Μεταλλικός καμβάς

Τι είναι για σένα ένας καμβάς; 

Απάντηση Νο 1: Άγνωστη λέξη.

Απάντηση Νο 2: Τετράγωνο τελάρο με ύφασμα στο οποίο ζωγραφίζουμε.

Απάντηση Νο 3 – η οποία αντιπροσωπεύει τη δική μου προσέγγιση: οποιαδήποτε επιφάνεια πάνω οποία μπορούμε να απλώσουμε τα χρώματά μας και να εκφραστούμε.

Με βάση την απάντηση Νο 3 θα γίνει και η κατασκευή αυτή - αν μπορεί να λέγεται κατασκευή - μιας και αυτό που θα κάνουμε είναι να ζωγραφίσουμε. Ο καμβάς μας, λοιπόν με την ευρύτερη έννοια, θα είναι η μεταλλική επιφάνεια ενός τραπεζιού, όπως αυτά που έχουν στα παλιά παραδοσιακά καφενεία. 

 

Τα υλικά σου είναι τα εξής:

1. Μεταλλικό τραπεζάκι 

2. Λαδομπογιές: θα τις βρεις σε χρωματοπωλεία. Διάλεξε το μέγεθος της συσκευασίας ανάλογα με την επιφάνεια που θέλεις να καλύψεις.

3. White spirit: θα το βρεις σε χρωματοπωλεία. Διάλεξε όμως την μικρότερη συσκευασία γιατί θα χρειαστείς πολύ μικρή ποσότητα.

4. Τα εργαλεία σου: πινέλα κατά προτίμηση μικρά (για να ζωγραφίσεις), ένα γυάλινο ή πλαστικό βαζάκι (για να ξεπλένεις τα πινέλα), ένα ταψάκι ή πλαστικό πιάτο (για να το χρησιμοποιήσεις ως παλέτα) 

 

 

Η διαδικασία είναι απλή, για αυτό ας αρχίσουμε!

 

1. Καθάρισε από σκόνες και στίγματα με ένα βρεγμένο ή στεγνό πανί, τη μεταλλική επιφάνεια του τραπεζιού την οποία πρόκειται να ζωγραφίσεις .

2. Ανακάτεψε καλά τα χρώματα που έχεις στα τενεκάκια με τη λαδομπογιά, έτσι ώστε η υφή της μπογιάς να είναι ομοιογενής. 

3. Γέμισε το πλαστικό ή γυάλινο βαζάκι σου με white spirit για να ξεπλένεις τα πινέλα σου ή να αραιώνεις λίγο τη μπογιά σου.

4. Βάλε μικρή ποσότητα από διάφορα βερνίκια στο σκεύος που θα χρησιμοποιήσεις για παλέτα και κάνε οποιαδήποτε ανάμειξη θέλεις. 

5. Τώρα λοιπόν είσαι έτοιμος/η να διακοσμήσεις με οποιοδήποτε μοτίβο ή σχέδιο θέλεις την επιφάνεια του τραπεζιού.

 

Συμβουλή!

Ακόμη και αν πιστεύεις πως δεν το έχεις με τη ζωγραφική και πως το μόνο που μπορείς να κάνεις με τις μπογιές είναι μουτζούρες, θα σου πρότεινα να δώσεις στον εαυτό σου μια ευκαιρία. Μπορείς να επιλέξεις απλά μοτίβα όπως τα πουά, η σκακιέρα, τα  ακανόνιστα γεωμετρικά σχήματα, τα δακτυλικά αποτυπώματα, οι ομόκεντροι κύκλοι ή ακόμα και αφηρημένες γραμμές. Γέμισε την επιφάνεια με πολλά χρώματα και σίγουρα θα εντυπωσιαστείς από τις ικανότητές σου.

 

  

6. Το μόνο που έχεις να κάνεις αφού τελειώσεις τη ζωγραφιά σου, είναι να περιμένεις να στεγνώσει το βερνίκι, έτσι ώστε να μην αφήσει χαρακιές ή στίγματα οποιοδήποτε αντικείμενο αφήσεις πλέον πάνω στο τραπέζι.

 

 

 

The Best United Kingdom Bookmaker lbetting.co.uk Ladbrokes website review