ΜΙΡΕΛΑ ΠΑΧΟΥ – Ένα ακορντεόν, μια φωνή και πολύ ταλέντο!

Την... «ανακάλυψε» ο Καζούλλης, την ανέδειξε ο Πασχαλίδης, της γράφει στιχάκια ο Γραμμένος, εμπνέει το Μαχαιρίτσα, τον Παπακωνσταντίνου, το Θηβαίο! Τί είναι τελος πάντων αυτή η Μιρέλα; Μια νέα χαρισματική μουσικός, με μαγική φωνή και ταλέντο. Μια νέα δυναμική γυναίκα, μελετηρή, εργατική, με μια αισιοδοξία αξιοζήλευτη.


Μετά από εναν κύκλο live στο Σταυρό του Νότου club που έκαναν πραγματκή επιτυχία και με μια προσωπική δουλειά - σωστό διαμαντάκι κατ 'εμε - να οδεύει προς την ολοκλήρωση σεζόν, η Μιρέλα Πάχου, εκείνη η Ροδίτισα Ακορτεονίστα, με το μεσογειακό ταμπεραμέντο, το μόνιμο χαμόγελο και τα μαγικά της τραγούδια, επιστρεφει στον τόπο του εγκλήματος! Την Παρασκευή 24 Απριλίου στο Σταυρό του Νότου club ετοιμάζει ένα ακόμη live με παρουσίαση των ιδιαίτερων κομματιών του album ΜιΡεΛα αλλά και πολύ ενδιαφέρουσες διασκευές.

 

 

Με αφορμή το Live της 24ης Απριλίου η Μιρέλα Πάχου μιλά στην e-kimolia.com για όσα θα θέλαμε να ξέρουμε για κείνη

 

Ελένη Λόζου: Μια φορά κι εναν καιρό ήταν η μικρή Μιρέλα. Και μετά ήρθε αυτή η ολοκληρωμένη δημιουργός και καλλιτέχνης που συνδυάζει την αγάπη της για τη μουσική με την ακαδημαική ενασχόληση με την Νομική. Ανάφερε μας μερικά σημεία σταθμούς από το ένα στο άλλο άκρο του νήματος.
Μιρέλα Πάχου: Το δικό μου παραμύθι, όπως φαντάζομαι τα παραμύθια όλων μας, έχει σταθμούς που καθόρισαν τη συνέχειά του – και μαζί και την προσωπική μου πορεία. Αφετηρία είναι η Ρόδος, όπου γεννήθηκα και μεγάλωσα. Έπειτα η πλοκή μεταφέρεται στην Αθήνα: εισαγωγή στη Νομική, μαθήματα πιάνου και ακορντεόν, μεταπτυχιακό και δειλά-δειλά τα πρώτα επαγγελματικά βήματα στη μουσική και μία διατριβή που ελπίζω σύντομα να ολοκληρωθεί!

 

Ε.Λ. : Η πρωτη σου προσωπική δουλειά κυκλοφόρησε στην αρχή της σεζόν, και περιλαμβάνει συνεργασία πολλών «βαρέων πυροβολικών» όπως του Μίλτου Πασχαλίδη, του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα , του Σπύρου Γραμμένου, του Βασίλη Παπακωνσταντίνου και άλλων, αλλά και δικές σου συνθετικές και στιχουργικές δουλειές με μια πρωτοφανή φρεσκάδα. Τι χαρακτήρα θα απέδιδες στο album;
Μ.Π. : Να ένας ακόμα σταθμός στο παραμύθι που λέγαμε! Είμαι πολύ περήφανη για αυτό το «βαρύ πυροβολικό» που με τίμησε με τη συμμετοχή του. Ο δίσκος αποτυπώνει τις επιμέρους πτυχές και εκφάνσεις του χαρακτήρα μου, την «Αλίκη» που όλοι με διαφορετικό τρόπο κρύβουμε μέσα μας.

