Ρομαντικά κουτάκια ντυμένα με ύφασμα

Είναι καλοκαιράκι! Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια και ειδικά με τέτοια ζέστη. Τα κουτιά είναι αντικείμενα χρήσιμα στον καθένα, οπότε μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε για την κατασκευή μας. 

  

Θα χρειαστείς:

 

1. Κουτιά! Μικρά ή μεγάλα, χάρτινα ή ξύλινα. Πρόσεξε τα χάρτινα κουτιά να είναι από σκληρό χαρτί!

 

 

2. Ξυλόκολλα

3. Ακρυλικά χρώματα. Θα τα βρεις σε μαγαζιά με είδη για ζωγραφική και σχεδίου. 

4. Χαρτοπετσέτες, ειδικό χαρτί για Decoupage, ακόμη και αποκόμματα από εφημερίδες ή  περιοδικά, με τα οποία θα διακοσμήσεις τα κουτιά σου.

5. Ύφασμα, κατά προτίμηση καμπαρντίνα. Θα το βρεις σε μαγαζιά που πουλούν υφάσματα σε το μέτρο. Μεγάλη ποικιλία υπάρχει στο κέντρο της Αθήνας, στις οδούς Αγίου Μάρκου ή Αγίας Ειρήνης και τα γύρω στενά. 

6. Τα εργαλεία σου: πινέλα, ψαλίδι, χάρακας, διαβήτης (σε περίπτωση του το κουτί έχει κυλινδρικό σχήμα), 2 μικρά βάζα με νερό (ένα για να ξεπλένεις τα πινέλα και ένα για να αραιώσεις την ξυλόκολλα που θα χρησιμοποιήσεις)

 

 

Συμβουλές :

1. Δοκίμασε να βάλεις δυο διαφορετικά χρώματα στις μεγάλες επιφάνειες του κουτιού σου (δηλαδή στο καπάκι και στο υπόλοιπο μέρος). Αυτά τα δύο χρώματα μπορούν να κάνουν αντίθεση για πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα ή να είναι το ένα απόχρωση του άλλου ώστε να συνδυάζονται αρμονικά.

2. Προτίμησε το κουτί που θα φτιάξεις να έχει ένα τουλάχιστον έντονο χρώμα, είτε αυτό είναι στο ύφασμα είτε στο ακρυλικό χρώμα, με το οποίο θα βάψεις μέρος του κουτιού.

3. Μερικές ιδέες για το ύφασμα που θα διαλέξεις είναι τα υφάσματα όπως πουά, floral, καρό και ριγέ (μην τα φοβηθείς ακόμα και αν σου θυμίζουν εκδρομή για πικ-νικ!) ακόμη και γράμματα. Σίγουρα, ψάχνοντας θα βρεις ακόμη περισσότερα…

4. Πρωτού κάνεις το decoupage, βάψε το σημείο του κουτιού στο οποίο θα το κάνεις με λευκό ακρυλικό χρώμα έτσι ώστε τα χρώματα από την χαρτοπετσέτα ή το ριζόχαρτο να είναι πιο ζωηρά, πάνω στο λευκό φόντο. (Ευχαριστώ την δασκάλα μου, την Πένη, για το tip αυτό!)

 

Ας πιάσουμε δουλειά!

Έχω αποφασίσει ότι στην κατασκευή που θα σας παρουσιάσω, το καπάκι θα βαφτεί με ακρυλικό χρώμα και θα διακοσμηθεί με την τεχνική του decoupage, ενώ το υπόλοιπο κουτί θα ντυθεί με ύφασμα.

 

~ Το καπάκι ~

 

1. Βάφουμε το καπάκι με λευκό ακρυλικό χρώμα. Το περνάμε 3 με 4 «χέρια», ώστε το χρώμα που θα προκύψει να είναι ομοιογενές. Όσο λιγότερο αραιωμένο με νερό είναι το χρώμα, τόσο καλύτερο το αποτέλεσμα και λιγότερα τα «χέρια» που θα χρειαστεί να το περάσετε.

 

 

2. Αφού διαλέξεις τις εικόνες ή τα κομμάτια από χαρτοπετσέτα με τα οποία θα διακοσμήσεις το καπάκι, εφάρμοσε την τεχνική του decoupage (η οποία έχει περιγραφεί με λεπτομέρεια στο πρώτο άρθρο) χρησιμοποιώντας αραιωμένη ξυλόκολλα.

3. Στην επιφάνεια του καπακιού, η οποία δε καλύπτεται από τις διακοσμητικές εικόνες, βάψε με ένα άλλο έντονο ή pale ακρυλικό χρώμα. Σε αυτό το σημείο θα χρειαστείς ένα λεπτό πινέλο, για να βάψεις τα περιγράμματα γύρω από τα διακοσμητικά στοιχεία.

4. Όταν στεγνώσει και το τελευταίο στρώμα χρώματος, πέρνα όλο το καπάκι με ξυλόκολλα, την οποία θα έχεις αραιώσει ελάχιστα. Αυτό το στρώμα ξυλόκολλα είναι απαραίτητο, καθώς λειτουργεί σαν βερνίκι, προστατεύοντας τόσο το χρώμα όσο και τα διακοσμητικά στοιχεία.  

 

Το καπάκι είναι έτοιμο!

 

~ Ας συνεχίσουμε με το κάτω μέρος του κουτιού ~

 

1. Μετράμε το ύψος και το εμβαδόν την επιφάνειας που θέλουμε να καλύψουμε και κόβουμε το αντίστοιχο κομμάτι υφάσματος. Για να ντύσουμε και τον πάτο με ύφασμα θα χρειαστεί να κόψουμε ξεχωριστό κομμάτι.

2. Περνάμε με μη  αραιωμένη ξυλόκολλα την επιφάνεια του κουτιού την οποία θα ντύσουμε και κολλάμε το ύφασμα σε αυτή. Στρώνουμε το κομμάτι του υφάσματος πάνω στην κόλλα, πιέζοντας το με το χέρι για να μην κάνει ζάρες.

3. Αφού ολοκληρώσουμε την παραπάνω διαδικασία, περνάμε την εξωτερική πλευρά του υφάσματος με ένα «χέρι» ελάχιστα αραιωμένη ξυλόκολλα που θα παίξει και πάλι το ρόλο του βερνικιού, για να μην λερωθεί το ύφασμα από τη χρήση. 

 

Το κουτί είναι πλέον έτοιμο και αξιολάτρευτο!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

The Best United Kingdom Bookmaker lbetting.co.uk Ladbrokes website review