Ο χρόνος είναι… έμπνευση

Τίτλος άρθρου: Epic fail - λύση ανάγκης για την ακρίβεια.
Περιεχόμενο άρθρου: Epic - σκέτο!

Η κατασκευή με την οποία θα ασχοληθούμε αυτή τη φορά είναι η κατασκευή ενός ρολογιού τοίχου - εξού και ο χρόνος στον τίτλο.


Είμαι σίγουρη ότι πολλές φορές έχεις ψάξει ρολόι τοίχου - για το δικό σου σπίτι ή κάποιου φίλου σου - και είτε δεν έχεις βρει κάτι να σε ικανοποιεί, είτε χρειάστηκε να πληρώσεις τον κούκο αηδόνι. Για να αποφύγεις, λοιπόν, και τις δυο παραπάνω δυσάρεστες καταστάσεις, θα δείξουμε πώς μπορείς να φτιάξεις ένα ρολόι στα μέτρα σου!

 

Θα χρειαστείς:

1. Στρογγυλό ή τετράγωνο ταψάκι: Μια καλή λύση είναι να χρησιμοποιήσεις τα ταψάκια από ζαχαροπλαστεία που σίγουρα υπάρχουν στα ντουλάπια της κουζίνας σου.
2. Πλαστικό χρώμα σε όποια απόχρωση θέλεις: Θα το βρεις σε χρωματοπωλεία. Φρόντισε να πάρεις την πιο μικρή συσκευασία, μιας και η ποσότητα που θα χρειαστείς είναι λίγη.

 

Αντί για πλαστικό χρώμα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα ακρυλικά χρώματα με τα οποία ζωγραφίζουμε. Ωστόσο, μην ξεχάσεις στο τέλος να περάσεις το ακρυλικό χρώμα με μια στρώση από κρυσταλλιζέ ξυλόκολλα, έτσι ώστε το χρώμα να είναι πιο ζωηρό και να μην ξεφλουδίσει με τον καιρό.


3. White Spirit: Θα το βρεις σε χρωματοπωλείο και θα σου χρειαστεί για να ξεπλένεις και να καθαρίσεις τα πινέλα σου. Όπως και με το πλαστικό χρώμα, έτσι και εδώ πάρε την μικρότερη συσκευασία.
4. Μηχανισμός ρολογιού και δείκτες: Θα το βρεις σε μαγαζί με είδη για ρολόγια - υπάρχουν αρκετά στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και σε κάθε άλλη περιοχή. Μέσο κόστος: 5 ευρώ
5. Τρυπάνι
6. Τα εργαλεία σου: πινέλα (για να βάψεις το ταψί), μικρό πλαστικό ή μεταλλικό βαζάκι (για να βάλεις το White Spirit)

 

Με συνοπτικές διαδικασίες, πάμε να φτιάξουμε το καινούριο σου ρολόι τοίχου...

1. Αφού καθαρίσεις το ταψί από σκόνες και ο,τιδήποτε άλλο, χρησιμοποιείς το πλαστικό χρώμα για να το διακοσμήσεις.

 

Εύκολες τακτικές που μπορείς να εφαρμόσεις είναι:

- Οι πολύχρωμες πιτσίλες σε όλη την επιφάνεια του ταψιού: Βουτώντας το πινέλο σου στη μπογιά και χωρίς να το στραγγίξεις, το τινάζεις πάνω από το ταψί.
- Τα σταξίματα: Ρίξε λίγη μπογιά από το τενεκάκι κατευθείαν στο ταψί και σηκώνοντας το πλαγιαστά, άφησε τη μπογιά να διαγράψει αόριστες γραμμές. Μπορείς να επαναλάβεις τη διαδικασία με όσα χρώματα θέλεις.

 

 

2. Άφησε τη μπογιά να στεγνώσει για όση ώρα αναγράφεται πάνω στη συσκευασία.
3. Βρες το κέντρο του ταψιού και σημάδεψέ το με ένα μολύβι. 

  

 

4. Κάνε μια τρύπα με το τρυπάνι στο σημείο όπου σημάδεψες ως κέντρο του ταψιού με το τρυπάνι. Αυτό που πρέπει να προσέξεις είναι η διάμετρος της τρύπας να είναι ίση με τη διάμετρο του στηρίγματος των δεικτών που θα έχει ο μηχανισμός του ρολογιού. Μπορεί να ακούγεται λίγο αόριστο, αλλά όταν θα έχεις το μηχανισμό στα χέρια σου, θα καταλάβεις τι εννοώ. 

 

 

 

5. Τοποθέτησε το στήριγμα των δεικτών του μηχανισμού μέσα από την τρύπα που μόλις έκανες, με τρόπο ώστε ο μηχανισμός να βρίσκεται στο πίσω μέρος του ταψιού.
6. Στερέωσε τους δείκτες πάνω στο μηχανισμό.

 

 

7. Βάλε μια μπαταρία στο μηχανισμό και απλά... περίμενε μέχρι τις 12 η ώρα ώστε να το θέσεις σε λειτουργία.

 

Μπορείς πλέον να κρεμάσεις το καινούριο σου ρολόι!

 

 

 

 

The Best United Kingdom Bookmaker lbetting.co.uk Ladbrokes website review