Βαλς παιδικών ηρώων

- Κλείσε τα μάτια σου. Κι άκου.

- Μη κλέβεις, σε βλέπω.

 

Χορεύουμε μαζί αδιάκοπα. Ζαλισμένοι από το βαλς του έρωτα. Μαθαίνουμε καινούργιους βηματισμούς και ξεχυνόμαστε στα σοκάκια.

Αναπόλησις. Κάνουμε μυστικές συνωμοσίες για να νικήσουμε τον άθλιο δολιοφθορέα.

 

Όπως τότε που ήμασταν παιδιά. Εσύ, το αγόρι της σέπιας φωτογραφίας με το μαργαριταρένιο χαμόγελο και τα ατημέλητα μπουκλάκια. Στέκεσαι μεσούντος καλοκαιριού, όρθιος, πιο λαμπερός κι από ακατέργαστο χρυσάφι, πεφωτισμένος από τις τελευταίες ηλιακές απογευματινές ακτίνες και ψάχνεις. Άντρας πια με μάτια σκέτα ταξιδιάρικα πουλιά, μου διανέμεις με τόσο νάζι και χάρη μια θαμπή ανάμνηση της παιδικής σου προϊστορίας.

 

Σε κοιτώ με το πιο παιδικό μου χαμόγελο. Έκπληκτη και πάλι από μια κοινή φρικτή μας συνήθεια. Ένα συρτάρι πνιγμένο από πρόσχαρα ενθυμήματα. Ζαβολιές, έξυπνα βλέμματα σπιρτάδας, μαθητικές παρατηρήσεις και κάτι γέλια - μα τι γέλια. Γέλια αθώα κεντημένα με το πιο εκλεκτό περίγραμμα, εκείνο της αρχοντικής δαντέλας της νοερής μας ξεγνοιασιάς και της γλυκιάς μας ζωηράδας.

 

Τρομακτικά ίδιοι κι ανόμοιοι. Μαζί σου κατανόησα τη λέξη οξύμωρο σε όλη της την έκταση και σε όλο της το μεγαλείο. Μαζί σου, άκουσα για πρώτη φορά αντίλαλο. Σαν τώρα θυμάμαι ή μάλλον ακούω επαναλαμβανόμενες φορές, τι μου είπες σ'εκείνη τη νησιώτικη πανσέληνο. Λες και θα χόρταινα από εσένα. Μα και τι σου αποκρίθηκα, οπλοφορώντας το πιο αληθινό κι εγώ. Μαζί σου λάτρεψα τη λέξη επανάληψη και τα ταξίδια με άγνωστο προορισμό.

 

Μαζί σου, τόσα πολλά μαζί.

The Best United Kingdom Bookmaker lbetting.co.uk Ladbrokes website review