Η θεία από το Σικάγο

Δεν ξέρω για σένα, αλλά εγώ κάθε φορά που ακούω για «τη θεία από το Σικάγο» δυο πράγματα μου έρχονται στο μυαλό - το πρώτο είναι η Γεωργία Βασιλειάδου και το δεύτερο μια στάμνα!

 Ο τίτλος, λοιπόν, της κατασκευής αυτής είναι τέτοιος, μιας και η «πρώτη ύλη» πάνω στην οποία θα δημιουργήσεις είναι μια στάμνα! Το μόνο που θα κάνεις στη στάμνα αυτή είναι να τη διακοσμήσεις. Ο τρόπος διακόσμησης είναι η ζωγραφική.

 

Τα υλικά σου είναι τα εξής:

 

1. Μια πήλινη στάμνα, η οποία να μην είναι περασμένη με λούστρο.

2. Λευκό αστάρι για τοίχο ή επιφάνειες όπως τούβλα: Θα το βρεις σε χρωματοπωλείο. Διάλεξε το μικρότερο δοχείο που είναι διαθέσιμο στο χρωματοπωλείο, μιας και θα χρειαστείς πολύ μικρή ποσότητα.

3. White spirit: Θα το βρεις σε χρωματοπωλεία. Επέλεξε και πάλι τη μικρότερη συσκευασία.

4. Ακρυλικά χρώματα σε οποιαδήποτε απόχρωση θέλεις: Θα τα βρεις σε μαγαζιά με είδη σχεδίου και ζωγραφικής.

5. Κρυσταλιζέ ξυλόκολλα: Θα τη βρεις σε χρωματοπωλείο. Θα χρησιμοποιηθεί αντί για βερνίκι για να σταθεροποιήσει το χρώμα με το οποίο θα ζωγραφίσεις.

6. Τα εργαλεία σου: ένα μεγάλο πινέλο (για να απλώσεις το αστάρι), μικρότερα πινέλα (για να ζωγραφίσεις), ένα βαζάκι με νερό (για να ξεπλένεις τα πινέλα σου), ένα βαζάκι με white spirit (για να ξεπλύνεις στο τέλος το πινέλο από το αστάρι), ένα ταψάκι ή πλαστικό πιάτο (για να το χρησιμοποιήσεις ως παλέτα).

 

 

 

 

Ας ξεκινήσουμε:

 

1. Δημιούργησε το διάλυμα με το λευκό αστάρι και το white spirit, σύμφωνα με τις αναλογίες που αναγράφονται πάνω στη συσκευασία.

2. Πέρνα στη στάμνα δυο «χέρια» αστάρι με το μεγάλο σου πινέλο. Μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου «χεριού», θα πρέπει να έχει περάσει το χρονικό διάστημα που αναγράφεται στη συσκευασία από το αστάρι.

3.Αφού στεγνώσουν και τα δυο χέρια αστάρι, είσαι έτοιμος/η να ζωγραφίσεις πάνω στην λευκή επιφάνεια της στάμνας ο,τιδήποτε βάζει ο νους σου. Άφησε τη φαντασία σου ελεύθερη. 

 

Συμβουλή!

Θα γίνω γραφική, αλλά νομίζω πως αξίζει να ξαναπώ ότι ακόμη κι αν πιστεύεις πως δεν πιάνει το χέρι σου, δε χρειάζεται να είσαι ο Picasso για να ζωγραφίσεις! Μπορείς λοιπόν να επιλέξεις απλά μοτίβα και εύκολα σχέδια όπως τα πουά, η σκακιέρα, τα  ακανόνιστα γεωμετρικά σχήματα ή τα δακτυλικά αποτυπώματα. Σίγουρα το αποτέλεσμα θα είναι πολύ καλύτερο από ο,τι περιμένεις!

 

4. Αφού έχεις τελειώσει με τη ζωγραφιά σου και την έχεις αφήσει να στεγνώσει, φτιάξε ένα μείγμα κρυσταλιζέ ξυλόκολλας και νερού, σε αρκετά ρευστή μορφή και άπλωσε το σαν βερνίκι πάνω από τη ζωγραφιά για να την προστατεύσεις από τη φθορά και το νερό, αλλά και για να κάνεις τα χρώματά σου πιο ζωντανά.

5. Όταν πλέον στεγνώσει και το βερνίκι, η στάμνα σου είναι έτοιμη!

 

Εγώ σε αυτή την περίπτωση θα κινηθώ σε ένα λίγο πιο παραδοσιακό μοτίβο, το οποίο ωστόσο δε χάνει τη γοητεία και την ομορφιά του.

Ρίξε μια ματιά:

 

 

 

 

 

The Best United Kingdom Bookmaker lbetting.co.uk Ladbrokes website review