Θα θυμάσαι το καλοκαίρι

 

 

Το καλοκαίρι αυτό θα το θυμάσαι για πάντα. Θα είναι ένα περίεργο, μελαγχολικό κομμάτι της ζωής σου. Θα πεις πράγματα που δε περίμενες ποτέ ότι θα πεις. Θα νιώσεις το αλάτι της θάλασσας πιο διαφορετικά από ποτέ, θα δεις ένα φεγγάρι πιο μεγάλο από ποτέ.

 

Αυτό το καλοκαίρι θ’αλλάξεις. Ναι, θ’αλλάξεις πολύ. Και αυτό θα σου στοιχίσει. Όμως θα είναι όμορφο, θα ξετυλίξει μια άλλη πτυχή του εαυτού σου.

 

Δε θα κοιμηθείς πολύ. Όχι, δε θα σου μένει χρόνος για ύπνο και ξεκούραση. Θα ζεις τη νύχτα όσο και τη ημέρα. Τα μάτια σου θα ξεκουράζονται μόνο όταν τα κλείνεις για μία βουτιά. Μια ατέλειωτη βουτιά, που μέσα της θα κλείνει την προηγούμενη νύχτα.

 

Αυτό το καλοκαίρι μπορεί να ερωτευτείς. Μη φοβάσαι, δε σου είπα πως θα αλλάξει ο κόσμος σου. Η σκέψη σου μόνο. Η καθημερινότητα σου - ίσως και λίγο το χρώμα των μαλλιών σου. Δε θα πάψεις να ονειρεύεσαι, επειδή μπορεί αυτός που ερωτεύτηκες να είναι όσα φανταζόσουν όλο το χειμώνα. Όχι, αυτά δε γίνονται. Θα το ζήσεις, όπως θα ζήσεις πολλά άλλα μέσα σε αυτό το καλοκαίρι.

 

Δε χρειάζεται να είναι τρεις μήνες. Μερικές βδομάδες καλοκαίρι θα είναι αρκετές για να νιώσεις διαφορετικά. Γιατί αυτό το καλοκαίρι σου είπα θα είναι διαφορετικό. Νέα πρόσωπα θα εμφανιστούν και παλιά θα φύγουν. 

 

Αυτό το καλοκαίρι θα μάθεις να διαλέγεις ανάμεσα στους ανθρώπους που θέλεις και δε θέλεις πια στη ζωή σου. Ετοιμάσου. Είναι δύσκολος ο αποχωρισμός.

 

Αυτό το καλοκαίρι θα μυρίζει ροδάκινο. Γιατί είναι το αγαπημένο σου φρούτο. Γιατί το έτρωγες μικρή που τσακωνόσουν με την αδελφή σου. Όταν σου ζούλαγε το ώριμο βαθύ πορτοκαλί χρώμα του και σε έκανε χάλια. Κι εσύ έτρεχες να τη πιάσεις και πέφτατε κάτω στο πάτωμα γελώντας. Το καλοκαίρι αυτό θα σου θυμίζει την αδελφή σου, και θα της χαρίσεις ένα ροδάκινο μόλις τη δεις. Εκείνη θα καταλάβει.

 

Το καλοκαίρι αυτό θ’ ακούσεις μουσική. Διαφορετική μουσική, κομμάτια που δε θα σου ταιριάζουν. Θα τ’ αγαπήσεις όμως - κι αυτά θα σ’αγαπήσουν. Θα ανήκουν στο iPod με το χρώμα της θάλασσας. Που θα το χαλάσεις, γιατί θα κυλιστεί στην άμμο και στα καβούρια.

 

Θα διαβάσεις ένα βιβλίο. Όχι πολύ μεγάλο - σου είπα δε θα έχεις το χρόνο. Θα σου αρέσει και θα καταλάβεις το νόημα του. Θα σε συνοδεύει στο ταξίδι σου με το καράβι. Θα το σκεφτείς πολλές φορές και θα ζήσεις την ιστορία του. Με το δικό σου τρόπο. Γιατί κάθε καλοκαίρι έχει μια ιστορία να πει.

 

Το καλοκαίρι αυτό θα κάνεις μεγάλες βόλτες. Θα ανεμίζουν τα μαλλιά σου καθώς θα διασχίζεις τον σκοτεινό δρόμο με τις μεγάλες λωρίδες. Θα κουνάς τα χέρια σου σα να πετάς. Και θα πετάς. Έτσι θα νιώθεις δηλαδή, και τίποτε άλλο δε θα έχει σημασία. 

 

Μην ανησυχείς. Στο είπα. 

 

Αυτό το καλοκαίρι θα το θυμάσαι για πάντα. 

 

 

The Best United Kingdom Bookmaker lbetting.co.uk Ladbrokes website review