Κάτι να θυμίζει καλοκαίρι

Τελευταία συναντώ συνέχεια κόσμο να μου λέει "Καλό φθινόπωρο"! Λογικό από τη μια, γιατί όντως μπήκε το φθινόπωρο. Έλα όμως που εμένα αυτή η εποχή δεν μου αρέσει! Για αυτό - από αντίδραση και μόνο, πάντα έχω πάνω μου κάτι να θυμίζει καλοκαίρι!

 Για τους περισσότερους από εμάς, που θέλουμε να ζούμε ένα ατέλειωτο καλοκαίρι, αυτό το κάτι είναι ένα μενταγιόν, ένα πρόχειρα φτιαγμένο βραχιόλι στο χέρι ή το πόδι ή ένα σκουλαρίκι.

~ Αυτή τη φορά θα επιχειρήσουμε να φτιάξουμε ένα μενταγιόν, με τον πιο απλό τρόπο που μπορούμε ~

 

 

Τι θα χρειαστείς: 

 

1. Ένα ή περισσότερα βότσαλα, σε όποια απόχρωση σου αρέσει. 

 

Tip! Για να μπορέσεις να δουλέψεις με μεγαλύτερη άνεση το βότσαλο που έχεις, διάλεξε ένα μεσαίο μέγεθος (σε επιφάνεια περίπου όσο 2 δάχτυλα). Για ακόμη μεγαλύτερη ευκολία, μπορείς να χρησιμοποιήσεις βότσαλο με επιφάνειά σχεδόν επίπεδη. 

 

2. Σπάγκος ή αρκετά λεπτό σχοινί. Εναλλακτικά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις κορδέλα ή πολλές κλωστές μαζί. Εμείς επιλέγουμε σπάγκο, θεωρώντας τον πιο ανθεκτικό και περισσότερο ταιριαστό με το θαλασσινό style αυτού του μενταγιόν!

3. Κοχύλια. Αν κατορθώσεις να βρεις κοχύλια που να έχουν ήδη τρύπα για να περάσεις το σπάγκο ή την κλωστή του μενταγιόν, ακόμα καλύτερα!

4. Διάφορα διακοσμητικά (προαιρετικά): κορδέλες, δαντέλα, χάντρες σε γήινα χρώματα και ο,τι άλλο βάζει η φαντασία σου!

5. Κρυσταλλιζέ ξυλόκολλα

6. Τα εργαλεία σου: πινέλο (για να απλώσεις την ξυλόκολλα), ψαλίδι (για να κόψεις το σπάγκο)

 

 

Ξεκινάμε λοιπόν!

 

1. Κόψε ένα κομμάτι σπάγκου με μήκος διπλάσιο (αφού θα διπλώσει) από αυτό που θέλεις να έχει το μενταγιόν σου.

2. Κόλλα το μέσο του σπάγκου με ξυλόκολλα (μη αραιωμένη) στο πίσω μέρος του βότσαλου (αυτό που δε θα φαίνεται όταν το φοράς), και περίμενε να στεγνώσει.

3. Βάλε ξυλόκολλα στις άκρες του βότσαλου.

 

 

4. Τύλιξε πρωτού στεγνώσει η κόλλα, τα άκρα του κολλημένου σπάγκου γύρω από το βότσαλο στα σημεία που έχεις βάλει την κόλλα. 

 

 

5. Περίμενε ώσπου η κόλλα πάνω στο σπάγκο να στεγνώσει και να σταθεροποιήσει το σπάγκο.

 

Αν θέλεις το μενταγιόν να είναι λιτό, μπορείς να σταματήσεις σε αυτό το βήμα, κάνοντας απλά ένα κόμπο στις δυο άκρες του σπάγκου που περισσεύουν.

Αν πάλι θέλεις κάτι πιο πλούσιο, συνεχίζουμε…

 

6. Είναι η ώρα για τα κοχύλια. Θεωρώντας ότι έχεις διαλέξει κοχύλια που έχουν τρύπα, κάνε ένα κόμπο στο σημείο του σπάγκου που θέλεις να σταθεί το κοχύλι, και απλώς πέρνα από μέσα το σπάγκο.

7. Μπορείς να κάνεις έναν ακόμα κόμπο από την πάνω μεριά το κοχυλιού, για να βεβαιωθείς ότι δεν θα μετακινείται πάνω στο σπάγκο.

 

 

Εναλλακτικοί τρόποι διακόσμησης του μενταγιόν, είναι να δέσεις μικρά κομμάτια δαντέλας ή να κάνεις φιόγκο με κλωστές σε αποχρώσεις του μπλε, του άσπρου και του γκρι.

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

The Best United Kingdom Bookmaker lbetting.co.uk Ladbrokes website review