε ο ήλιος. Αστράφτει, κλείσε τη πόρτα. Το γατί πρόσεχε. Κουλούριασε το καλά, να ζεσταθεί.

 

Τα στολίδια κρεμάστηκαν. Όπως κρεμάστηκε και η ελπίδα μου για ένα ταξίδι. Που θα πας μόνος. Ένα ένα τα τοποθέτησα - ήταν Πέμπτη, κι ένα ένα έσπασαν μετά το ουρλιαχτό μου. Ήταν εσωτερικό, δε το κατάλαβες. Ήρθαν Χριστούγεννα άλλωστε. Χαρά κι ευδαιμονία.

 

Τα χαλιά μας καθαρίστηκαν και ο σκύλος από τη χαρά του τα έφαγε. Δεν έμεινε τίποτα, κι εσύ από τη χαρά σου τον έβγαλες έξω να μάθει. Τι να μάθει; Να μην αγαπάει τα πράγματα μας. Άρα κι εμας;

 

 

Φέτος δεν ήρθαν τα Χριστούγεννα. Τελικά άλλαξε γνώμη ο καιρός και δε τα έφερε μαζί του. Ούτε και τα δώρα, οι ανύπαρκτες καμινάδες δε γέμισαν με περιτυλίγματα. Μόνο κάτι άστραψε στον ουρανό, έσβησε μετά. Εσύ θα ήσουν μάλλον.

 

Σου πήρα έναν σκούφο. Κόκκινο να πηγαίνει με τα χείλια σου. Παχύ να παραγεμίζει το κεφάλι σου. Οι μπούκλες σου να φαίνονται πιο καθαρά. Να πέφτουν μες τα μάτια σου. Να μη βλέπεις.

 

Ποιο πράγμα; Ότι δεν ήρθαν Χριστούγεννα. Πως δε θα στολίσουμε φέτος μπάλες αλλά καραβάκια. Τα λαμπάκια θα αναβοσβήνουν για να σε ξυπνάνε. Ρυθμικά, να σου θυμίζουν τον χτύπο της καρδιάς σου. Για να μη τον χάσεις.

 

Φέτος δεν ήρθαν τα Χριστούγεννα, έτσι δεν είναι; Ούτε κι εσύ.

 

 

 

The Best United Kingdom Bookmaker lbetting.co.uk Ladbrokes website review