Πλαστοπροσωπία

 

Αναρωτιέσαι ακόμη τι κρύβεται πίσω από εκείνο το ανέλπιστο χαμόγελο. Εγώ όχι. Εκείνα τα "γιατί" είναι που μας κατασπαράζουν εν τέλει τη ψυχή.

Όλα τα γιατί μου είναι πλέον νεκρά. Ξεψύχησαν ένα - ένα.Το "έτσι" ζει, βασιλεύει, κι απλώνει τις ρίζες του στα έγκατα της ψυχής.

Έμειναν μόνο χαλάσματα, ερείπια, σκόνες.

 

Προσέχω τι γράφω ακόμη κι εδώ. Φοβάμαι μήπως ξεφύγω από τα όρια των λέξεων, των γραμμών, του εαυτού μου. 

Εξάλλου, κάτι μου λέει πλέον πως όλα λεπτές ισορροπίες είναι τελικά.

 

Βλέπω ένα φως, μα είναι σκοτάδι. Κλειδώνω τον χρόνο σ'έναν παλιό καθρέφτη, και τον σπάω να μην ξανακυλήσει. Μα ένα κομμάτι ματώνει την καρδιά μου. Το κυνηγητό είναι μάταιο. Δε σε βρήκα ποτέ μέχρι τώρα, κι οι ελπίδες δεν είναι για μένα. Ποτέ δεν ήταν.

 

Μπροστά από τα μάτια μου περνάνε κάτι εικόνες παραμυθένιες, από το βασίλειο του τότε, γεμάτες ήλιο, βουτηγμένες τώρα σε μια ατελείωτη πορφύρα. Κι όσο σκάβεις δειλά, δειλά καταλαβαίνεις ότι μαυρίζει. Μαυρίζει, ώσπου φτάνεις στο πάτο του θανάτου. Εδώ οι αισθήσεις νεκρώνονται και παύεις να πονάς. Δεν έμεινε τίποτα πια, παρά κάτι θολές, διαλυμένες μνήμες μιας εποποιίας του κάποτε. Ατέρμονος μα προπάντων άνισος αγώνας, να συλλέξω τα κομμάτια μέσα στα ραγισμένα χαλάσματα.

 

Κι εκείνο το τραίνο που κάθε μέρα εκτελεί το ίδιο δρομολόγιο, εκείνος ο ρυθμικός ήχος στις ράγες, πανάκεια για όσα έχουν χαραχτεί με τον πιο τραχύ τρόπο στα άδυτα της ψυχής. Πέρασαν οι χειμώνες, ο ζωντανός για σένα τρόμος. Ήρθε το καλοκαίρι, ο δικός μου φόβος με περικυκλώνει. Τώρα ξεραίνονται, μαραίνονται όλα. Κυριαρχεί μια μεθοδευμένη άπνοια, μια ανεξήγητη στασιμότητα. Το τραίνο όμως περνά...

The Best United Kingdom Bookmaker lbetting.co.uk Ladbrokes website review