Για τις κρύες χειμωνιάτικες μέρες αλλά και τα δροσερά καλοκαιρινά βράδια

Είναι πολύ ωραία αίσθηση να οργανώνεις το δικό σου σπίτι - είτε είσαι φοιτητής, είτε όχι. Δεν συμφωνείς;

Είναι η αίσθηση της νέας αρχής και του καινούριου! 

Πρέπει να αγοράσεις - ή να φτιάξεις μόνος σου, όλα αυτά τα μεγάλα και μικρά πράγματα που σου χρειάζονται. 

Εμείς αυτή τη φορά θα εστιάζουμε σε κάτι μικρό, ωστόσο πολύ χρήσιμο - τα σουβέρ.

 

 

Θα χρειαστείς:  

 

1. Μεταλλικά καπάκια από βάζα (χρησιμοποιημένα): Προφανώς και δεν θα πάρεις τα καπάκια από τη μαρμελάδα και το τουρσί που έχεις στο ψυγείο! Σκέψου τι είδους ποτά θα αφήνεις σε αυτά και διάλεξε το κατάλληλο μέγεθος - μεγάλα καπάκια για τις κούπες και μικρά για τα γυάλινα ποτήρια.

 

Tip! Το γεγονός ότι διαλέξαμε μεταλλικό αντικείμενο (καπάκι βάζου) και όχι χάρτινο, ξύλινο ή από φελλό είναι επειδή θα αντέξει περισσότερο στην υγρασία αλλά και την ψηλή θερμοκρασία.

 

2. Εφημερίδα ή χαρτοπετσέτες: θα σου χρειαστούν αν διαλέξεις να διακοσμήσεις τα καπάκια-σουβέρ με την τεχνική του Decoupage. 

3. Ακρυλικά χρώματα: Σε περίπτωση που το μεταλλικό χρώμα του καπακιού δε σου αρέσει, μπορείς να το βάψεις  με οποιοδήποτε άλλο χρώμα εσύ θέλεις!

4. Χάντρες, κουμπιά, πούλιες: Ακόμα μια εναλλακτική για να ομορφύνεις τα καπάκια-σουβέρ. 

5. Κρυσταλλιζέ ξυλόκολλα: Για το Decoupage ή ο,τι άλλο χρειαστεί να κολλήσεις. 

6. Τα εργαλεία σου: πινέλα, γυάλινο βαζάκι (για να ξεπλένεις τα πινέλα με την μπογιά), πλαστικό ποτήρι με λίγο νερό (όπου θα φτιάξεις το μείγμα με την ξυλόκολλα), πιστόλι σιλικόνης (προαιρετικά!)

 

  

Ας αρχίσουμε!

 

Ουσιαστικά σε αυτή την κατασκευή, αυτό που κάνουμε είναι να σου δώσουμε απλά την ιδέα ότι το καπάκι μπορεί να γίνει σουβέρ. Από εκεί και πέρα, θα σου προτείνουμε μερικούς τρόπους για να τους αλλάξεις όψη!

 

Τρόπος 1ος: Διακόσμηση με Decoupage. 

Για άλλη μια φορά συναντάμε το Decoupage σαν τρόπο για να ομορφύνουμε ένα σκέτο αντικείμενο. Δεν αλλάξει κάτι στην τεχνική που θα χρησιμοποιήσεις, οπότε σου θυμίζω σύντομα τα 4 βασικά βήματα: δημιουργείς μίγμα νερού με ξυλόκολλα - περνάς μια στρώση μίγματος στην επιφάνεια του καπακιού που θα διακοσμήσεις - κολλάς την εικόνα που επέλεξες πάνω στο καπάκι - περνάς δεύτερη στρώση μίγματος πάνω από την εικόνα. Στη συνέχεια, αφήνεις απλά να στεγνώσει. Μπορείς όταν στεγνώσει το μίγμα να κάνεις ξανά Decoupage πάνω σε αυτό που ήδη έκανες ή να ζωγραφίσεις με τα ακρυλικά σου χρώματα.

 

 

Τρόπος 2ος: Βάψιμο με ακρυλικά χρώματα.

Σε αυτή την περίπτωση, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να πάρεις το πινέλο σου και να περάσεις με όποιο ακρυλικό χρώμα θέλεις στην επιφάνεια του καπακιού. Πρόσεξε να μην αραιώσεις με νερό το χρώμα, γιατί δε θα σταθεί πάνω στη μεταλλική επιφάνεια. Επίσης, καλό είναι για να μην ξεφλουδίσει το χρώμα, να μην αγγίξεις την επιφάνεια του καπακιού, πρωτού σιγουρευτείς απόλυτα πως έχει στεγνώσει. 

Αφού στεγνώσει εντελώς, πέρνα όλη την επιφάνεια του καπακιού με ένα παχύ (μη αραιωμένο) στρώμα ξυλόκολλας, το οποίο θα προστατέψει το χρώμα. 

 

 

Τρόπος 3ος: Διακόσμηση με πούλιες, χάντρες.

Άλλη μια απλή διαδικασία. Χρησιμοποιείς ξυλόκολλα ή θερμοκόλλα (σιλικόνη), και πάνω σε αυτές τοποθετείς το διακοσμητικό στοιχείο. Αφού στεγνώσει η κόλλα σου, πέρνα όλη την επιφάνεια του καπακιού με ένα παχύ (μη αραιωμένο) στρώμα ξυλόκολλας - όπως και στο 2ο τρόπο, για να μην ξεκολλήσουν τα διακοσμητικά σου.

 

 

Τρόπος 4ος: Μην κάνεις απολύτως τίποτα! 

Τα καπάκια που έχεις διαλέξει μπορεί να σου αρέσουν σκέτα, είτε επειδή έχουν από μόνα τους ένα ωραίο σχέδιο (πχ. άσπρο κόκκινο καρό), είτε επειδή θέλεις κάτι πιο λιτό (πχ. μαύρα μονόχρωμα καπάκια). Έτσι, μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις κατευθείαν, χωρίς να αφιερώσεις χρόνο για να τα διακοσμήσεις.

 

 

~ Τα καινούρια σου σουβέρ είναι έτοιμα ~

 

 

        

 

 

 

The Best United Kingdom Bookmaker lbetting.co.uk Ladbrokes website review