Κακό δεν είναι

Σου είχαν πει ότι είναι κακό. Να γελάς σε κάποιον που δε ξέρεις. Να ανοίγεις τη πόρτα στη μέση της νύχτας για να δεις αν όλα είναι καλά. Για να πιείς νερό ενώ πνίγηκες σε ένα όνειρο σου. Σου είχαν πει ότι είναι κακό να τρίζει το πάτωμα στη μέση της νύχτας. Ξυπνάει τις ψυχές, τις ανησυχεί.

 

Σου είχαν πει ότι είναι κακό να φιλάς κάποιον. Είναι μεγάλο σφάλμα να δίνεις τα χείλη σου σε κάποιον με το έτσι θέλω. Δίνεις την αρχή του εαυτού σου, την έξοδο της πνοής σου. Το συναίσθημα σου. Είναι κακό.

 

Σου είχαν πει πως είναι κακό να αγαπάς πολύ κάποιον. Γιατί πληγώνεσαι λένε - κι αυτό είναι κακό. Δεν πρέπει να δίνεσαι, δεν πρέπει να μένεις άδειος. Είναι κακό γιατί μετά θα νιώθεις άσχημα. Κι όταν νιώθεις άσχημα είναι κακό. Για σένα. Για τους γύρω σου. Είναι κακό να μη ξέρεις πότε να σταματήσεις να πίνεις. Γιατί θα νιώσεις έτσι κάπως γεμάτος. Το στομάχι σου θα νιώθει πλήρες, το κεφάλι σου κενό. Είναι κακό.

 

Σου είπαν κάποτε πως το να τρέχεις δεν είναι καλό. Πρέπει να μένεις στα πράγματα γιατί πάντα λύνονται. Είναι κακό να φεύγεις - η φυγή τα καταστρέφει όλα. Οι πληγές σου επουλώνονται με το να μένεις. Συζητάς ξανά και ξανά. Μπορεί και να δειλιάζεις. Μένεις. Καλό.

 

Σου είχαν πει πώς όταν ανατέλει ο ήλιος είναι κακό να μη το βλέπεις. Γιατί είναι τόσο όμορφο που είναι κρίμα να το χάσεις. Έτσι σου είχαν πει. Και τους είχες πιστέψει, και τώρα κάθε φορά που ανατέλει ο ήλιος κι εσύ το χάνεις γιατί κοιμάσαι στο κρεβάτι κάποιου άλλου, χάνεις. Είναι κακό, λοιπόν.

 

 

Σου είχαν πει, είναι κακό να μαλώνεις και να φωνάζεις. Δε πρέπει να εκφράζεις τον θυμό σου με λόγια. Με πράξεις, καλύτερα. Τα λόγια παρεξηγούνται, τα εγκλήματα ποτέ. Είναι κακό να πιστεύεις σε αυτά - πως θα φέρουν την αλλαγή. Μα αν δε μπορείς να εκφραστείς, δε φταις εσύ. Δεν είσαι εσύ κακός, οι άλλοι είναι. Ναι;

 

Σου είχα πει μια μέρα πως είναι κακό να με πληγώνεις. Να φοράς το πράσινο παλτό σου και φεύγεις. Κι εγώ να κρεμιέμαι στη κρεμάστρα για να καταλάβω πως είναι να σε αγγίζει κανείς. Να νιώσω την υφή του παλτού που θα 'χει τη μυρωδιά σου. Είναι κακό αυτό;

 

Σου είπα πως είναι κακό να μη κοιτάζεις πίσω σου. Είναι κακό να μη γυρνάς τη πλάτη - οι άνθρωποι θέλουν να βλέπουν τα μάτια σου, όχι την ετικέτα του παντελονιού σου. Είναι κακό, τέλος πάντων, να κλείνεσαι. Να μη δίνεις σημασία, να περιμένεις μια ολόκληρη μέρα για να μιλήσεις σε κάποιον. Για τιμωρία, για απομόνωση. Είναι κακό. Δεν είναι;

 

Σου είχαν πει κάποτε πως είναι κακό να φοράς ανάποδα τα ρούχα σου. Αποδιοργάνωση σκέτη. Διαφορετικός από τους άλλους. Τόσο κακό και λυπηρό. Ούτε μια φορά δε τους άκουσες. Γι’ αυτό τα έχεις όλα πετάξει σε στίβες στη ντουλάπα και κάθε μέρα διαλέγεις κι από ένα ψέμα. Είναι κακό. Είναι κακο;

 

Είναι κακό να μη ξέρεις τι θέλεις, να μην ελπίζεις κάπου. Είναι κακό να μη χορεύεις καλά γιατί πρέπει. Είναι κακό να μη ξέρεις να τραγουδάς, είσαι παράφωνος. Να μη ξέρεις να ακούς, είναι κακό κι αυτό.

 

Είναι κακό να μη ξέρεις τον εαυτό σου - κακό δεν είναι;  

The Best United Kingdom Bookmaker lbetting.co.uk Ladbrokes website review