Ο Αρχάριος (The Intern)

Η Εμπειρία είναι πάντα της μόδας

 

 

Από την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου βρίσκεται στις αίθουσες. Είναι πολυσυζητημένη, έχει καλό cast, και δεν είναι το Spectre. Αν δεν θέλεις να πηγαίνεις μαζί με τη μάζα, εκεί που όλοι θα στήνονται στην ουρά των multiplex για ένα εισιτήριο πρώτη σειρά από την οθόνη στην νέα ταινία του James Bond, επίλεξε τον Αρχάριο, την πολυαναμενόμενη κινηματογραφική συνάντηση της Anne Hathaway Robert De Niro.


Με κεντρικό μότο «Η Εμπειρία είναι πάντα της μόδας», η νέα ταινία της Nancy Mayers («Αυτό που Θέλουν οι Γυναίκες», «Κάλιο Αργά Παρά Αργότερα», «Είναι Μπερδεμένο»), αποτελεί μια πολύ ισορροπημένη κωμωδία με την κατάλληλη δόση χιούμορ, συναισθήματος και κοινωνικών μηνυμάτων που χαρακτηρίζει τις καλές αμερικανικές παραγωγές με το δυνατό cast και το υψηλό budget.

 


Ο 70χρονος χήρος και συνταξιούχος Μπεν Γουίτακερ (Robert De Niro) προσλαμβάνεται από μια εταιρεία πωλήσεων μέσω διαδικτύου ως ασκούμενος βοηθός της πολυάσχολης εργασιομανούς ιδρύτριας Jules (Anne Hatheway). Στην αρχή οι μοντέρνα οπτική της Jules συγκρούεται με την έμπειρη συντηρητική ματιά του Μπεν, όμως στην πορεία αποδεικνύεται πως οι σύγκρουση των αντιθέτων φέρνει μια ισορροπία που δεν επιτυγχάνεται εύκολα αλλιώς, και πως η εργασιακή πείρα δεν είναι ποτέ ντεμοντέ.


Μια εξαιρετικά κλισέ παραγωγή, με τον χαριτωμένο τρόπο που το κλισέ είναι απαραίτητο για τη συνέχιση της ζωής μας. Ο Robert De Niro διατηρεί ένα πραγματικά υψηλό υποκριτικό επίπεδο, επιλέγοντας τον εύκολο τρόπο την τελευταία πενταετία, ενώ η Anne Hathaway προσεγγίζει με ζωντάνια και ευαισθησία το ρόλο της σύγχρονης επιτυχημένης γυναίκας που για να διατηρήσει το bossy attitude και το γόητρο στη δουλειά της ακροβατεί επικίνδυνα στο σχοινί των σχέσεων με το σύζυγο και το παιδί της. Πολύ καλή η αισθητική σε σκηνικά, ενδυματολογία και πλάνα, τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο από ότι περιμένουμε από μια αντίστοιχη αμερικανική παραγωγή.

 


Μια πολύ ενδιαφέρουσα φεμινιστική προσέγγιση καθώς και μια διάχυτη αισιοδοξία είναι αυτά που απομένουν μετά το τέλος της ταινίας, η οποία δεν απογοητεύει τους οπαδούς των κλισέ ρομαντικών κομεντί και αναμφισβήτητα εμπνέει και τους λιγότερο δραστήριους.


Δες το trailer εδώ:


ΗΠΑ. 2015. Διάρκεια: 121΄. Διανομή: TANWEER.

 

 

The Best United Kingdom Bookmaker lbetting.co.uk Ladbrokes website review