Σκέψεις μια συναυλίας

Black Label Society & Potergeist (24/7 @ Terra Vibe) Report

Την Παρασκευή 24/7, είχα την τύχη να πάω με φίλους στην μεγαλειώδη συναυλία των Black Label Society στην Μαλακάσα. Φτάσαμε λοιπόν με το αμάξι, μπήκαμε κανένα τέταρτο πριν βγει το support, και αρχίσαμε τις μπύρες! 

 

Ακριβώς στην ώρα τους, έκαναν την εμφάνιση τους το support group, οι Potergeist! Όσο περνούσε η ώρα, οι swamp – metallers το διασκέδαζαν και έκαναν τον κόσμο να χτυπηθεί για τα καλά με τραγούδια όπως το "The Preacher And The Witch" (με τη συμμετοχή της The Mighty N), "Swampires" και "Southern Crown". Η μπάντα ενεργητική, με τον Alex τον τραγουδιστή να δίνει ένα θεαματικό show, κατεβαίνοντας ακόμα και στο κοινό και τραγουδώντας μαζί του.

 

Λίγο μετά τις 22.00 κι ύστερα από λίγο παραπάνω αλκοόλ, το τεράστιο πανό με το logo των Black Label Society πέφτει, και "πρώτη μούρη" o μεγάλος Zakk Wylde κάνει την εμφάνισή του, σπέρνοντας με την κιθάρα του. Το κοινό ξεκινάει να χτυπιέται, τα χαμόγελα έρχονται και η κατάσταση γίνεται βίαια εορταστική. Παίζοντας τραγούδια από το τελευταίο album τους αλλά και hits τους, με highlight τις εικόνες του Dimebag Darell, δεν άφησαν κανέναν παραπονεμένο. Ο Wylde ήρθε, έπαιξε και τα σάρωσε όλα. Η μυρωδιά μπύρας, ιδρώτα και χώματος τα λέει όλα σε μία συναυλία που έτσι της αρμόζει να είναι.

 

 

Μέσα σε αυτό τον ωραίο πανικό, που γνώρισα νέα άτομα, που πέρασα υπέροχα - παρόλο που δεν με τρελαίνουν οι BLS, μου ήρθαν και κάποιες μικρές σκέψεις. Οι BLS δεν είναι ένα συγκρότημα με ακραίο ήχο, προσεγγίζει αρκετά το heavy και έχει και μία μελωδία. Μου φέρνει στο μυαλό τους φίλους μου που λένε "πάμε σε κάποιο σκυλάδικο" – "πάμε σε κάποιο clubάκι". Δεν είναι χάλια όπως λένε και θα περάσω καλά με ποτό και καλή παρέα.
Γιατί όμως δεν είδα κανέναν από αυτούς σε αυτή τη συναυλία και σε καμία άλλη Rock συναυλία, όταν το κόστος είναι συχνά χαμηλό; Γιατί δεν έρχονται και άτομα που δεν είναι του "χώρου", να δοκιμάσουν να ακούσουν κάτι άλλο; Απλά κάνω μία σκέψη. Ελπίζω κάποιος να μου δώσει μία απάντηση...

 


 

Υ.Γ. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Rockin'Athens.gr και την εκπληκτική φωτογράφο Αναστασία Παπαδάκη για τις φώτο.

 

 

The Best United Kingdom Bookmaker lbetting.co.uk Ladbrokes website review