Γύρω από τον ήλιο

Ο τίτλος αναφέρεται στη νέα δισκογραφική δουλειά του έντεχνου τραγουδοποιού, Μανώλη Φάμελλου, που κυκλοφόρησε λίγους μήνες πριν την εκπνοή του 2014. Ο νέος του δίσκος περιλαμβάνει 12 τραγούδια, τα οποία είναι κυριολεκτικά το ένα καλύτερο από το άλλο. Μεσα στην καινούρια του δουλειά εμπεριέχεται και το τραγούδι που ερμηνεύει η εκπρόσωπος της νέας γενιάς στο έντεχνο ελληνικό τραγούδι, Νατάσσα Μποφίλιου, το "Ένα φιλί από δυόσμο", σε στίχους και μουσική του ίδιου του Φάμελλου, το οποίο έπαιξε στα ραδιόφωνα μας το περασμένο καλοκαίρι, με μεγάλη απήχηση στο ευρύ κοινό.

 

Τα τραγούδια που περιλαμβάνονται στο καινούριο cd είναι ανάλαφρα ως προς τη μουσική τους - διακρίνει κανείς εύκολα την κιθάρα ως βασικό όργανο σύνθεσης. Χαρακτηριστικό τους είναι πως ακούγοντας τα λόγια, θαρρείς πως είναι αυτοβιογραφικά, δηλαδή πως αναφέρονται σε κάποιο περιστατικό της ζωής του καλλιτέχνη. Όμως, με ένα προσεκτικότερο δεύτερο άκουσμα, μπορεί ο καθένας να συναντήσει τον εαυτό του ή κάποιο σκηνικό της ζωής του, αποτυπωμένο σε στίχους και τραγουδισμένο από τον Μανώλη τον Φάμελλο. Κι αυτό κατά την ταπεινή μου γνώμη είναι η επιτυχία του καλλιτέχνη - γενικότερα ανέκαθεν τα τραγούδια του, σου δημιουργούσαν την αίσθηση πως μιλούν για τη ζωή σου, όπως τα "Όταν κοιτάζω εσένα", "Σ'έχω τόσο ονειρευτεί", "Μικρά γαλάζια μυστικά", τα οποία έχω ξεχωρίσει από προηγούμενες δισκογραφικές κυκλοφορίες του. Στο τρίτο άκουσμα, τα νέα τραγούδια του - παρότι ως επί των πλείστων υποτονικά στη μελωδία, σε γεμίζουν με αισιοδοξία και σε ωθούν αυθόρμητα και αυτόματα στο να χαμογελάσεις.

 

 

Πρόκειται επίσης για συνήθεια του τραγουδιστή από τις πάλαι ποτέ κυκλοφορίες του, με χαρακτηριστικά παραδείγματα το τραγούδι "Η ευτυχία είναι αυτό" και το "Είναι ωραία να πέφτεις".

 

Αν το καλοσκεφτεί κανείς, έτσι είναι η μουσική, ταυτίζεσαι αρχικά με μουσικά κομμάτια που σου θυμίζουν περιστατικά της ζωής σου, σου εντυπώνονται στο νου, κι έπειτα με το δεύτερο και τρίτο άκουσμα γεμίζεις με αισιοδοξία και γίνονται πλέον αναπόσπαστο μέρος δικό μας, μάλλον επειδή αναφέρονται σε γεγονότα της ζωής μας.


Προσωπικά, από τον καινούριο δίσκο έχω ξεχωρίσει το "Ο δρόμος μέσα στο σκοτάδι", "Μια θέση στο τρένο", "Μια ιστορία παλιά", "Μη ρωτάς αν σ΄ αγαπώ", και φυσικά το καλοκαιρινό και δροσερό τραγούδι - το οποίο απογειώνει με την ερμηνεία της, η προσφιλής σε μένα Νατάσσα Μποφίλιου, "Ένα φιλί από δυόσμο".


Κλείνοντας αυτό το άρθρο, δε θα μπορούσα να μην αναφέρω πως είχα την τύχη ν΄ ακούσω live τον ίδιο τον τραγουδοποιό στη Θεσσαλονίκη, όπου παρουσίασε τα καινούρια του τραγούδια και τραγούδησε και γνωστές, παλιές του επιτυχίες. Ήταν απλά μαγευτικός, καθώς η όλη εμφάνιση διακρινόταν από χαμηλό έως ισχνό φωτισμό, που αναπληρωνόταν από τον ήχο της κιθάρας, αλλά και την αισθαντική, γλυκιά και προσηνή φωνή του καλλιτέχνη.

 

 

The Best United Kingdom Bookmaker lbetting.co.uk Ladbrokes website review