Οι καλύτερες κυκλοφορίες της RnB για το 2014

Οι λάτρεις του RnB ίσως και να τις γνωρίζετε. Οι μη μυημένοι στον κόσμο αυτού του μουσικού είδους που έχει τις ρίζες του βαθιά στην αφροαμερικανική κοινότητα, νομίζω πως ήρθε η ώρα να πάρετε μια γεύση!

Παρόλο που μπορεί να υπάρχουν πολλά άλλα αξιόλογα άλμπουμ για τη χρονιά αυτή, θα παραθέσω σύμφωνα με τα δικά μου κριτήρια αλλά και προσωπικά ακούσματα 4 άλμπουμ που πραγματικά είναι αρκετά ιδιαίτερα, ευελπιστώντας πως θα βρείτε κάτι που να σας αρέσει και να σας ταιριάζει.

Enjoy!

   

I.   

Το πέμπτο κατά σειρά άλμπουμ της Ashanti και το πρώτο μετά την αποχή της από το μουσικό στερέωμα και το αξεπέραστο “The Declaration”(2008). Μετά από ακρόαση του CD μπορώ να πω πως δεν είναι ίσως η καλύτερη από τις δουλείες της, αλλά σίγουρα στέκεται επάξια ανάμεσα στα άλμπουμ της χρονιάς αυτής  και σε αυτά της δισκογραφίας της.

Το “Braveheart” είναι ένα αρκετά προσωπικό άλμπουμ, με έντονα ρομαντική διάθεση, που πραγματεύεται καταστάσεις σχέσεων, αγάπης και χωρισμού, χωρίς όμως να γίνεται κουραστικό με υπερβολικούς συναισθηματισμούς. Αυτός ο ανεπιτήδευτος ρομαντισμός που ενορχηστρώνεται με αρκετά μελωδικές και smooth νότες και η ατόφια παράθεση των συναισθημάτων της Ashanti, το καθιστούν μια δουλειά αρκετά τολμηρή.

 

Νομίζω πως τραγούδια που ξεχωρίζουν στο άλμπουμ - άσχετα από το αν έγιναν επιτυχίες του billboard, είναι τα ακόλουθα:

• Runaway

• 3 Words

• Scars

• Never Should Have

 

 

 

 

II.   

Μετά από την παγκόσμια επιτυχία του “Get Lucky” και τη συνεργασία με τους Daft Punk o Pharell άλλαξε ήχο και  ξέχασε για πάντα τις μέρες που ράπαρε μαζί με τον Snoop Dog στο “Drop it like it’s hot”, αγκαλιάζοντας πλέον την RnB, και dance-pop κουλτούρα. To “GIRL” αποτελεί μια ολοκληρωμένη δουλειά 10 τραγουδιών στα οποία περιλαμβάνονται τα γνωστά και μη εξαιρετέα “Marilyn Monroe” και “Happy”(Despicable Me 2). Η θεματολογία του στρέφεται γύρο από τον εξιδανικευμένο έρωτα και την τέλεια γυναίκα, αποδεικνύοντας πως είναι πραγματικά ένας αθεράπευτα ρομαντικός!

Με τη γνωστή high-pitched φωνή του και με έξυπνες μουσικές εναλλαγές, ο Pharell αποδεικνύει πως έχει τον πλήρη δημιουργικό έλεγχο της δουλειάς του και τοποθετεί τη προσωπική του σφραγίδα αυτή τη φορά, χωρίς να ακολουθεί την εύκολη οδό του συμβατικού ήχου της RnB .

Τολμά να πειραματιστεί με είδη, να ανακατέψει, καταλήγοντας σε κάτι μοναδικό!

 

Ξεχωρίζουν λοιπόν τα:

• Marilyn Monroe

• Hunter

• Happy

• Lost Queen

• Know who you are (feat. Alicia Keys)

 

 

 

 

III.   

Μια EP Session1  που όμως κάνει για ολόκληρο άλμπουμ!

Η Mya επιστρέφει φανερά ανανεωμένη, με αυτοπεποίθηση και πολύ καλά κομμάτια, τα οποία κιόλας μετά από κάποια χρόνια θα γίνουν πιθανότατα «κλασσικά» του είδους.

Το ΕP περιλαμβάνει έξι τραγούδια και μπορεί να θεωρηθεί sequel του προηγούμενου EP της με τίτλο: “With Love”.  Θεματικός άξονας είναι η γυναικεία ανεξαρτησία, η τρυφερότητα στις σχέσεις και φυσικά η αγάπη. Η φωνή της Mya είναι καλύτερη από ποτέ, με χαμηλές και ψηλές νότες, με μελωδικό τραγούδι αλλά και επιθετικό ραπ.

 

Ξεχωρίζουν τα: 

• Superwoman

• Money

• Same Page(feat Eric Bellinger)

 

 

 

1Μια ηχογράφηση που περιέχει περισσότερα τραγούδια από ένα single αλλά λιγότερα από όσα πρέπει για να την αποκαλέσει κάποιος studio album. Εμφανίστηκαν πρώτη φορά το 1948 και συνήθως τα μετέρχονταν οι punk και indie μπάντες.

 

 

 

IV.    

Με διθυραμβικές κριτικές και όχι άδικα, ο Trey Songz καλωσόρισε το έτος 2014, με δυναμικότητα, θετική ενέργεια και μοναδικούς μουσικούς ρυθμούς!

Το άλμπουμ περιλαμβάνει μια πληθώρα μουσικών θεμάτων που κυμαίνονται από την ελαφριά θεματολογία του έρωτα με την πρώτη ματιά, την αναζήτηση της αγάπης, την ευθύνη της διασημότητας και τις σκοτεινές στιγμές των διαπροσωπικών σχέσεων.

Για να πω την αλήθεια (και προσωπική αποκλειστικά γνώμη μου), μετά από 5 άλμπουμ, θα περίμενα από τον Trey Songz κάτι πιο προσωπικό, ίσως λιγότερο mainstream και περισσότερο πειραματισμό αναφορικά με τη στιχουργία του. Παρά ταύτα, δεν παύει να είναι ένα καλό μουσικό σύνολο που αξίζει να έχει κάποιος στην κατοχή του.

 

Ξεχωρίζουν τα:

• Foreign

• Smartphones

• Change your mind

• I know(Can’t Get Back)

 

 

 

 

 

 

The Best United Kingdom Bookmaker lbetting.co.uk Ladbrokes website review