AIESEC: Ο φοιτητικός οργανισμός που όλοι πρέπει να γνωρίζουμε!

Η AIESEC είναι ο μεγαλύτερος, διεθνής, μη κυβερνητικός, φοιτητικός οργανισμός στον κόσμο, με παρουσία σε 113 χώρες και 2400 Πανεπιστήμια, ενώ αριθμεί πάνω από 86.000 μέλη.

Η Κωνσταντίνα, υπεύθυνη επικοινωνίας της AIESEC του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και ταυτόχρονα φοιτήτρια του Παιδαγωγικού τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΕΚΠΑ, είναι μία από τους τόσους νέους ανθρώπους που έμαθαν για την AIESEC, εμπνεύστηκαν από την φιλοσοφία της και αποφάσισαν με τη ζωντάνια και την ευρηματικότητά τους να βοηθήσουν να υλοποιηθεί το όραμά της, συμμετέχοντας στο πρόγραμμα ACT. 

 

1. Τι σημαίνει για εσένα η AIESEC;

 

2. Σε ποια ομάδα συμμετέχεις; Μίλησέ μας λίγο για την εμπειρία σου στον Οργανισμό μέχρι σήμερα. 

Είμαι μέλος στην AIESEC και συγκεκριμένα στο πρόγραμμα ACT από τον φετινό Νοέμβριο - 4 μήνες δηλαδή. Αν και δεν έχω πολυκαταλάβει πότε πέρασαν να σου πω την αλήθεια! Στην αρχή ήμουνα σε μια ομάδα όπου είχαμε σκοπό να δώσουμε σε φοιτητές του εξωτερικού τη δυνατότητα να προσφέρουν σε Μη Κυβερνητικούς Οργανισμούς προκειμένου οι τελευταίοι να καταστούν βιώσιμοι και λειτουργικοί. Τώρα ασχολούμαι με το κομμάτι της επικοινωνίας και το marketing του οργανισμού. 

 

3. Πώς μπορεί ο κάθε φοιτητής να συμμετέχει με τη σειρά του;

Οποιοσδήποτε φοιτητής μπορεί να συμμετάσχει στο πρόγραμμα αρκεί να μην έχουν περάσει δύο χρόνια από το τελευταίο του πτυχίο και να μην είναι πάνω από 30. Και η διαδικασία που ακολουθείται είναι πολύ απλή. Κάνει την αίτηση και μετά επικοινωνούμε μαζί του προκειμένου να υπάρξει από κοντά, στο γραφείο μας, μια ενημέρωση για το πρόγραμμα. Στη συνέχεια γίνεται μια προσωπική συνάντηση έτσι ώστε να δούμε μαζί ποιος τομέας του ταιριάζει κι αυτό ήταν! 

Πέρα από το ACT, βέβαια, μπορεί κάποιος φοιτητής να συμμετέχει και στο πρόγραμμα explore που είναι το πρόγραμμα κοινωνικής ανάπτυξης του οργανισμού ή στο Global Talent,το πρόγραμμα πρακτικής άσκησης.  

 

4. Υπάρχει κάποιος χρονικός περιορισμός; Θέλω να πω κάποια ημερομηνία μέχρι την οποία μπορεί κάποιος να κάνει την αίτηση; 

Ναι υπάρχει· για το ACT οι αιτήσεις για τις νέες ομάδες έχουν ανοίξει ήδη από αρχές Φεβρουαρίου και καταληκτική ημερομηνία είναι στις 3 Μαρτίου - την επόμενη Δευτέρα δηλαδή!

Για το explore, και τα προγράμματα Απριλίου η προθεσμία είναι πολύ κοντά· την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου. Αλλά μετά θα ανοίξουν και οι αιτήσεις για τα καλοκαιρινά προγράμματα. 

Για το Global Talent υπάρχει μια μεγαλύτερη ευελιξία με τις προθεσμίες. 

Να ξέρεις όμως ότι υπάρχει μια ελαφρά διαφοροποίηση ανάλογα με την τοπική επιτροπή στην οποία υπάγεται ο κάθε φοιτητής.

 

5. Ποια πανεπιστήμια υπάγονται στην AIESEC Καποδιστριακού δηλαδή; Και τι άλλες τοπικές επιτροπές υπάρχουν; 

Στην Ελλάδα υπάρχουν επτά διάφορες τοπικές επιτροπές, ανάλογα με το πανεπιστήμιο στο οποίο είσαι φοιτητής. Για παράδειγμα, στην AIESEC Καποδιστριακού ανήκουν οι φοιτητές του ΕΚΠΑ, του Μετσόβιου Πολυτεχνείου, του ΤΕΙ Χαλκίδας και του Πολυτεχνείου Κρήτης. 

Αν θέλει κάποιος να βρει σε ποια τοπική υπάγεται, ορίστε και το λινκ!

 

6. Σχετικά με αυτό το event που μου έλεγες ότι θα κάνετε, τι ακριβώς είναι;

Αυτή την Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου, θα κάνουμε ένα event, το “ Young Talents of Tomorrow”. Έχει να κάνει με το κατά πόσον οι νέοι σήμερα αξιοποιούν τις ευκαιρίες που τους παρουσιάζονται και κατά πόσον δημιουργούν τις δικές τους!

Θα γίνει στην Πανεπιστημιακή Λέσχη, Ιπποκράτους 15 και Ακαδημίας στην αίθουσα Μουσικών Σπουδών, στις 17:00 

 

7. Πως μπορεί κάποιος να μάθει περισσότερα και να επικοινωνήσει μαζί σας;

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορεί κάποιος να μπει είτε στο κεντρικό site της AIESEC, είτε στο site της τοπικής επιτροπής του Καποδιστριακού.

Ακόμα, μπορεί να περάσει και από το γραφείο μας, Ευριπίδου 14, στον ημι-όροφο,κοντά στο μέτρο Πανεπιστήμιο, μεταξύ 11:00- 17:00.

Τα νέα μας επίσης μπορεί να μάθει κανείς και από τη σελίδα μας στο facebook.

 

 

The Best United Kingdom Bookmaker lbetting.co.uk Ladbrokes website review