Υπάρχεις;

Μου λες πως υπάρχει ο έρωτας. Μου επισημαίνεις πως το έχεις νιώσει και πως ξέρεις πώς είναι. Ξέρεις πότε το συναίσθημα αυτό είναι δικό σου, μέσα σου. Ξέρεις. Έχεις υπάρξει ερωτευμένος και ήταν η καλύτερη εποχή της ζωής σου. Η πιο μαγευτική στιγμή σου. Το αποκορύφωμα του να αγαπάς κάποιον και ταυτόχρονα να τον ποθείς τόσο πολύ. Τόσο που να πονάει.

 

Μου λες πως είμαι χαζή να σε ρωτάω. Είναι χαζό να μη πιστεύεις στον έρωτα, γιατί υπάρχει. Είναι εκεί, αλλιώς πως θα ζούσαμε, γελάς. Είχα μια συζήτηση με φίλους, παραδοχές διαφορετικές.

Κάποιος δε πίστευε στον έρωτα. Δε ξέρω αν έχασε ή όχι. Δε ξέρω αν κέρδισε ή όχι. Απλά έμαθα πως υπάρχει και το σενάριο αυτό. Να μη πιστεύεις στον έρωτα.

 

Τελικά είναι πίστη; Είναι αβοήθητη κατάσταση που αν θέλει σου επιτρέπει να τη ζήσεις; Δε ξέρω. Μου λες πως είναι ανόητο να το αμφισβητώ. Υπήρξες ποτέ σου ερωτευμένος; Αναρωτιέσαι. Ίσως ο δικός σου έρωτας να είναι διαφορετικός από τον δικό μου. Να μη μπορεί να εκφραστεί με λόγια το δικό σου “θέλω”, η δική σου ανατολή. Το απόλυτο δικό μου συναίσθημα μπορεί να μη γεμίζει εσένα - να μην υπάρχει καν για σένα.

Κάποιος σίγουρα θα το έχει νιώσει, αν όχι εμείς. Κάποιος, κάπου θα έχει υπάρξει απελπισμένος. Έφυγε το άλλο μου μισό - γνωστή ιστορία. «Γιατί; Ήσουν μισός πριν;», ρωτάς. Εγώ μια χαρά σε θυμάμαι. Ένα κομμάτι του εαυτού σου, η επικοινωνία που δεν είχες με κανέναν. Ίσως. Ένα χαμόγελο που είχες καιρό να δεις. Πέντε δάχτυλα που είχες καιρό να ακουμπήσεις. Ένα ρούχο που φορέθηκε πολύ, τόσο που πήρε πάνω του μιαν άλλη μυρωδιά. Θυμάσαι πολλά. 

 

Μου λες πως ποτέ σου τελικά δε πίστεψες στο χάος. Πως δεν είναι δυνατόν να υπάρξει ο έρωτας, γιατί είναι κάτι τόσο σπάνιο, που τελικά δε συμβαίνει ποτέ. Δύο σώματα με δύο ψυχές να ερωτευθούν τόσο δυνατά. Πολύ σπάνιο - αδιανόητο. Καλύτερα πίστευε στην αγάπη, λες. Καλύτερα να μην έχεις ελπίδες για κάτι τόσο ανώτερο από σένα, για να μη πληγωθείς. Για να μη περιμένεις άδικα. Είσαι τόσο γέρος τελικά; Μεγάλωσες απότομα. Η σκέψη σου έφτασε στο τέλος πριν από σένα.

 

Σε πρόλαβαν οι φόβοι σου, έτσι; Να μην ονειρεύεσαι, αυτό υποστηρίζεις. Να μην ποθείς, να μη θες να αγγίξεις κάποιον, να μη θες να μοιραστείς τα παπούτσια σου. Να μη θες να είσαι λάθος - ούτε μια στιγμή. Λάθος; Δε ξέρω. Ίσως το να μην πιστεύεις σε κάτι που ενδεχομένως να μην υπάρχει, να μην είναι τόσο λάθος τελικά.

 

Όμως αν το έχεις ζήσει και γνωρίζεις, τότε δε γίνεται να μην πιστεύεις. Μάλλον πίστη τελικά - αν και δε μου αρέσει αυτή η λέξη. Την απεχθάνομαι, μου θυμίζει αδυναμία, μη λογική εξήγηση και παραίτηση. Ας έχει όμως, παραδέχεσαι. Τα παρατάς. Σε νίκησαν. 

 

Υπάρχει τελικά έρωτας; Ξαναγυρίζεις πίσω στο ερώτημα για ακόμη μια φορά. Μπορεί να υπάρχει για κάποιους, μπορεί να μην υπάρχει για πολλούς. Μπορεί και το αντίστροφο. Θα μάθω αν το ζήσω, επιμένεις. Και κλείνεις τα μάτια. Και ξυπνάς.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

The Best United Kingdom Bookmaker lbetting.co.uk Ladbrokes website review