 

  

Ε.Λ. : Συνθέτεις, γραφεις στιχους, τραγουδάς, παίζεις χρόνια πιάνο και ακορντεόν. Και ακούς μουσική, είσαι ακροάτρια. Ειναι η μουσική για σένα μια συνολική εμπειρία;Τι θέση κατέχει στη ζωή σου;
Μ.Π. : Εννοείται πως είναι συνολική εμπειρία. Είμαι ακροάτρια, μουσικός, δημιουργός και ερμηνεύτρια - όχι πάντα με την ίδια σειρά!

 

Ε.Λ. : Τί μουσική ακούς ; Πως θα συνέδεες τα μουσικά σου γούστα με τις επιρροές στην καλλιτεχνική σου πορεία;
Μ.Π. : Ακούω συνεχώς μουσική και κατά καιρούς «κολλάω» σε διαφορετικά είδη. Όσο για τη σύνδεση με την καλλιτεχνική μου πορεία, είχα την τύχη να συνεργαστώ και να συμμετάσχουν στο δίσκο μου καλλιτέχνες που άκουγα και θαύμαζα από μικρή.

 

 

Ε.Λ. : Η δισκογραφία στην Ελλάδα διανύει μια περίεργη φάση που το ίδιο το υλικό μάλλον λειτουργει περισσότερο ως προωθητικό για τα live παρά το αντίθετο. Κι όμως δισκογραφούνται πολύ αξιόλογα πράγματα. Πως κρίνεις αυτή την τροπή στην μουσική αυτή την περίοδο;
Μ.Π. : Θεωρώ ιδιαίτερα σημαντικό το ότι υπάρχουν αξιόλογες δουλειές, παρά το γεγονός ότι η κρίση αφενός και η τεχνολογία αφετέρου άλλαξαν δραματικά το status quo της δισκογραφίας. Από την άλλη μεριά, είναι προφανές πως το Ίντερνετ παρέχει στον καλλιτέχνη άπειρες δυνατότητες, τόσο σε επίπεδο δημιουργικότητας όσο και σε επίπεδο άμεσης επαφής του το κοινό. Στο νέο αυτό πλαίσιο, είμαι αισιόδοξη ότι θα βρεθούν οι μηχανισμοί που θα εξασφαλίζουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα δικαιώματα των δημιουργών και του κοινού.

 

Ε.Λ. : Στις 24 Απριλίου επιστρέφεις στο Σταυρό Του Νότου club για ένα ακόμη προσωπικό σου live. Τα δύο πρώτα, τον Ιανουάριο, οπότε έγινε και η παρουσίαση του δίσκου, ήταν μια ευχάριστη μουσική έκπληξη, με εναν συνδυασμό επαγγελματισμού και αυθεντικότητας που συγκίνησε. Θα μας μεταφερεις τη δική σου εμπειρία; Πως είναι να είσαι ο απόλυτος πρωταγωνιστής μιας δουλειάς, να βγαίνεις στο κέντρο μιας σκηνής; Είχες περισσότερο άγχος από τις άλλες εμφανίσεις σου;
Μ.Π. : Τα live μου έδωσαν τη δυνατότητα να βιώσω μια τεράστια γκάμα συναισθημάτων - από το απόλυτο άγχος μέχρι την υπέρτατη χαρά και την έντονη συγκίνηση. Η εμπειρία ήταν ξεχωριστή, αλλά σε καμία περίπτωση δεν ήμουν η απόλυτη πρωταγωνίστρια. Το αποτέλεσμα ήταν προϊόν συλλογικής δουλειάς και οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στους συνεργάτες μου: το Δημήτρη Σινογιάννη, Δημήτρη Μουτάφη, Ηλία Δουμάνη.

 

 

Ε.Λ. : Τελειώνοντας θέλω έναν στίχο, ένα χρώμα, έναν τόπο, μια διάθεση/συναίσθημα και μια ευχή! Τα πρώτα που σου έρχονται στο μυαλό!
Στίχος: «Τώρα πετώ για της ζωής το πανηγύρι, τώρα πετώ για της χαράς μου τη γιορτή»
Χρώμα: Άσπρο
Τόπος: Σύμη χωρίς δεύτερη συζήτηση!
Συναίσθημα: Αγάπη
Ευχή: «Πάμε μπροστά με φλόγα αναμμένη στα μάτια!»

 

 

 

 

The Best United Kingdom Bookmaker lbetting.co.uk Ladbrokes website review