Ένα «λ» διαφορά!

Πολλές λέξεις μοιάζουν μεταξύ τους είτε κατά λάθος είτε επειδή το έφερε έτσι η μοίρα τους. Πιστεύοντας λοιπόν στη μοίρα και το πεπρωμένο, νομίζω πως οι λέξεις γάστρα και γλάστρα δεν είναι τυχαίο που έχουν μόνο ένα «λ» διαφορά. Αστειεύομαι!

Αυτή η ομοιότητα στον ήχο των δυο λέξεων με βολεύει για να σου παρουσιάσω την τωρινή κατασκευή μας. Θα μετατρέψουμε λοιπόν μια παλιά γάστρα μαγειρέματος - της μαμάς, της γιαγιάς ή όποιας άλλης κοντινής νοικοκυράς - σε γλάστρα για το μπαλκόνι!

 

  

Θα χρειαστείς:

1. Μια παλιά γάστρα. Και αν δεν ξέρεις τι είναι η γάστρα, να σε ενημερώσω ότι είναι εκείνο το μεταλλικό σκεύος με καπάκι το οποίο χρησιμοποιούμε στο φούρνο. Και δεν εννοώ το ταψί...

 

 

2. Αστάρι για μεταλλικές επιφάνειες. Θα το βρεις σε χρωματοπωλείο. Διάλεξε την πιο μικρή συσκευασία, μιας και η ποσότητα που θα χρειαστείς είναι σχετικά μικρή.


3. Ακρυλικό χρώμα σε όποια απόχρωση θέλεις. Η διχρωμία πιστεύω ότι θα κάνει την καινούρια σου γλάστρα πιο ενδιαφέρουσα. Και πάλι προτείνω να διαλέξεις τη μικρότερη συσκευασία, μιας και η επιφάνεια που θα βάψεις είναι περιορισμένης έκτασης.


4. Τα εργαλεία σου: πριόνι (για να κόψεις το χερούλι της γάστρας), τρυπάνι (για να κάνεις τρύπες στον πάτο της γάστρας, έτσι ώστε να φεύγει το νερό από το πότισμα), πινέλα (για το βάψιμο).


5. White spirit για το καθάρισμα των πινέλων - τόσο από το αστάρι όσο και από το ακρυλικό χρώμα - στο τέλος του βαψίματος.

 

Η διαδικασία είναι απλή!

1. Κόψε προσεκτικά με το πριόνι το χερούλι από το καπάκι της γάστρας. Σκοπός αυτής της τροποποίησης είναι να μπορεί να σταθεί το καπάκι πάνω στην επίπεδη επιφάνεια του τραπεζιού χωρίς να γέρνει.

 

2. Κάνε 2 ή περισσότερες τρύπες στον πάτο του κυρίως σώματος της γάστρας, για να φεύγουν τα νερά κατά το πότισμα και να μην σκουριάσει η γάστρα.

Διευκρίνιση! Ο τρόπος με τον οποίο θα τοποθετήσεις τη γάστρα θα πρέπει να είναι ο εξής: το εξωτερικό μέρος από το καπάκι θα ακουμπά στο τραπέζι, ενώ το εσωτερικό από το καπάκι θα πρέπει να είναι προς τα πάνω. Ο πάτος του κυρίως μέρους της γάστρας θα τοποθετηθεί στο εσωτερικό του καπακιού. Τέλος, το εσωτερικό του κυρίως μέρους είναι έτοιμο να δεχτεί τα λουλούδια. Ελπίζω να μην σε μπέρδεψα...

 

Ας συνεχίσουμε...

3. Πέρνα τη γάστρα 2 «χέρια» αστάρι για μεταλλικές επιφάνειες. Σκοπός σου είναι να «πιάσει» το ακρυλικό πάνω στο μέταλλο (να απορροφηθεί το ακρυλικό χρώμα από τη μεταλλική επιφάνεια της γάστρας) και να μην σκουριάσει η γάστρα. Πάντοτε, προτού περάσεις το δεύτερο χέρι, περιμένεις μέχρι να στεγνώσει καλά το πρώτο.

 

4. Όταν στεγνώσουν και τα δύο χέρια αστάρι, περνάς το εξωτερικό της γάστρας με το πρώτο χέρι ακρυλικό χρώμα. Ανάλογα με την όψη του χρώματος, μπορεί να χρειαστεί να το περάσεις δεύτερο ή και τρίτο χέρι ακρυλικό. Πάντοτε περιμένεις να στεγνώσει το ένα «χέρι» μπογιάς πριν περάσεις το επόμενο!

 

  

 

5. Όταν στεγνώσει και το τελευταίο χέρι ακρυλικού, βάζεις χώμα και φυτά στο εσωτερικό της γάστρας - ή για μεγαλύτερη ευκολία τοποθετείς μέσα σε αυτήν κατευθείαν μικρές γλαστρούλες.

 

Η καινούρια σου γ(λ)άστρα είναι έτοιμη!
 

 

 

The Best United Kingdom Bookmaker lbetting.co.uk Ladbrokes website review